Αρχική Κόσμος Άγιος Βαλεντίνος: Τα ιδιαίτερα έθιμα της ημέρας των ερωτευμένων σε 5 διαφορετικές...

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ιδιαίτερα έθιμα της ημέρας των ερωτευμένων σε 5 διαφορετικές χώρες

Στη Φινλανδία, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ονομάζεται «Ystävänpäivä» και μεταφράζεται ως «Ημέρα των Φίλων». Μαζί με τα ερωτευμένα ζευγάρια που επιλέγουν να δείξουν περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου τον έρωτά τους, παράλληλα οι Φινλανδοί γιορτάζουν και τις φιλίες τους. Έτσι είθισται φίλοι και συγγενείς να στέλνουν και να λαμβάνουν κάρτες και λουλούδια για να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμηση τους.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου και στις 14 Μαρτίου.

Οι γυναίκες εγκαινιάζουν την ανταλλαγή στις 14 Φεβρουαρίου δίνοντας μια σοκολάτα και ένα δώρο στον σύντροφό τους, ενώ ένα μήνα αργότερα, στις 14 Μαρτίου, σε μια γιορτή που ονομάζεται «Λευκή Ημέρα», οι άνδρες ανταποδίδουν προσφέροντας ένα δώρο στις γυναίκες της ζωής τους.

Μάλιστα, η παράδοση προστάζει τα δώρα που προσφέρονται την «Λευκή Ημέρα», να είναι συχνά πιο περίτεχνα και ακριβά σε σχέση με εκείνα που δίνονται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, συνηθίζεται οι γυναίκες να προσφέρουν σοκολάτα στους άντρες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, όχι οποιαδήποτε σοκολάτα.

Υπάρχουν δύο είδη σοκολάτας που προσφέρονται την συγκεκριμένη μέρα: Η giri-choco, που δίνεται σε άντρες συναδέλφους και γνωστούς ως ένδειξη υποχρέωσης και η honmei-choco, η οποία προσφέραται σε έναν ρομαντικό σύντροφο και εκφράζει συναισθήματα αληθινής αγάπης και αμοιβαιότητας. Οι honmei choco συνήθως είναι υψηλότερης ποιότητας, αισθητικά ελκυστικότερες και ως εκ τούτου πιο ακριβές.

 Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Δανία

Στη Δανία, θα λέγαμε πως η ημέρα των ερωτευμένων είναι η επιτομή του ρομαντισμού, καθώς οι ερωτευμένοι στέλνουν ανώνυμα γράμματα και επιστολές προς το αντικέιμενο του πόθου τους.

Οι νέοι άνδρες στέλνουν τις επιστολές τους στις γυναίκες που θαυμάζουν, μαζί με μικρά συμβολικά δωράκια όπως λουλούδια ή γλυκά.

Το έθιμο ονομάζεται «Gaekkebrev» και αποτελεί έναν δημοφιλή τρόπο για τους νεαρούς άνδρες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Αυτό μας θυμίζει το παλιό έθιμο του κρυφού θαυμαστή, όπου ο ερωτευμένος έδινε ραντεβού με την εκλεκτή της καρδιάς του. Απλά στην πιο σκανδιναβική εκδοχή του.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ιταλία

Στην Ιταλία, τα ζευγάρια γιορτάζουν την «Festa degli Innamorati», ή στη γλώσσα μας, το Φεστιβάλ των Εραστών. Την ημέρα αυτή, οι δεσμευμένοι ανταλλάσσουν δώρα και εκδηλώνουν την αγάπη τους, ενώ οι ελεύθεροι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Οι εργένηδες λοιπόν, γράφουν το όνομα του/της επιθυμητού/ής συντρόφου τους σε ένα μικρό χαρτάκι κι έπειτα όλα μαζί τα χαρτάκια τοποθετούνται σε ένα καπέλο. Κάθε άτομο επιλέγει ένα χαρτάκι και περνά την ημέρα του με το άτομο του οποίου το όνομα αναγράφεται στο χαρτάκι που επέλεξε. Πρόκειται για ένα τολμηρό παιχνίδι, στο οποίο αξίζει να λάβουμε μέρος μόνο εφόσον αισθανόμαστε εξαιρετικά τυχεροί.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...