Αρχική Πολιτική Α. Μπούζα: Η …αλήθεια για τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό στο Ασπρόχωμα...

Α. Μπούζα: Η …αλήθεια για τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας

Καλαμάτα 4 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο πλαίσιο της ενημέρωσης, για το Περιφερειακό έργο

Η …αλήθεια για τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας 

Οι συνεχείς αναφορές σε….. επικείμενες προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους, την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου την ικανοποιούν, διότι δηλώνουν αλλαγή πλεύσης του κ.Νίκα .

Ουδείς ξεχνά τη μεγάλη πολεμική που δέχτηκε η παράταξή μας, από τη ρητορική του κ.Νίκα και των συνεργατών του, πως η Περιφερειακή Αρχή θα ασχοληθεί μόνο με μεγάλα έργα και όχι και με Δημοτικά έργα, όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, που είχε επιλέξει συνειδητά εκτός των μεγάλων έργων, να στηρίξει και την περιφέρεια.

Στην αρχή, αφού μας κατηγόρησαν αρκούντως για παραγοντισμό στις τοπικές κοινωνίες, ξέχασαν τι έλεγαν και σήμερα έχουν οι ίδιοι επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή αγώνα παραγοντισμού στην περιφέρεια.

Το τι γίνεται στα χωριά μας , με Περιφερειακούς Συμβούλους που τάζουν στους Τοπικούς Προέδρους, διάφορα έργα, στουρνάρια, μπουλντόζες  κλπ μηχανήματα, δεν περιγράφεται….

Μάλλον ξεκίνησε νωρίς η προεκλογική περίοδος….

Στο πλαίσιο των…ταξιμάτων λοιπόν, είδαμε και το δελτίο τύπου του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, που κατά την προσφιλή του τακτική …τάζει σε όλους.

Τώρα αν τάζει με αντίκρυσμα ή όχι , μένει να το δούμε.

Τον επισκέφθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Ασπροχώματος για να του εκφράσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες του σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων και με την επικινδυνότητα του δρόμου στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας από την έλλειψη πεζοδρομίων και ικανού φωτισμού.

Τους είπε άραγε την αλήθεια;

Επειδή είμαι σίγουρη πως δεν το έπραξε, τους ενημερώνω.

Όσον αφορά τους καθαρισμούς ρεμάτων, που ζήτησαν, δυστυχώς η νέα Περιφ.Αρχή, δεν κατάφερε 1,5 χρόνο, να έχει κάποια ενεργή εργολαβία για καθαρισμούς ρεμάτων κλπ. και παρεμβαίνει αποσπασματικά και μόνο για να είναι καλυμμένη σε περίπτωση πλημμύρας και αναζήτησης ευθυνών.

Όσον αφορά το δρόμο στο Ασπρόχωμα, πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο 2ιχνο, που χρησιμοποιείται ως 4ιχνος, χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικής νησίδας, χωρίς επαρκή φωτισμό, όπου σε μήκος 1300 μέτρων απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Να μην ξεχνάμε τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που δυστυχώς έχουν σημαδέψει το δρόμο αυτό.

Η πρώην Δημοτική Αρχή του κ.Νίκα επί 3 θητείες, ουδόλως ενδιαφέρθηκε για υλοποίηση κάποιου έργου στην περιοχή αυτή, προκειμένου να αποτρέψει τους υπαρκτούς κινδύνους στα οχήματα και τους πεζούς, καίτοι ενέπιπτε στην αρμοδιότητά της.

Είχε συνταχθεί μία μελέτη από τη Δημοτική Αρχή Νίκα, την οποία ο τότε Περιφερειάρχης κ.Τατούλης, αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα στους πεζούς και στους χρήστες της οδού, θέλησε να δρομολογήσει, με πόρους της Περιφέρειας.

Έτσι με το ποσόν των 245.000 ευρώ , χρηματοδότησε τη μελέτη του Δήμου Καλαμάτας, για να επιλύσει το πρόβλημα και να απαλείψει τους κινδύνους. Εγκαταστάθηκε μάλιστα και ο εργολάβος και τέλη του 2019, ο κ.Νίκας ως Περιφερειάρχης πλέον, αντί λύσης, απένταξε το έργο αυτό τέλη του 2019 δηλ. τα πεζοδρόμια και τον οδοφωτισμό στο Ασπρόχωμα και σε μήκος 1300 μέτρων, λόγω αδυναμιών στη μελέτη, χωρίς να ασχοληθεί να προχωρήσει τις διαδικασίες σύνταξης νέας μελέτης που θα επιλύει τις αδυναμίες της αρχικής μελέτης του Δήμου.

Αποτέλεσμα; Διαλύθηκε η ενεργή εργολαβία και καθυστερεί πάνω από 1,5 χρόνο η λύση του προβλήματος στην περιοχή του Ασπροχώματος.

Θεωρώ ως καθήκον μου να ενημερώνω ως εκ της θέσης μου, τους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας, με στοιχεία, σχετικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ευθύνη μας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο «Εκδικητής της Αλάσκας» που κυνηγούσε παιδόφιλους με σφυρί

Μια υπόθεση που έχει κατά καιρούς προκαλέσει πολύ συζήτηση είναι αυτή του Jason Vukovich ή αλλιώς του «Εκδικητή της Αλάσκας» το...

Γιώργος Παπανδρέου για πρόεδρος ΚΙΝΑΛ: Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή

Με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι...

Και όμως, ο Κολόμβος δεν «πάτησε» πρώτος στην Αμερική

Ο Κολόμβος δεν ήταν σίγουρα ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε τον Ατλαντικό και έφθασε στην Αμερική.Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον...

Καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή για διασκέδαση με δανεικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ένοχη για πλαστογραφία κρίθηκε η 20χρονη που εισήλθε σε μπαρ της Θεσσαλονίκης με δανεικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.Σύμφωνα...

Οι παγίδες στη θέρμανση: Πώς θα γλιτώσετε επιβάρυνση πάνω από 1.000 ευρώ σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φέτος η ακριβότερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες θέρμανσης.Μπορεί όμως να γίνει...