Αρχική Ελλάδα Αυτός θα είναι ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα -Δείτε το...

Αυτός θα είναι ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα -Δείτε το βίντεο

Ο Σταθμός «Βενιζέλου» θα υιοθετεί μία σύγχρονη αρχιτεκτονική, την ίδια ώρα που τα αρχαιολογικά ευρήματα θα «ταξιδεύουν» το επιβατικό κοινό στο πλούσιο παρελθόν της πόλης.

Αισιόδοξος ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος εμφανίστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σχολιάζοντας κάποια από τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στη χώρα, ο υπουργός, επισήμανε «ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ώστε, παρά τις προσφυγές και παρά τις καθυστερήσεις, να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι

Σχολίασε δε ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ξεπερνώντας σε ομορφιά τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας οποίος βρίσκεται σε λειτουργία, μαζί με τους υπόλοιπους δύο σταθμούς του Πειραιά από τις 10 Οκτωβρίου του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στον σταθμό Βενιζέλου έχουν έρθει στο φως σημαντικές αρχαιότητες, αντιπροσωπευτικές πολλών περιόδων ζωής της πόλης.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ η μελέτη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και ήδη έχουν εκκινήσει οι εργασίες, ώστε να αναδεικνύονται τα ευρήματα εντός του κελύφους του σταθμού.

Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια η Αττικό Μετρό ΑΕ, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι η τελική μορφή του Σταθμού «Βενιζέλου» μόλις αυτός παραδοθεί στο επιβατικό κοινό.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του χώρου «παντρεύεται» αρμονικά με τις ευρεθείσες αρχαιότητες που θα προσφέρουν ένα νοερό ταξίδι στο πλούσιο παρελθόν της πόλης.

Ο Σταθμός «Βενιζέλου» είναι ο τρίτος από τα βορειοδυτικά σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 επιβάτες ημερησίως.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...