Αρχική Ελλάδα Αυτό είναι το σήμα που τρέμουν τα τουρκικά F16 στο Αιγαίο

Αυτό είναι το σήμα που τρέμουν τα τουρκικά F16 στο Αιγαίο

Οι όροι του παιχνιδιού στο Αιγαίο έχουν αλλάξει

Μπορεί ο Ερντογάν να κλιμακώνει την ρητορική της έντασης και να αυξάνει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, όμως η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση την όλη κατάσταση, ελπίζοντας σε κάποιας μορφής εκτόνωση αναφέρει το newsauto.gr.

Μέχρι να γίνει αυτό, η κατάσταση πάνω από το Αιγαίο εξακολουθεί να είναι τεταμένη, με τις παραβιάσεις και τις εμπλοκές να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Όμως κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά σε ό,τι αφορά το φρόνημα των Ελλήνων πιλότων και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση.

Η αίσθηση ότι οι ισορροπίες αλλάζουν υπέρ των ελληνικών φτερών, με τα Rafale και τα Viper να δημιουργούν νέα δεδομένα, έχει ρίξει στα τάρταρα το ηθικό των πιλότων της απέναντι πλευράς. Οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα νέο “παιχνίδι” των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο απόστρατος αντιστράτηγος της τουρκικής Αεροπορίας, Ερντογάν Καρακούς, παραπονέθηκε ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι πλέον αρκετά “προκλητικοί”.

Όπως λέει σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα, τα ελληνικά αεροσκάφη όταν κλειδώσουν τον στόχο, στέλνουν ένα μήνυμα που λέει: “Είσαι κλειδωμένος, είσαι στο στόχο μου, μπορώ να πυροβολήσω τον πύραυλο μου αν θέλω…”.

Το μήνυμα αυτό προκαλεί έντονο εκνευρισμό στους Τούρκους πιλότους, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την αερομαχία και να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με τον Καρακούς το φαινόμενο είναι πιο έντονο τον τελευταίο καιρό, κάτι που ο ίδιος αποδίδει ότι οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται μαζί με Ισραηλινούς στην Καλαμάτα.

Το τελευταίο φαίνεται να προβληματίζει τους Τούρκους για έναν ακόμα λόγο. Όπως λέει ο Καρακούς, είναι πιθανόν οι Έλληνες να εκπαιδεύονται από τους Ισραηλινούς στα δεδομένα του πολέμου των Έξι Ημερών, όταν οι Ισραηλινοί είχαν καταστρέψει τα αεροπλάνα της Αιγύπτου στο έδαφος μέσα σε μισή ώρα.

Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να απασχολεί έντονα τους Τούρκους, ιδίως μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί πάνω από το Αιγαίου η παρουσία των Rafale και η δυνατότητά τους να πλήττουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύουν τους Έλληνες στο να προχωρήσουν άμεσα στο πρώτο πλήγμα και στην καταστροφή των αεροπλάνων τους όσο βρίσκονται στο έδαφος και στις βάσεις τους.

Εδώ ο Καρακούς κάνει μία παρατήρηση που μάλλον θα πρέπει να την λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ότι σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής (χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν αυτό αφορά και κάποιο θερμό επεισόδιο), κάθε ελληνικό αεροπλάνο που θα διασχίσει το 25ο γεωγραφικό μήκος, από το μέσο δηλαδή του Αιγαίου και πέρα, θα θεωρείται απειλή και θα καταρρίπτεται.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ελαφρύτερος ο «λογαριασμός» για νέους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

Ελαφρύτερος θα είναι ο «λογαριασμός» των φετινών φορολογικών δηλώσεων για χιλιάδες νέους επαγγελματίες αλλά και για επιτηδευματίες που αύξησαν τις θέσεις...

Τέμπη: Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου επιρρίπτει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του

Σε δυο άτομα ανέρχονται οι προφυλακισθέντες μέχρι στιγμής για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Ο επιθεωρητής...

Σχέδιο δολοφονίας μέσα από τη φυλακή: Έδωσε 50.000 δολάρια για να σκοτώσουν την οικογένειά της

Η 29χρονη φυλακισμένη στη Φλόριντα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο της για να εξολοθρεύσει την οικογένειά της. Η Tureygua Inaru...

«Φρένο» στη φοροδιαφυγή: Ολοταχώς για διασύνδεση ταμειακών και POS -Τι αλλάζει στην εστίαση

Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αποκτούν οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δρομολογώντας από το καλοκαίρι κιόλας τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών...

Έρχονται αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών

Αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, θα προβλέπει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.Σύμφωνα με...