Αρχική Αστυνομικά 877 άτομα συνελήφθησαν το Δεκέμβριο στην Πελοπόννησο

877 άτομα συνελήφθησαν το Δεκέμβριο στην Πελοπόννησο

Συνολικά 877 άτομα συνελήφθησαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σε σύνολο 877 συλλήψεων το μήνα Δεκέμβριο, οι 204 ήταν αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες απέλασης. Επίσης, συνελήφθησαν 99 ακόμα αλλοδαποί για άλλα αδικήματα και 574 Έλληνες για διάφορα αδικήματα.

Πιο αναλυτικά, οι 104 συλλήψεις αφορούσαν κλοπές-διαρρήξεις, ενώ 18 έγιναν για παράνομη κατοχή όπλων και 89 για ναρκωτικά. Επιπλέον, έγιναν 29 συλλήψεις διωκόμενων που σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ 430 συλλήψεις έγιναν για άλλες παραβάσεις που αφορούν αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το Δεκέμβριο και στους 5 νομούς της Περιφέρειας ελέγχθηκαν από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές συνολικά 41.252 άτομα (32.949 Έλληνες και 8.303 αλλοδαποί), 33.631 οχήματα και 2.892 καταστήματα. Έγιναν συνολικά 877 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, καθώς και 1.377 προσαγωγές ατόμων για διάφορους λόγους.

Επίσης, από τις 67 καταγγελίες για διατάραξη και τους 338 σχετικούς ελέγχους (η διαφορά στον αριθμό καταγγελιών και ελέγχων είναι γιατί για την ίδια περίπτωση επικοινωνούν περισσότεροι του ενός πολίτες), βεβαιώθηκε μία παράβαση για το συγκεκριμένο αδίκημα. Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις ΚΟΚ, βεβαιώθηκαν συνολικά 6.452, από τις οποίες οι 69 για παράνομες σταθμεύσεις σε ράμπες ΑΜΕΑ.

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΩΝ COVID

Συνολικά 32.101 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της πανδημίας Covid-19 έγιναν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου τον μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, από τους ελέγχους τον Δεκέμβριο προέκυψαν συνολικά 541 παραβάσεις των μέτρων. Επιπλέον έλεγχοι, και συγκεκριμένα 523 έγιναν και σε επιβάτες του Αεροδρομίου Καλαμάτας, χωρίς να βρεθεί κανένας παραβάτης.

Πιο αναλυτικά, σε σύνολο 32.101 ελέγχων τον περασμένο μήνα, οι 3.236 έγιναν σε καταστήματα και σε 109 περιπτώσεις καταγράφηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας. Σε ό,τι αφορά ελέγχους σε μέσα μαζικής μεταφοράς, έγιναν συνολικά 901 και καταγράφηκαν 3 παραβάσεις. Στους 27.964 ελέγχους που διεξήχθησαν σε διάφορα σημεία για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, οι αστυνομικές υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου κατέγραψαν 429 παραβάσεις.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου, τον Δεκέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά 4.229 περιπολίες από 8.437 αστυνομικούς σε όλη την Περιφέρεια. Οι 33 ήταν πεζές περιπολίες από 65 αστυνομικούς και οι 4.116 εποχούμενες από 7.700 αστυνομικούς. Επίσης, έγιναν 44 εξορμήσεις και σχηματίστηκαν 4 συνεργεία παροχής συνδρομής και 23 συνεργεία ελέγχων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αφγανιστάν: Διεθνής κατακραυγή για τη δημόσια εκτέλεση καταδικασμένου από τους Ταλιμπάν

Αντιδράσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γαλλία και ΟΗΕΗ διπλωματία των ΗΠΑ υποστήριξε χθες Τετάρτη (7/12) το ότι οι Ταλιμπάν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν...

Τα πάνω κάτω: Πώς άλλαξε το Ίντερνετ τη ζωή των Ελλήνων

Η διείσδυση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των Ελλήνων αποτυπώνεται στην πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη χρήση τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας από τα νοικοκυριά...

Πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Με το Δεκέμβριο να έχει μπει για τα καλά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς και...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Χιλιάδες ευρώ στη θυρίδα της Χίου – Έρευνα στο σπίτι της μητέρας του πατέρα Αντωνίου

Οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» δεν έχουν τέλος.Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησε το MEGA σχετικά με όσα συνέβαιναν στην...

Στο στόχαστρο των αρχών το Twitter: Καταγγελίες ότι ο Μασκ μετέτρεψε γραφεία σε… κοιτώνες στην έδρα της εταιρίας

Το Twitter του Έλον Μασκ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των αρχών.Αυτή τη φορά οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο καλούνται να...