Αρχική Πολιτική Α. Μπούζα: “Σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής Τατούλη η προμήθεια 20 ασθενοφόρων μέσω...

Α. Μπούζα: “Σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής Τατούλη η προμήθεια 20 ασθενοφόρων μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου”

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-11-2022

Οι ανακοινώσεις του παραλόγου, απαιτούν εξηγήσεις κ.Νίκα

Ο περιφερειακός θεσμός, έχει επιφορτιστεί με σημαντικό έργο το οποίο οφείλει να περαιώσει προς όφελος της κοινωνίας. Πολλοί ίσως θεωρήσουν τα ανωτέρω, ως μεγάλα λόγια ή λόγια κενού περιεχομένου.

Δεν είναι όμως έτσι. Ως ανεξάρτητος βραχίονας διοίκησης της Ελληνικής Πολιτείας η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έχει επιφορτιστεί, λόγω εγγύτητας και χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται, να σχεδιάσει και να εξειδικεύσει σημαντικά προγράμματα για τομείς, που έχει κληθεί να χειριστεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της έχει εκχωρήσει με Νόμο η Ελληνική Πολιτεία.

Έτσι οι Περιφερειακές Αρχές, ανάλογα με διάφορες ανάγκες που θεωρούν σημαντικές , εξειδικεύουν δράσεις, τις οποίες υλοποιούν κυρίως, μέσα από το σπουδαίο χρηματοδοτικό εργαλείο που διαχειρίζονται, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη , η θητεία της οποίας έληξε την 31-8-2019 , είχε εξειδικεύσει, δρομολογήσει και υλοποιήσει πληθώρα έργων προς ενίσχυση της Υγείας στην Πελοπόννησο, με παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά ιατρεία, προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.α. πολλά.

Επειδή η τακτική των συνεχιζόμενων ψεμάτων της καταστροφικής για την Πελοπόννησο, διοίκησης Παναγιώτη Νίκα και των  συνεργατών του, έγινε αντιληπτή από την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή, έχει αναληφθεί από πλευράς μας, μία εργώδης προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, για όσα ψευδή ισχυρίζεται κάθε φορά ο μοιραίος Περιφερειάρχης για την Πελοπόννησο.

Από τις 8-6-2021, προσωπικά, με δελτίο τύπου είχα αναφερθεί στην αλγεινή προσπάθεια , να ιδιοποιηθεί εκτός πολλών ακόμη έργων τα οποία επιχειρεί συχνά- πυκνά και το έργο ΕΣΠΑ για την προμήθεια των 20 ασθενοφόρων στην Πελοπόννησο.

Είχα αναφέρει τότε επακριβώς : «Σημερινό «κατόρθωμα» του ανδρός είναι η ιδιοποίηση του σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής Τατούλη για την προμήθεια 20 ασθενοφόρων μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ύστερα από ώριμη πρόταση της 6ης ΔΥΠΕ (Πάτρας) του υπουργείου Υγείας, που θα κατευθύνονταν σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, στα κέντρα υγείας της Πελοποννήσου.

(Σχετικό με το θέμα, δελτίο Τύπου της 25-9-2019 του Πέτρου Τατούλη με τίτλο «Ο Π. Τατούλης καλεί τον Π. Νίκα να υπογράψει έργα 70 εκατ. €»).
Φανταστείτε πόσο προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, ο ισχυρισμός πως ενώ ο κ.Νίκας παρέλαβε την Περιφέρεια Πελοποννήσου αρχές Σεπτεμβρίου 2019, τα έργα στα οποία αναφέρεται και θέλει απρεπώς να ιδιοποιηθεί, εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ στις 3 Οκτωβρίου 2019!

Για να ενταχθεί το πιο απλό έργο στο ΕΣΠΑ απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία, μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.ά., ενώ στο προκείμενο των ασθενοφόρων, συνεργασία, συναντήσεις και αλληλογραφία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το αρμόδιο υπουργείο κ.ά. πολλά.

Τον προκαλώ να επιδείξει αλληλογραφία και δικές του ενέργειες τις 20 ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την ένταξή τους, για όλα τα έργα ΕΣΠΑ που κάθε μέρα είτε αυτός είτε οι συνεργάτες του εν είδει πλύσης εγκεφάλου αναφέρουν ως έργα για τα οποία οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δούλεψαν αυτοί, άλλως να σωπάσει».

Η συνέχεια του κράτους και η υποχρεωτική διαδικασία υπογραφών, έγινε «σώου», από τη μοιραία για τον τόπο διοίκησή του, θέλοντας να πείσει την Πελοποννησιακή κοινωνία πως δήθεν έχει επιτελέσει έργο και έχει «κάτι» να δείξει , αυτά τα 3 χρόνια και κάτι μήνες της διοίκησής του.

Χαιρόμαστε που έστω με …τεράστια καθυστέρηση για την οποία φέρει απόλυτα την ευθύνη θα προμηθευτούν με ασθενοφόρα δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της Πελοποννήσου, από την αναγκαία Δευτεροβάθμια παροχή υγείας.

Ουδείς ξεχνάει την αγωνιώδη έκκληση για ασθενοφόρα στην τουριστική Μάνη και πως οι εθελοντές στη Δυτική Μάνη, αναπλήρωσαν την κρατική έλλειψη και έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Επειδή με τον τόπο μας και κυρίως με την υγεία δεν μπορεί κανείς να παίζει εσωκομματικά παιχνίδια, τον καλώ να συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία και τους εκάστοτε Υπουργούς, τους οποίους  επισκέπτεται χάριν prestige κάθε τρεις και λίγο, για να ωφεληθεί κάτι και ο τόπος μας .

Η εμφανής κόντρα του κ.Νίκα, τελευταία με την Κυβέρνηση και κυρίως με το Υπουργείο Υγείας, δεν αφορά κανέναν, παρά μόνο τον ίδιο τον κ.Νίκα και τους εκλεγμένους  Συμβούλους του, που αγωνιούν για το μέλλον τους,  σιωπώντας και αδιαφορώντας  για τα προβλήματα του τόπου.-

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.Όσο τυπικοί...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η νέα επίθεση...

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023 – Δες ΕΔΩ στο gov.gr

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετεΔείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές 2023 μέσα από την...

ΚΟΚ: Γιατί δεν πρέπει να γεμίζουμε μέχρι πάνω το πορτ-μπαγκάζ

Πολλοί οδηγοί, ειδικά όταν ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ταξίδι, γεμίζουν ασφυκτικά το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αρκετές φορές έως την οροφή, στην προσπάθειά...

Οικιακή βοηθός υποδυόταν το μέντιουμ και ξεγέλασε δύο γυναίκες -Μια απάτη που στοίχισε 120.000 ευρώ

Σε 2 συλλήψεις αλλοδαπών προχώρησε η ΕΛΑΣ, για υπόθεση απάτης σε βάρος δύο γυναικών, 68 και 31 ετών, οι οποίες «έπεσαν...