Αρχική Ελλάδα 1.800 μόνιμες προσλήψεις σε μετρό, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ – Πότε οι αιτήσεις

1.800 μόνιμες προσλήψεις σε μετρό, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ – Πότε οι αιτήσεις

Μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και υπουργεία έρχονται το επόμενο διάστημα από τον ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα προκηρύχθηκαν θέσεις για το μετρό με απολυτήριο Λυκείου.

Ειδικότερα, οι προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ που θα δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα είναι οι παρακάτω.

Προσλήψεις: 910 επικουρικοί σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Η προκήρυξη αυτή αποτελεί τμήμα ενός πακέτου που ενέκρινε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να νομιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το δεύτερο σκέλος του πακέτου αυτού αφορά στην πρόσληψη 910 υπαλλήλων παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Ο νέος διαγωνισμός θα βγει από το ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες και θα προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για όσους εργάστηκαν στον χώρο της Υγείας την περίοδο της πανδημίας, όπως είχε γίνει και με την προκήρυξη για νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, υποστηρικτικού μέσω των καταλόγων του λοιπού επικουρικού.

Από τις 910 θέσεις του λοιπού επικουρικού οι 63 θα καλυφθούν από άτομα ειδικών κατηγοριών.

Θέσεις εργασίας: 872 μόνιμοι στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη 872 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από τις 872 προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, οι 59 συνολικά θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

Ειδικότερα, μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα καλυφθούν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

  • 349 θέσεις ΠΕ
  • 71 θέσεις ΤΕ

Μόνιμες προσλήψεις στο Μετρό με απολυτήριο λυκείου

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 38 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), και ειδικότερα 33 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες, τριών 3 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Ελεγκτές κομίστρου και 2 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Εκδότες κομίστρου στην Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.). Αιτήσεις θα γίνονται από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και τις 6 Μαρτίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

  • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ: ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)

Κύριο αντικείμενο της Εταιρείας είναι η παροχή συγκοινωνιακού έργου στα μέσα σταθερής τροχιάς των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης: ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες: Παρέχουν υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις των σταθμών του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και έχουν την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και διαχείριση των σταθμών και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες: Παρέχουν υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις των σταθμών του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και έχουν την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και διαχείριση των σταθμών και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ΔΕ Λειτουργίας Ελεγκτές κομίστρου και ΔΕ Λειτουργίας Εκδότες κομίστρου: Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και στην εκτέλεση των δραστηριοτήτων της, παρέχοντας υποστήριξη σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα

Οι υποψήφιοι που θα περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα προσληπτέων, θα κάνουν, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδική δοκιμαστική υπηρεσία διάρκειας ενός (1) έτους, για την οποία συνάπτεται σύμβαση δοκιμαστικής υπηρεσίας με αποδοχές και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με το υπόλοιπο προσωπικό.

Μετά από την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, διενεργείται έλεγχος καταληλότητας και επάρκειας του προσωπικού πριν την υπογραφή της οριστικής σύμβασης.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://proslipseis.stasy.gr (δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί) για διάστημα το οποίο θα οριστεί.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Αναδρομικά λουκέτα σε επιχειρήσεις που… ξέχασαν να στείλουν αποδείξεις

Ποιοι κινδυνεύουνAντιμέτωπες με λουκέτα από 48 ώρες έως και 10 ημέρες είναι όσες επιχειρήσεις δεν διαβιβάζουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων...

Άινταχο: Οι θανατοποινίτες προσεχώς θα μπορούν να οδηγούνται σε εκτελεστικά αποσπάσματα

Οι καταδικασμένοι σε θάνατο στο Άινταχο, πολιτεία της αμερικανικής Δύσης, μπορεί να τουφεκίζονται από εκτελεστικό απόσπασμα αν δεν είναι εφικτή η...

ΥΠΕΝ: Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

Την αλήθεια για το νερό μέσα από δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις επιδιώκει να αποκαταστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΤην αλήθεια για το...

Καύσιμα: Η πτώση των διεθνών τιμών δεν φθάνει στην αντλία

Με καθαρά χρηματιστηριακούς ρυθμούς κινούνται οι αγορές των προϊόντων πετρελαίου της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν τη μεγάλη πτώση της τιμής του αργού...

«Καμπανάκι» από τη Unicef: 200 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν από μολυσμένο νερό

Το μολυσμένο νερό και η έλλειψη υποδομών υγιεινής θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή σχεδόν 200 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, τονίζει σήμερα το...