Αρχική Κόσμος 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο

10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο

Τα περίεργα πάντα μας αρέσουν. Είτε οι δυσάρεστες, είτε οι ευχάριστες, παράξενες πληροφορίες, μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μάλιστα αν αφορούν χώρες που βρίσκονται πολύ μακριά από τη δική μας. Εσείς γνωρίζετε π.χ. ότι στη Σιγκαπούρη δεν επιτρέπεται η πώληση ή/και η αγορά τσίχλας και ότι το Τσαντ της Αφρικής και η Ρουμανία, έχουν την ίδια ακριβώς σημαία;

Συχνά θα «πιάνετε» τον εαυτό σας να αγνοεί σημαντικά θέματα για μια απομακρυσμένη χώρα, όπως άλλοτε θα εκπλήσσεστε όταν συνειδητοποιείτε ότι άτομα από άλλες χώρες αγνοούν αυτονόητα για εσάς ελληνικά δεδομένα.

Διαφήμιση

Υπάρχουν όμως και πληροφορίες για διάφορες χώρες και λαούς του κόσμου, που είναι λιγότερο διαδεδομένες και περισσότερο περίεργες.
Γνωρίζετε π.χ. ότι στη Σιγκαπούρη δεν επιτρέπεται η πώληση ή/και η αγορά τσίχλας και ότι το Τσαντ της Αφρικής και η Ρουμανία, έχουν την ίδια ακριβώς σημαία;

Στη δημοφιλή ιστοσελίδα reddit, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα νέα που συμβαίνουν στον κόσμο, όπως αυτά προτείνονται από τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες της στο Internet κι εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές –δυσάρεστες, ευχάριστες και κυρίως περίεργες.

1. Αφρικανικό ΑΕΠ

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Το συνολικό κατά κεφαλήν εισόδημα των 10 πλουσιότερων αφρικανικών κρατών, είναι 22,6 φορές μεγαλύτερο από εκείνο των 10 φτωχότερων χωρών. Οι 10 πλουσιότερες χώρες κατά σειρά είναι οι Σεϋχέλλες, η Ισημερινή Γουινέα, ο Μαυρίκιος, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Νότιος Αφρική, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Σουαζιλάνδη και η Αγκόλα. Ενώ, οι 10 φτωχότερες χώρες της Μαύρης Ηπείρου είναι κατά σειρά, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπουρούντι, η Ερυθραία, η Γουινέα-Μπισάου, ο Νίγηρας, το Μαλάουι, η Αιθιοπία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Μαδαγασκάρη και η Λιβερία.

2. Παράνομες οι τσίχλες στη Σιγκαπούρη

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο

Στην επικράτεια της Σιγκαπούρης δεν επιτρέπεται η πώληση ή/και η αγορά τσίχλας. Ο μόνος λόγος για να εισέλθει στη χώρα κάποιο είδος τσίχλας είναι όταν πρόκειται να προωθηθεί σε κάποια τρίτη χώρα ή αν χρησιμοποιείται για θεραπευτικό σκοπό. Εάν ωστόσο βρεθείτε στη Σιγκαπούρη και ανακαλύψετε μια ξεχασμένη τσίχλα στην τσέπη σας και έχετε την ακατανίκητη επιθυμία να την μασήσετε, φροντίστε τουλάχιστον να είστε διακριτικοί και σίγουρα πετάξτε την σε κάδο απορριμμάτων, αλλιώς θα σας επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. Οι αρχές οδηγήθηκαν σε μια τέτοιου είδους απαγόρευση, αφού ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουν τη σωρεία από κολλημένες τσίχλες σε πεζοδρόμια και δρόμους.

3. Χώρες με απαράλλαχτες σημαίες

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Οι χώρες του Τσαντ και της Ρουμανίας, μπορεί να απέχουν μεταξύ τους 3.500 χιλιόμετρα, αλλά έχουν ένα βασικό κοινό: έχουν ακριβώς την ίδια σημαία. Οι σημαίες και των δύο χωρών, που ουσιαστικά είναι μια, διατρέχονται από 3 κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, κίτρινου και κόκκινου και η σειρά των χρωμάτων είναι η ίδια και στις δυο περιπτώσεις. Το ίδιο «θέμα» αντιμετωπίζουν και η Ινδονησία με το Μονακό, των οποίων οι ερυθρόλευκες σημαίες είναι επίσης πανομοιότυπες.

4. Υιοθεσίες ενηλίκων στην Ιαπωνία

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Στην Ιαπωνία, έχουν βρει τον τρόπο να γλιτώνουν από τις πάνες και τα κλάματα μέσα στη νύχτα και υιοθετούν «παιδιά» που είναι ήδη ενήλικα. Το 90% των υιοθεσιών αφορά άτομα ηλικίας 20-30 ετών και υπάρχει εξήγηση και γι’ αυτό το ιαπωνικό παράδοξο. Πολλές οικογένειες υιοθετούν προχωρημένης ηλικίας άτομα, ώστε να εξασφαλίσουν διάδοχο για την επιχείρησή τους, στις περιπτώσεις που δεν έχουν άρρενα διάδοχο στην οικογένεια ή ακόμα και αν έχουν, όταν δεν αποδεικνύεται… άξιος του «θρόνου».

5. Αποστρατικοποιημένη Ζώνη Κορέας, καταφύγιο άγριας ζωής

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο

Στο «ουδέτερο» κομμάτι γης, ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, έχει αναπτυχθεί άγρια ζωή, με σπάνια είδη πανίδας, που ευδοκιμούν μονάχα σε εκείνο το σημείο του κόσμου. Σπάνια τρωκτικά, πουλιά και ελάφια έχουν βρει καταφύγιο στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Κορέας και ένας πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών, θα σημάνει και την καταστροφή του οικοσυστήματος. Το περίεργο είναι πως οι επιδράσεις ενός πολέμου είναι μεν προφανείς και καταστροφικές, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα για το οικοσύστημα θα επιφέρει και μια ειρηνική συνθήκη που θα καταργήσει αυτή τη ζώνη, διαταράσσοντας ανεπανόρθωτα την ισορροπία του περιβάλλοντος.

6. Σπίτια αυτόνομης ύδρευσης στις Βερμούδες

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Κάθε σπίτι στην επικράτεια των Βερμούδων, είναι υποχρεωμένο να έχει σύστημα ύδρευσης στην οροφή του, το οποίο συλλέγει το νερό της βροχής και το φιλτράρει μέσα από ένα ειδικό υδρευτικό σύστημα, καθιστώντας το νερό πόσιμο και κατάλληλο για χρήση. Έτσι κάθε σπίτι έχει το δικό του… υδραγωγείο.

7. Έδαφος στα αζήτητα!

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν, βρίσκεται ένα κομμάτι γης, που καμία από τις δυο χώρες δεν δείχνει να διεκδικεί. Για την ακρίβεια, καμία από τις δυο χώρες δεν μοιάζει να συμφωνεί με την άλλη για τα ακριβή σύνορα της καθεμιάς στο εν λόγω κομμάτι. Το εδαφικό ζήτημα πηγάζει από μια ασυμφωνία των δυο κυβερνήσεων στο νόμο που καθορίζει τα σύνορα των δυο χωρών. Η Αίγυπτος υποστηρίζει το νόμο του 1899 που οριοθετεί τα πολιτικά σύνορα, ενώ το Σουδάν υποστηρίζει τη συνθήκη του 1902 που ορίζει τα διοικητικά σύνορα, καταλήγοντας σε διαφορετική θεώρηση των δυο επικρατειών.

8. Στο Μπαχρέιν απαγορεύεται το Google Earth

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο

Όταν το Βασίλειο του Μπαχρέιν απέκτησε πρόσβαση στην εφαρμογή της Google το 2006, οι πολίτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να εντοπίσουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των πολύ πλούσιων πολιτών και της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού που διαβιούν στα όρια της φτώχειας. Οι πολίτες είδαν μέσω του Google Earth, τις επαύλεις να γειτονεύουν με τις φτωχογειτονιές συνειδητοποιώντας την τεράστια ανισότητα στην οποία ζουν. Η κυβέρνηση επιχείρησε να διακόψει άμεσα την πρόσβαση, αλλά ήταν πια αργά.

9. Νόμιμη η ψηφιακή πειρατεία στην Ελβετία

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Στην προοδευτική Ελβετία, είναι απολύτως νόμιμο και ο καθένας είναι ελεύθερος να «κατεβάζει» από το διαδίκτυο οποιοδήποτε αρχείο θελήσει, ακόμη και αν πρόκειται για αρχείο με πνευματικά δικαιώματα, είτε πρόκειται για ταινία, μουσικό δίσκο ή λογισμικό. Αυτό όμως που δεν επιτρέπεται, είναι να ανεβάσει ο ίδιος κάποιο σχετικό αρχείο που έχει copyright. Ελεύθερο και νόμιμο λοιπόν είναι μονάχα το «κατέβασμα». Οι δε πολίτες της χώρας, κρίνουν απόλυτα φυσιολογικό να μπορεί να κατεβάσει κάποιος ελεύθερα κάποιο περιεχόμενο, καθώς οι καλλιτέχνες πληρώνονται από τις συναυλίες και τα προϊόντα προώθησης.

10. Φυλές του Αμαζονίου χρησιμοποιούν το Google Earth

dinfo.gr - 10 περίεργες πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Σε ένα άλλο σημείο του κόσμου, το Google Earth, όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά χρησιμοποιείται σαν μηχανισμός ελέγχου. Οι ιθαγενείς του Αμαζονίου χρησιμοποιούν την εφαρμογή και συσκευές GPS για να εντοπίσουν φαινόμενα παράνομης δραστηριότητας και αποψίλωσης των δασών με στόχο την καλύτερη προστασία των εδαφών τους από την καταπάτηση. Το Google Earth δίνει τη δυνατότητα συνολικής εικόνας του Αμαζονίου, καθώς το αχανές των εκτάσεών του, δυσκολεύει τον επίγειο έλεγχο.Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τραμπ: Κομμάτιαζε έγγραφα και τα πέταγε σε τουαλέτα – Νέες αποκαλύψεις για τα πεπαραγμένα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ – που όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία – φαίνεται πως πέταγε έγγραφα τα οποία προηγουμένως...

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου – Οι περιοχές

Το στίγμα για τον καιρό που θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και έως τις 22 Αυγούστου δίνει ο προγνώστης καιρού...

Τα Μερομήνια μίλησαν: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας

Τα Μερομήνια αποκαλύπτουν τον καιρό που θα έχουμε τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο.Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022...

Αμερικανικό σινιάλο για τις έρευνες φυσικού αερίου

Ισχυρό σινιάλο για την υλοποίηση του ελληνικού project της έρευνας και αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου δίνει η επανατοποθέτηση της αμερικανικής πετρελαϊκής ExxonMobil στις...

Βρετανία: Μητέρα πέθανε σε πτήση – Παρέμεινε για 8 ώρες δίπλα στα παιδιά της

Γυναίκα από τη Βρετανία επέστρεφε με την οικογένειά της στη χώρα της αφού είχαν ζήσει για 15 χρόνια στο Χονγκ Κονγκ....