Αρχική Ελλάδα Αυτό είναι το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού που θωρακίζει το Αιγαίο (pics)

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού που θωρακίζει το Αιγαίο (pics)

Το Λ.Σ. 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» διαθέτει μία εντυπωσιακή γέφυρα από όπου επιχειρεί εξ’ ολοκλήρου ολόκληρο το πλήρωμα 19 ατόμων.

Το εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος “900 Μαρίνος Ζαμπάτης” που θα θωρακίζει το Αιγαίο έδεσε σήμερα το πρωί (11/9) στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το Thestival, το σκάφος είναι επισκέψιμο σήμερα από το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Το πλήρωμα θα ξεναγεί το κοινό στους χώρους του σκάφους. Παράλληλα, στις 20:00 στην πλατεία του Μ. Αλεξάνδρου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της φιλαρμονικής μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για ένα περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και παραδόθηκε στη χώρα μας το 2021. Έχει ως στόχο την έρευνα, τη διάσωση μεταναστών και την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων. Το μέγιστο πλήρωμα του σκάφους είναι 19 άνδρες του Λιμενικού Σώματος, πλήρως εκπαιδευμένοι στην Ιταλία. Διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβους, αριθμό ιδιαίτερα μεγάλο για το μέγεθός του και έχει σύγχρονα οπλικά συστήματα από το Ισραήλ.

Η εντυπωσιακή γέφυρα του σκάφους

Το Λ.Σ. 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» διαθέτει μία γέφυρα (σ.σ. ο εσωτερικός χώρος του σκάφος, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο) από όπου επιχειρεί εξ’ ολοκλήρου ολόκληρο το πλήρωμα 19 ατόμων. Στη γέφυρα βρίσκεται και ο μηχανικός, ο οποίος παρακολουθεί με κάμερες όλο το μηχανοστάσιο του σκάφους και μπορεί παράλληλα να το χειρίζεται από τη θέση του.

Στη γέφυρα, επίσης, υπάρχουν κάμερες με ηλεκτρονικούς χάρτες, στους οποίους εντοπίζονται όλα τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή. Το πλήρωμα μπορεί εύκολα να δει μέσω των χαρτών το όνομα ενός πλοίου, το φορτίο που έχει, από πού έρχεται, πού κατευθύνεται και την εθνικότητά του.

Το πιο εντυπωσιακό στη γέφυρα του σκάφους ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» είναι αναμφίβολα οι κάμερες. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η υπέρυθρη, η οποία μπορεί να “δει” ολοκάθαρα άνθρωπο έως και 30 χιλιόμετρα, όπως θα δείτε και στη ξενάγηση από μέλος του πληρώματος. Ακόμα, διαθέτει μία micro κάμερα με στόχο έως 5-6 χιλιόμετρα, μία μεγάλη κάμερα, που την ημέρα βλέπει άνθρωπο στα 19 χιλιόμετρα και τη νύχτα έως 12 χιλιόμετρα. Κατόπιν εντολής, οι κάμερες μπορούν να παρακολουθήσουν σκάφος-στόχο και να εστιάσουν πλήρως σε αυτόν, χωρίς να το χειρίζεται χειροκίνητα μέλος του πληρώματος.

Επιπλέον, στη γέφυρα υπάρχει και το γνωστό radar, το οποίο δείχνει στο πλήρωμα την ακριβή θέση όλων των πλοίων της περιοχής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η γέφυρα είναι αλεξίσφαιρη, και σε περίπτωση επίθεσης μπορεί να “αντέξει” μέχρι και βλήματα ελεύθερου σκοπευτή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χάρβαρντ: Φυσικός σχεδιάζει αποστολή για να βρει «εξωγήινο τεχνούργημα» που έπεσε από το διάστημα

Ένας φυσικός του Χάρβαρντ σχεδιάζει μια αποστολή στον Ειρηνικό για να βρει αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να είναι ένα «εξωγήινο τεχνούργημα» που έπεσε...

Αεροπλάνα παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα στο Νεπάλ – Αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή νέα τραγωδία

Οι αρχές του Νεπάλ έθεσαν σε διαθεσιμότητα τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άρχισαν να διενεργούν έρευνα μετά την αποφυγή την τελευταία στιγμή της σύγκρουσης...

Κακοκαιρία με χιόνι και στην Πάρνηθα – Ραγδαία αλλαγή του καιρού

Έπειτα από ένα ηλιόλουστο και άκρως ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, που οδήγησε πολλούς στις παραλίες μέχρι και για την πρώτη βουτιά, οι μετεωρολόγοι...

Φρίκη στην Κρήτη: Βίαζαν και εξέδιδαν 11χρονο αγόρι – Εμπλέκονται γνωστός μουσικός και γιατρός

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται γνωστός μουσικός...

«Φωτιά» έχουν πάρει οι εισπρακτικές εταιρείες – Νέα γενιά κόκκινων δανείων

Οφειλέτες στο «έλεος» των εισπρακτικών – Άγριες ιστορίες από τον τομέα των τραπεζών.Τις προτάσεις των τραπεζών για το τι προτίθενται να...