Αρχική Οικονομία Αυξήθηκαν κατά 77,9% τα ληξιπρόθεσμα χρέη – Φανερή πλέον είναι η αδυναμία...

Αυξήθηκαν κατά 77,9% τα ληξιπρόθεσμα χρέη – Φανερή πλέον είναι η αδυναμία πληρωμών

Στα 2,5 δισ. ευρώ έφθασαν οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ μόνο τον περασμένο Φεβρουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 77,9%.

Δηλαδή οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1,733 δισ. ευρώ έναντι 974 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το αποτέλεσμα είναι το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος να εκτιναχθεί στα 113,040 δισ. ευρώ.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν το Φεβρουάριο στα 1,778 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1,028 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 73%.

Οι φορολογούμενοι με οφειλές αυξήθηκαν στα 4,87 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο έναντι 4,49 εκατομμυρίων στα τέλη Ιανουαρίου.

Εξ αυτών, τα 2,02 εκατομμύρια απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 31 χιλιάδες.Από αυτούς, το 1,342 εκατομμύρια έχει ήδη αντιμετωπίσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις λογαριασμών κ.τλ.)

Την ίδια ώρα τετραπλασιάστηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη από πρόστιμα τα οποία ανήλθαν σε 291,4 εκατ. ευρώ, από 55,6 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καταγράφοντας αύξηση κατά 424%. Συμφώνως προς την ΑΑΔΕ πάντως, τα 800 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφορούν το χρέος μιας εταιρείας που της έγινε έλεγχος, διαπιστώθηκαν μια σειρά από παραβάσεις και επεβλήθη αυτό το τσουχτερό πρόστιμο.

Όπως και να έχει όμως το κύμα ακρίβειας που καταγράφεται από τις αρχές του χρόνου έχει φέρει σε οικονομική δυσπραγία τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τα οποία πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τις βασικές τους ανάγκες.

Τα χρέη προκαλούν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο καθώς αντίστοιχη αύξηση χρεών είχε να καταγραφεί από την εποχή των μνημονίων και ίσως είναι επιβεβλημένη η ενεργοποίηση μίας νέα ρύθμισης οφειλών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Άλλωστε και οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες σε ότι αφορά την πορεία του πληθωρισμού είναι δυσοίωνες πλήττοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε...

British Airways: Σάλος με πιλότο της που βρέθηκε σε όργιο με ναρκωτικά λίγες ώρες πριν την πτήση

Ο Mike Beaton αναγκάστηκε να κρεμάσει την στολή του πιλότου της British Airways αφού ανακαλύφθηκαν μηνύματά του προς συνάδερφό...

Με πρόστιμο 400 ευρώ κινδυνεύουν 3.000.000 οδηγοί στην Ελλάδα -Ποιος είναι ο λόγος

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό αποχής από τους ελέγχους ΚΤΕΟ γεγονός που συνιστά τροχοπέδη τόσο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας όσο και την...

Στενεύει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Έρχονται «κόφτες» στα κοινωνικά επιδόματα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...