Αρχική Κόσμος 4+1 μύθοι για τη CIA που πρέπει να μάθεις

4+1 μύθοι για τη CIA που πρέπει να μάθεις

Οι ταινίες του Χόλιγουντ κατάφεραν να χτίσουν ένα σωρό μύθους γύρω από την δράση της CIA των ΗΠΑ, που η ίδια η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αποφάσισε να καταρρίψει και να πει την αλήθεια στον κόσμο.

Η CIA κατασκοπεύει τους πολίτες των ΗΠΑ

Η βασική δουλειά της είναι η συλλογή, η ανάλυση και η μεταφορά πληροφοριών που μπορεί να αφορούν τον οποιονδήποτε, για το οτιδήποτε και οπουδήποτε εκτός των ΗΠΑ. Η δικαιοδοσία της ισχύει μόνο εκτός της χώρας και όχι σε αυτήν.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται για τη CIA είναι κατάσκοποι και πράκτορες

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για την οργάνωση είναι αξιωματικοί και όχι πράκτορες ή κατάσκοποι. Οι θέσεις που καλύπτουν είναι από αναλυτές μέχρι βιβλιοθηκονόμους, οι οποίοι θεωρούναι όλοι αξιωματικοί.

Οι αξιωματικοί αυτοί, στρατολογούν ανθρώπους σε διάφορα μέρη, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Αυτοί είναι πράκτορες και όντως παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για να βοηθήσουν τις ΗΠΑ. Οι αξιωματικοί της CIA διαχειρίζονται τους ξένους πράκτορες – κατασκόπους που είναι ειδικοί της ανθρώπινης φύσης, των συναισθημάτων, των προθέσεων και των κινήτρων και για αυτό είναι ανεκτίμητοι. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εξωτερικής και εθνικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όλοι οι αξιωματικοί της CIA στρατολογούν και χειρίζονται πράκτορες

Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι της οργάνωσης όμως υπεύθυνοι για την στρατολόγηση των πρακτόρων, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δουλεύουν στα διάφορα τμήματα της και έχουν επαγγελματική πορεία όμοια με εκείνη που θα είχαν σε μια μεγάλη εταιρεία.

Όλοι οι αξιωματικοί της CIA είναι μυστηριώδεις, ζουν undercover και λένε ψέματα για το που εργάζονται

Ελάχιστοι είναι οι αξιωματικοί που κρατούν κρυφή την ταυτότητα τους. Κάποιοι μπορούν να μιλήσουν για τη θέση τους, απλά δεν μπορούν να δώσουν πολλές λεπτομέρειες. Πάντως τα ωράρια εργασίας είναι όπως και σε άλλες δουλειές 9 με 5 και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν φυσιολογικές ζωές, με τους φίλους, τις οικογένειες τους, τα κατοίδια τους, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα τους. Ανήκουν σε διάφορα υπόβαθρα και έχουν λάβει διαφορετική εκπαίδευση.

Η CIA είναι υπηρεσία επιβολής του νόμου και όλοι οι αξιωματικοί της έχουν όπλα

Ο κόσμος συνήθως συγχέει το FBI με τη CIA, όμως δεν έχουν καμιά σχέση. Ναι, συνεργάζονται συχνά, όμως σαν υπηρεσίες ειναι πολύ διαφορετικές. Το FBI είναι η κυβερνητική υπηρεσία που ερευνά εγκλήματα σε αμερικανικό έδαφος και κατά Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό και είναι επίσης υπεύθυνο για θέματα πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά εκείνα που στρέφονται εναντίον Αμερικανών πολιτών. Από την άλλη η CIA ασχολείται με πληροφορίες από το εξωτερικό με σκοπό να βοηθήσει τη χώρα.

Τέλος, η πλειοψηφία των αξιωματικών της CIA δεν κουβαλούν όπλα, εκτός από τους αξιωματικούς της Security Protective Service ή όσους υπηρετούν σε εμπόλεμες ζώνες. Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι αξιωματικοί της CIA δεν θα πάρουν ποτέ όπλο στα χέρια τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυξήσεις: Η γκρίζα ζώνη των 800 – 1.000 ευρώ – Τι χάνει ο «μέσος» συνταξιούχος

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι για όλους έχει… αναπροσαρμογές, ωστόσο είναι μια κατηγορία συνταξιούχων που όχι μόνο δεν θα πάρει...

Λονδίνο: Εκνευρισμός των κατοίκων για τους αλβανικούς εορτασμούς

Οι  αλβανοί μετανάστες, γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» της χώρας τους, προκαλώντας εκνευρισμό στους αυτοκινητιστές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στο δρόμο.Εκατοντάδες...

Λάρισα: Ένοχος 41χρονος για τον βιασμό 12χρονης γειτόνισσας

Ένοχος για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, κρίθηκε την Τρίτη (30/11) 41χρονος Καρδιτσιώτης.Μετά...

Κλείδωσε: Πόσοι και πότε θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι...

Προσφυγή Οτσαλάν κατά Αθήνας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Aφορά στην άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκανε δεκτή την προσφυγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας και ζήτησε υπεράσπιση από την Αθήνα.Η προσφυγή...