Αρχική Πολιτική Α. Μπούζα: Ώρα κοινωνικής ευθύνης για όλους, αιρετούς και πολίτες για το...

Α. Μπούζα: Ώρα κοινωνικής ευθύνης για όλους, αιρετούς και πολίτες για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Ώρα κοινωνικής ευθύνης για όλους, αιρετούς και πολίτες .

Το ενδεχόμενο της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων στρατιωτικών αεροσκαφών,  ενέχει πολλές δυσκολίες, αναστατώσεις και προβλήματα.

Προβλήματα που θα ενταθούν ιδίως στο Δήμο Μεσσήνης και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, αφού η προτεινόμενη συμφωνία θα αφορά δέσμευση για 20 χρόνια του τουριστικού «φιλέτου» της Μεσσηνίας στις ανάγκες των εκπαιδευτικών αναγκών, ενώ θα επηρεάσει δυσμενέστατα την πρωτεύουσα του Δήμου Μεσσήνης.

Η πόλη της Μεσσήνης, η οποία εκτός άλλων προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και με αυτήν την προοπτική, θα οδηγηθεί σταδιακά στο περιθώριο κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Αν μάλιστα ισχύσει και ο κρυφός σχεδιασμός για τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από κοινού με την Καλαμάτα και τη Δυτική Μάνη πλησίον της Μεσσήνης, ίσως οι κάτοικοι να πρέπει να κληθούν να απαντήσουν στο δίλημμα, αν θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς ή θα επιτρέψουν να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα ζωής τους.

Η εν λόγω συμφωνία που συζητείται με το Ισραήλ, ίσως δείχνει θετική ως προς την ισχυροποίηση της γεωπολιτικής θέσης της Χώρας μας και της εξωτερικής μας πολιτικής.

Είναι δυσμενής όμως, σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής και κατεύθυνσης ανάπτυξης της Μεσσηνίας.

Ας αναλύσουμε κάποια στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την Ισραηλινή πρόταση. Αφορά αρχικά εκπαίδευση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας , πιλότων Ελλήνων και Ισραηλινών, αλλά και άλλων εκπαιδευόμενων από χώρες της Ανατολής και όχι μόνο. Ως εκπαιδευτικά μέσα, θα συνεχίσουν να πετούν μέχρι το 2023 τα θορυβώδη αεροσκάφη Τ2, ενώ κύρια εκπαιδευτικά μέσα, θα είναι  τα Τ6 Texan και θα προστεθούν και αεροσκάφη Μ-346.

Θα υπάρξει και η αναγκαία υποστήριξη, συντήρηση, επισκευή και δοκιμές των κινητήρων των πτητικών μέσων (ως γνωστόν προκαλούν έντονη ηχορύπανση).

Στη συμφωνία μιλούν για 3500 ώρες πτήσης ετησίως.

Δηλαδή,  κάθε μέρα στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη της Μεσσήνης κυρίως, θα πετούν περίπου 10 αεροσκάφη και πιθανώς περισσότερα, πάνω από 10 ώρες ημερησίως, τα οποία για να ολοκληρώσουν μία εκπαιδευτική πτήση, απογειώνονται και προσγειώνονται αρκετές φορές και φυσικά δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από την καθορισμένη πορεία του συγκεκριμένου κύκλου προσέγγισης στον αεροδιάδρομο. Με λίγα λόγια, σε κάθε μία ώρα πτήσης, θα περνά πάνω από την πόλη της Μεσσήνης  το κάθε ένα αεροσκάφος περίπου 12 φορές, ήτοι όλα μαζί πάνω από 120 φορές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την  ακουστική όχληση που θα δημιουργούν, τους κάθε λογής κινδύνους και την σίγουρη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Άλλο επίσης ανησυχητικό θέμα, αφορά την πιθανότητα επαναλειτουργίας του πεδίου βολής Σχίζας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης.

Βέβαια με αυτά τα δεδομένα, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής φυσικά δεν θα μπορεί να συνεχιστεί, ούτε να υπάρξει νέα προοπτική. Ζητούμενο είναι σε τέτοιο ενδεχόμενο, να ξεκαθαρίσει και το μέλλον του πολιτικού αεροδρομίου Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, το οποίο ήδη από αστοχίες των νέων υπευθύνων της τουριστικής Περιφερειακής πολιτικής, οδηγείται σε απαξίωση, καίτοι έφτασε επί ημερών διοίκησης Τατούλη, να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο .

Ακούσαμε κάποιους πολιτικούς εκπροσώπους μας, που δυστυχώς επιδερμικά αποδέχτηκαν αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, χωρίς όμως να αναλύσουν όλες τις αρνητικές παραμέτρους του θέματος.

Μένει να ακούσουμε και την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ανεξηγήτως, σιωπούν μέχρι στιγμής, αλλά και να ζητήσουμε επίσημη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς αυτούς.

Ας αναλογιστούμε όμως, πως με ότι αποφασιστεί ΣΗΜΕΡΑ, θα δεσμευτεί για 20 χρόνια ο τόπος και θα επηρεαστεί η ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής των πολιτών στο ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βιασμός ανήλικης από ιερέα – Κακοποιούσε τη 16χρονη στο κατηχητικό – Τον έβλεπε και λιποθυμούσε από φόβο

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση σύλληψης 39χρονου ιερέα ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για βιασμό μιας ανήλικης στα Πατήσια.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη έγινε το...

Μεταβιβάσεις ακινήτων – Ερχεται παράταση 1 μήνα για υπογραφή συμβολαίων με τις παλαιές αντικειμενικές

Χρονική «ανάσα» ενός ακόμη μήνα για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες για τους φορολογούμενους που είχαν...

Γλυκά Νερά – Αθωώθηκε ο Μπαλάσκας για τον «αν δεν ήταν βλάκας ο πιλότος σε 4 χρόνια θα ήταν έξω»

Αθωώθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις...

18 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 18.1.2022 έως και χθες...

Δε θα πιστεύετε για ποιο λόγο αεροσκάφος έκανε αναστροφή εν πτήσει από το Μαϊάμι προς το Λονδίνο

Αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines το οποίο εκτελούσε πτήση από το Μαϊάμι (ΗΠΑ) στο Λονδίνο (ΗΒ) έκανε αναστροφή στα μισά του...