Αρχική Πολιτική Α. Μπούzα: “Τ΄ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα!”

Α. Μπούzα: “Τ΄ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ΄ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα!
(Εξ΄αφορμής χθεσινών δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας).

Αναρωτιέμαι ποία εσωτερική ανάγκη, ή ποία εντολή, ωθεί σε γραφικότητες τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, όπου μέρα παρά μέρα, με δεκάδες δηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου, επιχειρούν εναγώνια σε διαστρέβλωση της αλήθειας.
Έφτασαν να μιλούν καθημερινά όλοι για τα ΙΔΙΑ έργα, να δίνουν συνεντεύξεις τύπου για κάθε φάση των ίδιων έργων, για κάθε υπηρεσιακή ενέργεια, ακόμη και για τυχαίες επισκέψεις .
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, με έντονη ανησυχία, λόγω της μεγάλη υστέρησης έργου και των πολλών εν δυνάμει σκανδάλων μετά τις σωρηδόν απ΄ευθείας αναθέσεις και την απουσία νομίμων διαδικασιών σε διάφορες διοικητικές πράξεις, βλέπουμε να ακολουθείται μία στρατηγική απελπισίας της Περιφερειακής Αρχής, με μπαράζ δηλώσεων κυρίως των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, με στόχο να εμφανίσουν στους πολίτες , το άσπρο – μαύρο.
Επιχειρούν για τα δύο χρόνια της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, να παρουσιάσουν μία εικόνα δήθεν απόλυτης επιτυχίας, βασισμένη όμως δυστυχώς γι αυτούς, στα έργα που άφησε προς ολοκλήρωση η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη .
Είχα ενημερώσει δημόσια τον αγαπητό συνάδελφο κ.Αναστασόπουλο όπου στη Μεσσηνία έχει αναλάβει το ρόλο της παρουσίασης μίας εικονικής πραγματικότητας, πως θα απαντώ αμελητί σε κάθε πρόκληση, ως έχουσα την ευθύνη της Μεσσηνίας από την παράταξή μου.
Δυστυχώς, αποτελεί πρόκληση και εχθρική συμπεριφορά η συστηματική αναφορά, χωρίς ίχνος σεβασμού , σε έργα για τα οποία δεν δούλεψε καθόλου η Περιφερειακή Αρχή Νίκα, αλλά τα βρήκε έτοιμα, σχεδιασμένα , μελετημένα, ενταγμένα και πολλά δημοπρατημένα και πασχίζει να τα εμφανίσει ως δική της δουλειά.
Έχω καλέσει πολλάκις να ενημερώσουν με στοιχεία την κοινωνία για όσα καθημερινά, ψευδώς, την βομβαρδίζουν. Π.χ η ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός έργου αρχές Οκτώβρη του 2019 , ενώ ανέλαβαν καθήκοντα το Σεπτέμβρη , δεν τους δίνει το δικαίωμα να θεωρούν πως συνέβαλαν στην ένταξή του, όταν οι απαιτούμενες διαδικασίες είναι χρονοβόρες και περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά στάδια. Επειδή αυτή η τακτική ακολουθείται και στις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες δηλ. Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία, όπου υπάρχει αντίστοιχα μεγάλο έργο, κάνει ορατό τον κεντρικό σχεδιασμό και την απαίτηση για παραπληροφόρηση των πολιτών, του επικεφαλής της Περιφέρειας .
Όσα συμβαίνουν αυτά τα δύο χρόνια χαρακτηρίζονται προκλητικά και πρωτοφανή Πρόκληση αποτελεί για τους πολίτες η απασχόληση δεκάδων έμμισθων συνεργατών ( χωρίς να δίνεται απάντηση σε σχετική επερώτηση για τον αριθμό των προσληφθέντων και για τις προκλητικές τους αποδοχές ), προκειμένου να απασχολούνται καθημερινά με δεκάδες δελτία τύπου, ακόμη και για την …κοπή των χορταριών! Πρόκληση αποτελεί η έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης νέων και χρήσιμων έργων , πρόκληση αποτελεί η έννοια μόνο για τη δημόσια εικόνα και όχι για τον τόπο και τις ανάγκες του, πρόκληση αποτελεί η κατασπατάληση δημοσίων πόρων χωρίς καν λογοδοσία!
Ελπίζω για να σταματήσει αυτό το ανούσιο μπρα ντε φερ ,αγαπητοί συνάδελφοι της Περιφερειακής Αρχής, να κινηθείτε τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας σας, σε δημιουργικούς δρόμους, να κάνετε ορατό έστω και έναν στοιχειώδη σχεδιασμό για τον τόπο, αποφεύγοντας να ξανα-ανακοινώσετε με τη σειρά όλοι σας τα ήδη δρομολογημένα έργα από τους προκατόχους σας.
Φτάσατε στην απελπισία σας, στο σημείο να αναφέρεστε ακόμη και σε έργα του ΥΠΟΜΕΔΙ, που εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί.
Αναμένοντας την πληροφόρηση για κάποιο δικό σας καίριο και αναγκαίο σχεδιασμό, ελπίζουμε να σταματήσει η κατασπατάληση πόρων σε άυλες και μη χρήσιμες δράσεις παρωχημένης εξωστρέφειας, καλλωπισμού, αναλώσιμων, χλιδής, λαβάρων, εκδόσεων , βίντεο κλπ άστοχων δράσεων σε πολιτισμό και τουρισμό στις οποίες έχετε επιδοθεί με πρωτοφανή έφεση, δίχως να λειτουργείτε καν δημοκρατικά, απορρίπτοντας την αναγκαία για το δημοκρατικό μας θεσμικό όργανο πράξη του απολογισμού και της λογοδοσίας , ενώ με λόγια και έργα δείχνετε την απέχθειά σας προς το ανώτατο θεσμικό όργανο, δηλ. το Περιφερειακό Συμβούλιο .
Αυτήν τη δύσκολη περίοδο όμως που ο τόπος και οι πολίτες έχουν επιπλέον προβλήματα η ευθύνη όλων μας είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.
Η ατάκα Ελληνικής ταινίας « όχι άλλο κάρβουνο» έφτασε να ταιριάζει απόλυτα στα όσα βιώνουμε αιρετοί και πολίτες αυτήν την αυτοδιοικητική περίοδο !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Έφυγε» ο θρυλικός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, τελευταίος επιζών του Β’ΠΠ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, θρύλος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Έλληνας πιλότος,«έφυγε»...

Οικοδομική δραστηριότητα: Αυξημένος αριθμός αδειών, αλλά μειωμένος όγκος στο 8μηνο

Μεικτή εικόνα παρουσίασε τον Αύγουστο η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να καταγράφει άνοδο, αλλά με μειωμένο όγκο, εν...

Κιβωτός του Κόσμου: 280 ακίνητα και 10 εκατ. ευρώ έχει η οργάνωση – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαχειρίζονταν 27 εκατ. ευρώ από χορηγίες χωρίς κανέναν έλεγχο από καμία Αρχή – Ως άλλος… Νώε ο πατέρας Αντώνιος σε δύο τοιχογραφίες στον...

Απίστευτη κατάσταση στο Ίλιον: Περιμένουν από τις 4:00 στο υποθηκοφυλακείο για να πάρουν σειρά

Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για «Ελλάδα 2.0» και εκσυγχρονισμό του κράτους, η κατάσταση που επικρατεί στο υποθηκοφυλακείο στο Ίλιον...

Γεμάτα τα σεντούκια της «Κιβωτού» – Βρήκαν 12,5 εκατ. σε λογαριασμούς και ακόμη ψάχνουν

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της Κιβωτού του Κόσμου, ανέδειξαν καταθέσεις… 12.500.000 ευρώ! Στους τουλάχιστον 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του...