Αρχική Κόσμος Αεροπλάνα: Ο αηδιαστικός λόγος που οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστά ροφήματα...

Αεροπλάνα: Ο αηδιαστικός λόγος που οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστά ροφήματα στις πτήσεις

Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Όχι , δεν το κάνουν επειδή είναι σε υπηρεσία.

«Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ζεστό νερό στο αεροπλάνο γιατί υπάρχει λόγος», είπε ένας αεροσυνοδός στο Business Insider. Και ο λόγος είναι αρκετά αηδιαστική.

Το νερό που χρησιμοποιείται για ζεστά ροφήματα στις πτήσεις προέρχεται απευθείας από τη βρύση και όχι από μπουκάλια. Μελέτη για το νερό διαπίστωσε ότι το 12,6 τοις εκατό των δειγμάτων του νερού περιείχε κολοβακτηρίδια.  Ο αριθμός κολοβακτηριδίων είναι ένας δείκτης του πόσο κοπράνων υπάρχει, καθορίζοντας έτσι την υγιεινή της ποιότητας των τροφίμων και του νερού.

«Τόσο το ολικό κολοφόρο όσο και το E.coli είναι δείκτες ότι άλλοι οργανισμοί που προκαλούν ασθένειες (παθογόνα) μπορεί να υπάρχουν στο νερό και θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία», σημείωσε η μελέτη.

Από τα 158 αεροπλάνα που εξετάστηκαν στα πλαίσια έρευνας, δύο από τα αεροπλάνα είχαν θετικό αποτέλεσμα για E.coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και κράμπες στο στομάχι.

Το Business Insider αναφέρει ότι ένα στα οκτώ αεροπλάνα δεν πληροί τα πρότυπα για την ασφάλεια των υδάτων.

Σε απάντηση σε αυτές τις μελέτες, οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν από το 2009 να χρησιμοποιούν πηγές νερού που ακολουθούν τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας. Πρέπει επίσης να απολυμαίνουν το νερό τους και να ελέγχουν το νερό τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Οι νέοι κανονισμοί όμως δεν είχαν ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα. Νέες έρευνες έδειξαν ότι το 12 τοις εκατό των δειγμάτων νερού στα αεροπλάνα  ήταν ακόμη θετικό για κολοβακτηρίδια, αν και μόνο το 0,5 τοις εκατό περιείχε E.Coli.

Το 2015, μια μελέτη στο International Journal of Environmental Research and Public Health διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότερα βακτήρια στα φορτηγά που παραδίδουν το νερό από ό, τι στην αρχική πηγή νερού.

Οσο για αυτούς που υποστηρίζουν ότι η θέρμανση του νερού θα σκοτώσει οποιαδήποτε ασθένεια, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

«Μπορεί να σκοτώσει μερικούς από τους οργανισμούς», δήλωσε η περιβαλλοντική επιστήμονας Brenda Wiles. «Αλλά δεν πρόκειται να σκοτώσει την πλειονότητα αυτών»,

Έτσι, εάν παραγγέλνετε ένα ποτό σε αεροπλάνο, νε προτιμήσετε συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεπέρασε το 12% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Σε υψηλά επίπεδα 29 ετών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε στο 12% τον Ιούνιο. Καθώς η σχετική μέτρηση...

Οι swingers επιστρέφουν στην Ελλάδα: 177 ζευγάρια σε… ερωτικό 6ήμερο σε ξενοδοχείο στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκονται ήδη 177 ζευγάρια, τα οποία πληρώνουν αδρά για να κάνουν πράξη τις ερωτικές τους φαντασιώσεις σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σταλίδα, το οποίο θα μετατραπεί στον...

Βιετνάμ: Το «Κορίτσι της Ναπάλμ» τελείωσε τις δερματικές θεραπείες μετά από 50 χρόνια

Η γυναίκα, της οποίας η φωτογραφία να καίγεται και να ουρλιάζει από τον πόνο έγινε η εικόνα του πολέμου του Βιετνάμ,...

Σοβαρό ατύχημα για 30χρονο στην Κρήτη – Τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο στα γεννητικά όργανα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 30χρονος από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό με αλυσοπρίονο στα γεννητικά...

Ο Πέτρος Τατούλης κάνει λόγο για αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»“Ο κ.Νίκας μη έχοντας πλέον κανένα πολιτικό επιχείρημα και βρισκόμενος σε πανικό διαπιστώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζει ο Πέτρος Τατούλης και...