Αρχική Ελλάδα Αυξάνεται η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη

Αυξάνεται η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη

Σε διπλασιασμό της εξόρυξης του λιγνίτη προχωρά η ΔΕΗ, ανεβάζοντας παράλληλα την παραγωγή των μονάδων από τις 4 Τεραβατώρες στις 6 Τεραβατώρες.

Πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται πρωτίστως για λόγους εφεδρείας και λιγότερο με όρους αγοράς, ώστε οι μονάδες να είναι έτοιμες και σε λειτουργία στην ακραία περίπτωση που σταματήσει η παροχή του ρωσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο παράτασης της λειτουργίας κάποιων λιγνιτικών μονάδων που ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν το 2023, υπό την προϋπόθεση ότι ο πόλεμος συνεχιστεί και διατηρηθεί η αβεβαιότητα στην ενεργειακή αγορά.

Στο μεταξύ, εκπτώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον περιορισμό των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προσφέρει το 2021 η ΔΕΗ.

Αυτό προκύπτει από τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της δημόσιας εταιρείας,σύμφωνα με τα οποία η εισηγμένη κατάφερε, παρά την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, να ανεβάσει την επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία της (EBITDA) στα 871,7 από 865,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020. Ωστόσο, δεν απέφυγε τις ζημιές που διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. ευρώ.

Η απώλεια της καθαρής κερδοφορίας αποδίδεται στην εκπτωτική πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μάλιστα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με δήλωσή του τόνισε: «Το τελικό αποτέλεσμα της ΔΕΗ, με ζημιές ύψους 18,4 εκατ. ευρώ ύστερα από φόρους το 2021, διαψεύδει τους αβάσιμους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δήθεν υπερκέρδη της επιχείρησης εις βάρος των καταναλωτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης δήλωσε πως η εταιρεία θα συνεχίσει και το 2022 τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και δίκτυα στηρίζοντας παράλληλα τους πελάτες μας και διατηρώντας τον στόχο για επίτευξη EBITDA σε επαναλαμβανόμενη βάση στα ίδια επίπεδα με το 2021.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σκότωσε τη σύζυγό του και παραδόθηκε

Μια ακόμα γυναικοκτονία σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου (03/12), αυτή τη φορά την περιοχή του Πειραιά.Ένας 24χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής τηλεφώνησε...

Γερμανία: Απείλησαν ζευγάρι που άναψε 60.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ένα ζευγάρι στο Ντέλμενχορστ της Γερμανίας έλαβε απειλητική επιστολή όταν φωταγώγησε την κατοικία του, το «Σπίτι των Χριστουγέννων» όπως το ονομάζουν,...

Δημόσιο: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62 έτη – Παραδείγματα

Μόνον όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν συμπληρωμένη συντάξιμη υπηρεσία 25 χρόνια, έχουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης σύνταξης σε ηλικία μικρότερη των...

Τατούλης για Νίκα: «Τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Η απόλυτη ανικανότητα και αδιαφορία του κ.Νίκα στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων σε ό,τι αφορά τα ενταγμένα έργα από την προηγουμένη...

Πάνω από 4.500 «κλικ» καθημερινά τον Νοέμβριο στο mitos.gov.gr

Πάνω από 4.500 πολίτες επισκέπτονταν καθημερινά το mitos.gov.gr τον Νοέμβριο, για να ενημερωθούν για τη διαδικασία που τους ενδιαφέρει.Ειδικότερα, στην πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί πιλοτικά,...