Αρχική Κόσμος Αυτά είναι τα νέα αόρατα ραντάρ ταχύτητας – Πώς θα «συλλαμβάνουν» τους...

Αυτά είναι τα νέα αόρατα ραντάρ ταχύτητας – Πώς θα «συλλαμβάνουν» τους παραβάτες

Ένα ακόμη αποτελεσματικό «όπλο» για τον εντοπισμό όσων αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες θα έχουν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν τα ραντάρ και οι κάμερες ταχύτητες στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, μιας και η παρουσία τους στους δρόμους αποτρέπουν τους οδηγούς από το να βυθίσουν το πόδι τους στο γκάζι και να αναπτύξουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Τον νευραλγικό ρόλο που επιτελούν τα εν λόγω τεχνικά μέσα αναγνωρίζουν – μεταξύ άλλων – και οι ισπανικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα παραλάβουν στο πλαίσιο διαγωνισμού 70 τελευταίας γενιάς ραντάρ ταχύτητας συνολικής αξίας 610.678 ευρώ που θα ενισχύσουν σε θεαματικό βαθμό το έργο της επιτήρησης του οδικού δικτύου.

ραντάρ ταχύτητας αόρατα

Ειδικότερα, τα νέα ραντάρ ζυγίσουν μόλις 3 κιλά και με δεδομένο ότι το μέγεθός τους περιορίζεται σε 50 εκατοστά, ουσιαστικά είναι «αόρατα». Εξοπλίζονται, επίσης, με τεχνολογία λέιζερ που τους επιτρέπει να «συλλαμβάνουν» τους παραβάτες σε εύρος ταχύτητας 30-250 χλμ./ώρα και σε μέγιστη απόσταση ίση με 50 μέτρα.

Παράλληλα, οι προηγμένες συσκευές μπορούν να εποπτέουν τα οχήματα που κυκλοφορούν σε τουλάχιστον δύο λωρίδες του δρόμου, έχουν αυτονομία λειτουργίας πέντε ωρών και είναι δυνατός ο χειρισμός τους από απόσταση με τεχνολογία 3G, 4G ή Wi-Fi.

ραντάρ ταχύτητας αόρατα

Παράλληλα με τις συσκευές των ραντάρ, οι αστυνομικές αρχές θα παραλάβουν και τον απαραίτητο «συνοδευτικό» εξοπλισμό, δηλαδή βαλίτσες για τη μεταφορά τους, ταχύμετρα, υπολογιστές ή tablet με ειδικό λογισμικό και τρίποδεςμε περιστρεφόμενη άρθρωση. Ακόμα, θα παραληφθούν στηρίγματα για την τοποθέτηση των τεχνικών μέσων σε οχήματα περιπολίας, όπως και ειδικές βάσεις στεραίωσης στα στηθαία ασφαλείας των αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, θα μπορούν να τοποθετηθούν και σε μοτοσικλέτες της τροχαίας, γεγονός που θα καταστήσει πιο εύκολο τον εντοπισμό των παρανομούντων οδηγών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες ισπανικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες που θα τοποθετηθούν τα «αόρατα» ραντάρ ταχύτητας, έτσι ώστε οι οδηγοί να μην επιβραδύνουν μόνο στα τμήματα του δρόμου όπου διενεργείται παρακολούθηση με τεχνικά μέσα, αλλά να σέβονται τα όρια ταχύτητας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

ραντάρ ταχύτητας αόρατα

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίοι Ρωμαίοι: Τα μέτρα που έπαιρναν προκειμένου οι νεκροί να παραμείνουν στον κόσμο των νεκρών

Αρχαιολόγοι ερευνώντας αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους προχώρησαν σε μια συναρπαστική διαπίστωση: δεκάδες λυγισμένα καρφιά συγκρατούσαν τα λείψανα στη θέση τους. Τι εξυπηρετούσε,...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Γιατί έχει συνδεθεί με την 25η Μαρτίου

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον λόγο που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι τόσο δημοφιλής, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά...

Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.Όσο τυπικοί...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η νέα επίθεση...

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023 – Δες ΕΔΩ στο gov.gr

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετεΔείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές 2023 μέσα από την...