Αρχική Πολιτική Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Σε συστράτευση για να αποτραπεί η βίαιη, όπως τονίζει, απολιγνιτοποίηση, καλεί η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο στην ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας.

«Η απόφαση του ΑΔΜΗΕ να κρατήσει ανοιχτή και τη Μονάδα 3 της Μεγαλόπολης μαζί με τη Μονάδα 4, μας δικαιώνει και επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μας για τους κινδύνους ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, αλλά και τον διορισμένο Πρόεδρο της ΔΕΗ, οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν το άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που τονίζουμε και εμείς σαν παράταξη εδώ και ενάμιση χρόνο, ότι ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πέραν των άλλων καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα έχει για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην επάρκεια, ασφάλεια και ευστάθεια του ηλεκτρενεργειακού συστήματος της χώρας.

Συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ μας δικαιώνει όλους, όσους αντιτιθέμεθα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, να επαναφέρουμε το θέμα της παράτασης του χρόνου λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης μέχρι το 2034 και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος δεν συμπαρατάχθηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΠεΣυΠ και ακολουθεί τις καταστροφικές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον, με δεδομένη τη συνολική και ριζική αντίθεση μας στο master plan και απόρριψή του, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο και το προσχέδιο «του εδαφικού σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης» και ζητάμε και εμείς μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης και να αποσυρθεί και να κατατεθεί νέο σχέδιο, στο οποίο οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα του Δημοτικού Μεγαλόπολης και των φορέων και των εργαζομένων και απορρίπτουμε κατηγορηματικά και το προσχέδιο του «εδαφικού σχεδίου».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τη Μεγαλόπολη και την Ελλάδα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φόρος στην μπύρα: Πέμπτος υψηλότερος στην Ελλάδα

Την πέμπτη υψηλότερη φορολογία στην μπύρα έχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Eurostat.Ο φόρος στη...

«Μαύρος» Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους

Ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας περιμένει τους φορολογουμένους, άμα της επιστροφής τους από τις θερινές διακοπές.Και μπορεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο τελικά οι...

Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει στην αντεπίθεση για τις φορολογικές του δηλώσεις

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την κοινοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του πρώην προέδρου...

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου 2021

910: Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον πρεσβύτερο και τον Έθελρεντ, λόρδο της Μερκίας, νικούν στη μάχη του Τέτενχολ...

Λέκκας: Πυριτιδαποθήκη όλη η χώρα -Η θερμοκρασία στις πυρκαγιές έφτασε στους 600 βαθμούς Κελσίου

Για τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, με πιο σοβαρά τις τελευταίες ώρες της Εύβοιας και...