Αρχική Κόσμος 4+1 μύθοι για τη CIA που πρέπει να μάθεις

4+1 μύθοι για τη CIA που πρέπει να μάθεις

Οι ταινίες του Χόλιγουντ κατάφεραν να χτίσουν ένα σωρό μύθους γύρω από την δράση της CIA των ΗΠΑ, που η ίδια η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αποφάσισε να καταρρίψει και να πει την αλήθεια στον κόσμο.

Η CIA κατασκοπεύει τους πολίτες των ΗΠΑ

Η βασική δουλειά της είναι η συλλογή, η ανάλυση και η μεταφορά πληροφοριών που μπορεί να αφορούν τον οποιονδήποτε, για το οτιδήποτε και οπουδήποτε εκτός των ΗΠΑ. Η δικαιοδοσία της ισχύει μόνο εκτός της χώρας και όχι σε αυτήν.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται για τη CIA είναι κατάσκοποι και πράκτορες

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για την οργάνωση είναι αξιωματικοί και όχι πράκτορες ή κατάσκοποι. Οι θέσεις που καλύπτουν είναι από αναλυτές μέχρι βιβλιοθηκονόμους, οι οποίοι θεωρούναι όλοι αξιωματικοί.

Οι αξιωματικοί αυτοί, στρατολογούν ανθρώπους σε διάφορα μέρη, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Αυτοί είναι πράκτορες και όντως παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για να βοηθήσουν τις ΗΠΑ. Οι αξιωματικοί της CIA διαχειρίζονται τους ξένους πράκτορες – κατασκόπους που είναι ειδικοί της ανθρώπινης φύσης, των συναισθημάτων, των προθέσεων και των κινήτρων και για αυτό είναι ανεκτίμητοι. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εξωτερικής και εθνικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όλοι οι αξιωματικοί της CIA στρατολογούν και χειρίζονται πράκτορες

Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι της οργάνωσης όμως υπεύθυνοι για την στρατολόγηση των πρακτόρων, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δουλεύουν στα διάφορα τμήματα της και έχουν επαγγελματική πορεία όμοια με εκείνη που θα είχαν σε μια μεγάλη εταιρεία.

Όλοι οι αξιωματικοί της CIA είναι μυστηριώδεις, ζουν undercover και λένε ψέματα για το που εργάζονται

Ελάχιστοι είναι οι αξιωματικοί που κρατούν κρυφή την ταυτότητα τους. Κάποιοι μπορούν να μιλήσουν για τη θέση τους, απλά δεν μπορούν να δώσουν πολλές λεπτομέρειες. Πάντως τα ωράρια εργασίας είναι όπως και σε άλλες δουλειές 9 με 5 και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν φυσιολογικές ζωές, με τους φίλους, τις οικογένειες τους, τα κατοίδια τους, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα τους. Ανήκουν σε διάφορα υπόβαθρα και έχουν λάβει διαφορετική εκπαίδευση.

Η CIA είναι υπηρεσία επιβολής του νόμου και όλοι οι αξιωματικοί της έχουν όπλα

Ο κόσμος συνήθως συγχέει το FBI με τη CIA, όμως δεν έχουν καμιά σχέση. Ναι, συνεργάζονται συχνά, όμως σαν υπηρεσίες ειναι πολύ διαφορετικές. Το FBI είναι η κυβερνητική υπηρεσία που ερευνά εγκλήματα σε αμερικανικό έδαφος και κατά Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό και είναι επίσης υπεύθυνο για θέματα πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά εκείνα που στρέφονται εναντίον Αμερικανών πολιτών. Από την άλλη η CIA ασχολείται με πληροφορίες από το εξωτερικό με σκοπό να βοηθήσει τη χώρα.

Τέλος, η πλειοψηφία των αξιωματικών της CIA δεν κουβαλούν όπλα, εκτός από τους αξιωματικούς της Security Protective Service ή όσους υπηρετούν σε εμπόλεμες ζώνες. Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι αξιωματικοί της CIA δεν θα πάρουν ποτέ όπλο στα χέρια τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ανησυχία στην Τουρκία για το ενδεχόμενο απόκτησης F-35 από την Ελλάδα: «Είναι σαν ρομπότ»

Το ενδεχόμενο απόκτησης μαχητικών F-35 από την Ελλάδα προκαλεί, όπως φαίνεται, ανησυχία στην Τουρκία. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται από τα όσα είπε...

Σας έστειλε μήνυμα ο ΓΓ Δημοσίας Τάξης; Προσοχή για νέα ηλεκτρονική απάτη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων, προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο...

Μάνα και 15χρονη κόρη ζούσαν με 40 γάτες και σε άθλιες συνθήκες υγιεινής – Συνελήφθη η μητέρα

Γυναίκα, 51 ετών, συνελήφθη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της έκθεσης της ανήλικης κόρης της σε κίνδυνο.Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα...

Συνάντηση Λαμπρόπουλου – Κεδίκογλου για την καλλιέργεια της συκιάς

Δείτε τι αναφέρει δελτίο τύπου του Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη ΛαμπρόπουλουΣε συνάντηση που είχα σήμερα 5/7/2022, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ....

Ελ Σαλβαδόρ: Γέννησε πρόωρα, έχασε το μωρό της και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή!

Εικοσιτριάχρονη καταδικάστηκε να εκτίσει 50 χρόνια κάθειρξη στο Ελ Σαλβαδόρ για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις επειδή γέννησε κοριτσάκι που δεν επέζησε...