Αρχική Οικονομία ΑΑΔΕ: «Έχετε κλήση από… την εφορία» για τα χρωστούμενα

ΑΑΔΕ: «Έχετε κλήση από… την εφορία» για τα χρωστούμενα

Με ποιες τακτικές θα εισπραχθούν τα χρωστούμενα – Τι θα ακούσετε στο τηλέφωνο, τι θα δείτε στα email σας – Έρχεται και το «ElenxisLive»

«Έχετε κλήση από… την εφορία»! Όπως αποκαλύπτει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) φέτος θα πραγματοποιηθούν 80.000 τηλεφωνικές κλήσεις από εφοριακούς με στόχο να «υπενθυμίσουν» σε φορολογούμενους τις υποχρεώσεις τους.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ξεπερνούν τα 113 δισ. ευρώ και τους φορτολογουμενους να ρυθμίζουν μόνο τα 4 δισ. ευρώ τα τηλέφωνα της εφορίας «θα πάρουν και πάλι φωτιά». Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ακόμη και όσοι έχουν οφειλές μέχρι και 500 ευρώ αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων

Στο τηλέφωνο οι φορολογούμενοι θα ακούν τον εφοριακό να τους ενημερώνει για το ύψος της οφειλής τους, πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια. Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει, ο υπάλληλος υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων. Αν δεν πληρώσει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή του, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η εφορία δεν περιορίζεται στις τηλεφωνικές οχλήσεις αλλά στέλνει και e-mail από διεύθυνση [email protected] για να ξέρετε ότι είναι από την εφορία.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. 2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών.

Και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2022 δεν σταματά εκεί. Με το νεο σύστημα «ElenxisLive» οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο αρχείο του Taxisnet και έτσι θα έχουν το πλήρες προφίλ των επιχειρήσεων ή των ελευθέρων επαγγελματιών που θα ελέγχουν.

Συγκεκριμένα θα ελέγχουν:

• Αν έχουν ιστορικό παραβατικότητας • Αν έχουν υποβάλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος και περιοδικές ΦΠΑ. • Αν έχουν βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία. • Τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, αφού οι ελεγκτές θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners). • Αν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA.

Επίσης, θα διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων και μετά τον έλεγχο, θα εκδίδουν αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Οι διαπιστώσεις των ελεγκτών όπως και το Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου θα διαβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο στο Taxisnet, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αλλοίωσης των δεδομένων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σεισμός στις ΗΠΑ: Παραπέμπονται για διαφθορά ο Μενέντεζ και η γυναίκα του – Τι απαντά ο γερουσιαστής

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του...

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας – Τσεκάρουν φρεάτια και αγωγούς σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα. Χθες, πραγματοποιήθηκε ευρεία...

Σοκ στον Βόλο: Άντρας κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τη γυναίκα του και το παιδί τους για δύο χρόνια

Στιγμές μαρτυρίου βίωνε κάθε μέρα μια 22χρονη γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας σε περιοχή του Βόλου, καθώς ο 28χρονος Αλβανός σύζυγός...

Από 1η Ιανουαρίου του 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά

«Μέχρι 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, εφόσον είναι κτηματογραφημένο»,...

Βραζιλία: 49χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι -Είχε κλέψει από τη μαμά της 148 εκατ. δολ.

Η 49χρονη Sabine Boghici ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω...