Αρχική Ελλάδα Αδιανόητη δήλωση Αμβρόσιου: Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι… τιμωρία από τον Θεό...

Αδιανόητη δήλωση Αμβρόσιου: Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι… τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι!

Την ώρα που πολλά από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη παραμένουν ακόμη άταφα, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έβγαλε το δικό του «πόρισμα» για την αιτία της τραγωδίας.

Σε άρθρο του στο ekklhsiaonline, ο πρώην Μητροπολίτης αναφέρεται σε εκτενή ανάρτηση στο δυστύχημα. Ωστόσο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρεί να το συνδέσει με το… καρναβάλι!

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;»

Αφού χαρακτηρίσει το τριήμερο των Αποκριών «κατόρθωμα του Διαβόλου» ο Αμβρόσιος δεν διστάζει να αναρωτηθεί ξανά: «Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;» γράφει επί λέξει ο πρώην Μητροπολίτης!

Μάλιστα παραθέτει και απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» για να… υποστηρίξει τον αδιανόητο συλλογισμό του!

Αναλυτικά, το δεύτερο απόσπασμα αναφέρει:

«Ώστε αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνος! Μία Χώρα, της οποίας οι κάτοικοι απομακρύνονται συνεχώς από την Εκκλησία, ποδοπατούν τον Νόμον του Ευαγγελίου, αγνοούν τον Σωτήρα Χριστόν, αποδέχονται την ομο-φυλοφιλίαν, νομιμοποιούν την παράνομον συμβίωσιν, τιμούν τους Αξιωμα-τούχους του Κράτους, όταν αυτοί ζούν ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΙ με τον «γκόμενό» τους!!!! Έπειτα ας μη λησμονούμε, ότι καταργήθηκε ο εκκλησιασμός των Μαθητών! Νομοθετήθηκε ο Πολιτικός Γάμος! Νομοθετικά ετοιμάζεται και η θέσπισις του Γάμου των Ομοφυλοφίλων! Σιγά-σιγά, αλλά μεθοδικά επίσης, καταργείται η αργία της Κυριακής, κλπ. κλπ.! Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!
****
Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου; Ο στοχαστικός αρθρογράφος της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕ-ΡΗ ΩΡΑ κ. Σπυρίδων Νάκος στο φ. της 3ης Μαρτίου 2023 (σελ. 7-ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) έγραψε τα εξής φοβερά λόγια:

“Οι εξόριστοι εκ του Παραδείσου και κληρονόμοι της αβύσσου, αντί να μετατρέψουν σε θρήνο μετανοίας την αρχή της Σαρακοστιανής νηστείας, μετέτρεψαν την εορτή της Καθαράς Δευτέρας σε ένα ειδωλο-λατρικό καρναβαλικό τέρας. Ουαί! Έρχου Κύριε Ιησού Χριστέ! Αμήν!”».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε δάσος στην Πορτογαλία ενώ έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας Blue Whale

Το διαδικτυακό «παιχνίδι», «μπλε φάλαινα» κόστισε τη ζωή σε έναν 35χρονο Βρετανό, ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Σύμφωνα...

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...