Αρχική Πολιτική Α. Μπούζα: Κατασπατάληση χρημάτων για το Διοικητήριο Καλαμάτας

Α. Μπούζα: Κατασπατάληση χρημάτων για το Διοικητήριο Καλαμάτας

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25-4-2023

Την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, η κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης, καθήλωσε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και ανέδειξε δυστυχώς εκ του αποτελέσματος, τους αρεστούς, τους πειθήνιους και κομματικά υπάκουους μεν , υστερούντες και αναποτελεσματικούς δε .

Τρανταχτό παράδειγμα η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου την επιλογή , στήριξη και επί της ουσίας επιβολή του κομματικού υποψηφίου , την πληρώνει ο τόπος .

Απουσιάζει από τη σημερινή Περιφερειακή διοίκηση κάθε οραματικό, σύγχρονο και αναπτυξιακό στοιχείο, που θα βοηθούσε την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, θα στήριζε την επιχειρηματικότητα , τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό , το κοινωνικό κράτος και θα έδινε δουλειές και προοπτική στους πολίτες της.

Αντίθετα, η νυν Περιφερειακή διοίκηση, εγκλωβισμένη σε μία παράλογη τακτική , τολμώ να πω άλλων εποχών, όπου ως ανάπτυξη και έργα στον τόπο, θεωρούντο τότε τα φαραωνικά κτίσματα δημοσίας ιδιοκτησίας και χρήσης , επαναλαμβάνει όσα δεκαετίες τώρα οδήγησαν τον πανέμορφο τόπο μας στη στασιμότητα και την υπανάπτυξη.

Έχει δώσει προτεραιότητα στις ενοικιάσεις, αγοραπωλησίες κτιρίων, οικοπέδων , αυτοκινήτων, van 4x4 , τρακτέρ, μπουλντόζες κλπ, αλλά και σε ανακαινίσεις κτιρίων, όπως εν προκειμένω την ανακαίνιση με όρους χλιδής του Διοικητηρίου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα κτίριο που δεσπόζει στην πόλη της Καλαμάτας και πράγματι χρήζει κάποιων παρεμβάσεων αντισεισμικής θωράκισης ( υπάρχει σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών) και ενεργειακής αναβάθμισης.

Η ριζική ανακατασκευή όμως ενός παλιού κτιρίου με τέτοιο υπέρογκο κόστος , που προχωρά χωρίς κάποια απόφαση συλλογικού οργάνου που μπορούσε να προκρίνει ίσως κι άλλες εναλλακτικές λύσεις πχ υπόγειο πάρκινγκ με κατασκευή νέου κτιρίου ή κάποια άλλη πιθανή πρόταση αξιοποίησής του, οφείλει να μην αφήνει σκιές , να υπάρχει σεβασμός και δημόσια λογοδοσία για τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις διάφορες εργασίες.

Το έργο ανακατασκευής του, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αστικής Αναζωογόνησης περιοχών Περιφ.Πελοποννήσου, Αντώνης Τρίτσης με αρχικό προϋπολογισμό 10.472.034 ευρώ .

Προτού όμως ξεκινήσει καν το έργο, παραδόξως ήρθε προς ψήφιση την 24-4-2023 στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφ. Πελοποννήσου αίτημα για αύξηση αξίας της Εργολαβικής Σύμβασης κατά 1.541.253 ευρώ.

Δυστυχώς η κατασπατάληση χρήσιμων πόρων, σε έργα που απεφάσισε ο ένας, με την απόλυτη αποδοχή της ομάδας του και όχι ως θα έπρεπε το συλλογικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, συνιστά εκτροπή .

Μετά τις θολές διαδικασίες που επί της ουσίας συνιστούν απ΄ευθείας ανάθεση ανακατασκευής των Σχολών Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, όπου με την υπ΄αριθ. 208861 από 21-6-22 σύμβαση 305.289,85 ευρώ και την υπ΄αριθ. 456348 από 29-12-22 συμπληρωματική σύμβαση 65.2218,05 ευρώ, τις μεταφορές κλπ που φτάνουν περίπου στο σύνολο των 500.000 ευρώ , γίνεται αντιληπτή η σπατάλη και η παρέκκλιση από τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Το αφήγημα της κομματικής υποψηφιότητας της Περιφ. Αρχής του κ. Νίκα, που βασίστηκε δήθεν στο νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας, καταποντίστηκε εκτός πολλών άλλων, με όλα τα παραπάνω αλλά και με τις ακόλουθες αποφάσεις που προκαλούν.

α.Ενοικίαση κτιρίου για Π.Ε.Αρκαδίας στην Τρίπολη, με μηνιαίο μίσθωμα 15.000 ευρώ, β. Ενοικίαση λοιπών κτιρίων στη Μεσσηνία , με μηνιαίο μίσθωμα συνολικά 6.500 ευρώ, γ. Διατήρηση κτιρίων στη Μεσσηνία χωρίς κάποια χρησιμοποίησή τους με μηνιαίο μίσθωμα 3.500 ευρώ, δ. Ανεξήγητος τριπλασιασμός ενοικίου στην Π.Ε.Κορινθίας από 3.000 ευρώ μηνιαίως, σε 10.000 ευρώ κ.α.

Αν συνυπολογιστούν ακόμη, η πρωτοφανής αύξηση των λειτουργικών εξόδων, σε όλες τις Περιφ..Ενότητες, καθώς και η πεισματική άρνηση συζήτησης στο Περιφ. Συμβούλιο απολογισμού του έργου της Περιφ. Αρχής , όπως ορίζει ρητά το άρθρο 20 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαφαίνεται η πολιτική χρεοκοπία του κομματικού Περιφερειάρχη , ο οποίος ως φαίνεται αποτελεί πλέον βαρίδι για τον κομματικό του φορέα , που αναζητά εναγώνια την αλλαγή και απομάκρυνσή του, με τις μικρότερες απώλειες για το λάθος της επιβολής του, το 2019.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΣΥΠ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η Βόρεια Κορέα έβαλε στο Σύνταγμά της ότι είναι «πυρηνική δύναμη»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει τη Βόρεια Κορέα «πυρηνική δύναμη». Και τώρα,...

Βατραχάνθρωποι ψάχνουν τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια -Τα σενάρια για τη συντριβή

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του πιλότου του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό...

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...