Αρχική Ελλάδα Αγωγή-μαμούθ του Μπόμπολα κατά του Βενιάμη για απάτη – Αξιώνει 28 εκατ....

Αγωγή-μαμούθ του Μπόμπολα κατά του Βενιάμη για απάτη – Αξιώνει 28 εκατ. ευρώ

Με αγωγή-μαμούθ ο Γιώργος Μπόμπολας στρέφεται κατά του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη αξιώνοντας ως αποζημίωση το ποσό των 28.090.948 ευρώ για καταγγελλόμενη υπόθεση απάτης εις βάρος του. Ο επιχειρηματίας των κατασκευών κατηγορεί τον Βενιάμη ότι είχε «σχεδιάσει εξαρχής ώστε τα deals να είναι ιδιαίτερα επωφελή, αλλά μόνο για εκείνον», επικαλούμενος την τυφλή εμπιστοσύνη που του είχε.

Ο κ. Μπόμπολας σύμφωνα με το δικόγραφο που αποκαλύπτει η κυριακάτικη εφημερίδα «Μπαμ» αναφέρει ότι οι εταιρείες ήταν εξ αρχής μη βιώσιμες και καταδικασμένες να καταρρεύσουν οικονομικά υπό το βάρος των αμοιβών – προμηθειών και λοιπών χρεώσεων (κάτι που ο ίδιος αγνοούσε) ώστε να καταστεί απολύτως αδύνατη η δημιουργία κερδών προς διανομή στους μετόχους, δηλαδή και στον ίδιο. Η υπόθεση αφορά στην αγορά 4 δεξαμενόπλοιων τα οποία θα διαχειριζόταν ο κ. Βενιάμης.
Προμήθειες κι αμοιβές

Οπως τονίζει στην αγωγή του ο κ. Μπόμπολας: «Ο εναγόμενος γνώριζε εξ αρχής ότι τα χρηματικά ποσά που που ζητούσε και κατέβαλα για την οικονομική ενίσχυση των πλοιοκτητριών εταιρειών διαρκούσης της συνεργασίας μας, δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν την οικονομική τους κατάρρευση, αλλά μόνο θα φελούσαν αυτόν, ιότι θα κατέληγαν για την κάλυψη των υπέρογκων προμηθειών κι αμοιβών των διαχειριστριών εταιρειών του.

Ο εναγόμενος είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να μου δηλώσει τις αμοιβές, προμήθειες κτλ που επικρατούσαν στην αγορά και να μη με παραπλανήσει και εξαπατήσει να δεχθώ τον τιμοκατάλογο των δικών του υπέρογκων και εξωφρενικών χρεώσεων. και ναι μεν έναντι των χρημάτων μου απέκτησα το 50% εκάστης πλοιοκτήτριας εταιρείας, πλην όμως το ποσοστό αυτό στερείτο οποιασδήποτε πραγματικής οικονομικής αξίας, αφού δεν θα μπορούσε να μου αποφέρει κανένα κέρδος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγωγή του αναφέρεται και το όνομα του δικηγόρου Κ. Αντωνόπουλου. Οπως ισχυρίζεται «κατά την υπογραφή των συμφωνητικών, είχε γνωμοδοτήσει ο τότε δικηγόρος του Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος ήταν παράλληλα νομικός σύμβουλος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, άρα συνεργάτης και του εναγόμενου ως προέδρου της Ενώσεως, και αμείφθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ στις 7.11.2018 χωρίς να του επισημάνει ότι τα συμφωνητικά αυτά δεν έπρεπε να τα υπογράψει, διότι δεν κατοχύρωναν τα συμφέροντά του, αφού επέτρεπαν την επιστροφή ενός μικρού μόνο μέρους των χρημάτων που δικαιούνταν να διεκδικήσει από τον εναγόμενο για την αδικοπραξία (απάτη) που φέρεται να είχε τελέσει εις βάρος του, κάτι που έπρεπε να το γνωρίζει λόγω της εμπειρίας και της θέσεώς του».

Ο Γιώργος Μπόμπολας απαιτεί να δικαιωθεί και να του επιστραφεί το ποσό των 28.090.948€ καθώς όπως ισχυρίζεται «τα εν λόγω επιχειρηματικά εγχειρήματα είχαν σχεδιαστεί εξ αρχής έτσι, ώστε να είναι μεν ιδιαίτερα επωφελή αλλά αποκλειστικά και μόνο για εκείνον, ενώ για τον ίδιο θα συνεπαγόταν μόνο έξοδα και ζημία».

Εκ του ως άνω συνοπτικού ιστορικού για τα δύο επιχειρηματικά εγχειρήματα ο Γ. Μπόμπολας κατέβαλε συνολικά 41.846.250$ και τελικά εισέπραξε μόνο το ποσό των 3.000.000$. Βάσει της ισοτιμίας με το ευρώ κατέβαλε συνολικά (16.666.957€ + 4.997.249€ +2.867.625€ + 3.854.979€ + 2.287.035€=) 30.653.845€ και εισέπραξε μόλις 2.562.897€, άρα φέρεται να ζημιώθηκε με το ποσό των 28.090.948€.
Η γνωριμία μέσω των υιών Μπόμπολα

Οι δύο επιχειρηματίες ξεκίνησαν το deal το 2007 όταν και θα αγόραζαν 4 δεξαμενόπλοια τα οποία θα διαχειριζόταν ο κ. Βενιάμης, τον οποίο γνώρισε μέσω των υιών του Φώτη και Λεωνίδα, ως διακεκριμένο κι επιτυχημένο εφοπλιστή με 30ετή εμπειρία στον τομέα διαχείρισης πλοίων χύδην ξηρού φόρτου κι αναπτύχθηκε μεταξύ τους φιλία.

Οπως αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Μπόμπολας «τον εμπιστεύτηκα και με έπεισε να συμμετάσχω ως επενδυτής, σε ένα κατ’ αυτόν, πολύ συμφέρον επιχειρηματικό εγχείρημα ναυπήγησης και εκμετάλλευσης τεσσάρων πλοίων (…). Δυστυχώς αυτό που απέκρυψε εντελώς, ήταν ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε σχεδιαστεί εξ αρχής έτσι, ώστε να είναι επωφελές μόνο για τον ίδιο».

Οπως κατήγγειλε και δημοσίως ο μεγαλοεργολάβος από τα deals φέρεται να προκλήθηκαν οικονομικές ζημιές. Εντέλει τα πλοία πουλήθηκαν, για να αποπληρωθούν τα υπέρογκα δάνεια και το κεφάλαιό του «εξατμίστηκε».

Στις 23.10.2020 καταγράφηκε η πρώτη μάχη με την αποστολή εξώδικης πρόσκλησης-δήλωσής του προς τον εναγόμενο προκειμένου να τον αποζημιώσει, ωστόσο, ο Θεόδωρος Βενιάμης απάντησε στις 26.10.2020 ότι πρέπει να ανακαλέσει την εξώδικο δήλωση και να του ζητήσει συγγνώμη.
«Ζητούσε κι άλλα»

Ο κ. Μπόμπολας καταγγέλλει ότι είχε μόνο ο κ. Βενιάμης οφέλη, εκμεταλλευόμενος την πλήρη άγνοιά του με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και με τον τρόπο αυτό «με εξαπάτησε ώστε να συμπεριληφθούν στις οικείες συμβάσεις, υπέρογκες χρεώσεις, προμήθειες, αμοιβές αλλά και νεφελώδεις επιβαρύνσεις προς όφελος των διαχειριστικών εταιρειών του (GOLDEN UNION SHIPPING CO SA, GOLDEN UNION ENTERPRISES SA) με αποτέλεσμα να “βουλιάξει” τις πλοιοκτήτριες εταιρείες με συνεχή αρνητικά αποτελέσματα και κατ’ επέκταση να προκαλέσει σε μένα ως μέτοχο τεράστια οικονομική καταστροφή και οριστική απώλεια των ποσών που διέθεσα για τα επιχειρηματικά αυτά «εγχειρήματα».

Οπως αναφέρει στην αγωγή την οποία έχει αναλάβει το γραφείο του Αλέξη Κούγια «μετά την παράδοση των πλοίων και της έναρξης της οικονομικής τους εκμετάλλευσης, κατά την περίοδο 2013-2016 ο κ. Θ. Βενιάμης ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός με τις χρεώσεις των υπέρογκων αμοιβών που εισέπραττε ανά πλοίο και ανά έτος, παρουσίαζε ζημιογόνες χρήσεις και με παρακαλούσε να συνεισφέρω περισσότερα χρήματα “για να μη χαθεί η σπουδαία αυτή επιχειρηματική προσπάθεια” που είχε σχεδιάσει με μοναδικό στόχο τον πλουτισμό εις βάρος μου.

Εγώ δείχνοντας υπομονή και καλή πίστη στο πρόσωπό του κατέβαλα προς τη διαχειριστική του εταιρεία συνολικό ποσό ύψους 4.000.000$. Τα αντίστοιχα ποσά βάσει ισοτιμίας (…) ήτοι συνολικά 2.287.035€.

Εκείνος με διαβεβαίωνε ότι όχι μόνο θα μου επιστραφούν αυτά τα χρήματα, αλλά ότι θα προέκυπταν και κέρδη προς διανομή, πλην όμως οι διαβεβαιώσεις του διαψεύστηκαν πλήρως. Διαπιστώνοντας ότι μέχρι το έτος 2018 δεν είχα εισπράξει ούτε ένα δολάριο από την εκμετάλλευση των ως άνω πλοίων, αναγκάστηκα να πουλήσω τις μετοχές μου στις πλοιοκτήτριες εταιρείες έναντι συνολικού τιμήματος 3.000.000$ σύμφωνα με ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε την 18.9.2018. Το αντίστοιχο σε ευρώ την 18.9.2018 ήταν 2.562.897€ βάσει της ισχύουσας ισοτιμίας».

Το τελευταίο διάστημα, έγιναν προσπάθειες οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ωστόσο, φαίνεται πως δεν βρέθηκε η χρυσή τομή κι έτσι η υπόθεση παίρνει οριστικά το δρόμο της Δικαιοσύνης…

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χανιά: Εκλαιγαν γιατροί και νοσηλευτές – Εξιτήριο μετά από 50 μέρες στη ΜΕΘ για τη 17χρονη

Η 17χρονη είχε γεννήσει με καισαρική – νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία – ένα υγιέστατο κοριτσάκι, και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της καθώς...

Πετράκος: Ανησυχία από τις δηλώσεις του Γιάννη Καρβέλη

Την ανησυχία του διατυπώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος για τις δηλώσεις του Διοικητή της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Γ. Καρβέλη προ ημερών στην Καλαμάτα, καθώς,...

Έχουν υποβληθεί 22.909 αιτήσεις για επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων

Στην παραδοχή πως το ιδιωτικό χρέος παραμένει, για περισσότερο από μία δεκαετία, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών...

Τyphoon: Η Ρωσία παρόπλισε το τελευταίο από τα μεγαλύτερα υποβρύχια στον κόσμο

Εκτός υπηρεσίας έθεσε η Ρωσία το «Ντμίτρι Ντόνσκοϊ» – το πρώτο υποβρύχιο της εμβληματικής κλάσης υποβρυχίου βαλλιστικών πυραύλων Typhoon (Project 941...

Απασφάλισε το ΙΝΚΑ: Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ μίας εβδομάδας σε γαλακτομικά και τυροκομικά

Μποϊκοτάζ μίας εβδομάδας κατά της ακρίβειας στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (8/2) το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών...