Αρχική Πολιτική Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Σε συστράτευση για να αποτραπεί η βίαιη, όπως τονίζει, απολιγνιτοποίηση, καλεί η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο στην ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας.

«Η απόφαση του ΑΔΜΗΕ να κρατήσει ανοιχτή και τη Μονάδα 3 της Μεγαλόπολης μαζί με τη Μονάδα 4, μας δικαιώνει και επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μας για τους κινδύνους ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, αλλά και τον διορισμένο Πρόεδρο της ΔΕΗ, οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν το άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που τονίζουμε και εμείς σαν παράταξη εδώ και ενάμιση χρόνο, ότι ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πέραν των άλλων καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα έχει για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην επάρκεια, ασφάλεια και ευστάθεια του ηλεκτρενεργειακού συστήματος της χώρας.

Συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ μας δικαιώνει όλους, όσους αντιτιθέμεθα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, να επαναφέρουμε το θέμα της παράτασης του χρόνου λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης μέχρι το 2034 και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος δεν συμπαρατάχθηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΠεΣυΠ και ακολουθεί τις καταστροφικές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον, με δεδομένη τη συνολική και ριζική αντίθεση μας στο master plan και απόρριψή του, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο και το προσχέδιο «του εδαφικού σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης» και ζητάμε και εμείς μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης και να αποσυρθεί και να κατατεθεί νέο σχέδιο, στο οποίο οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα του Δημοτικού Μεγαλόπολης και των φορέων και των εργαζομένων και απορρίπτουμε κατηγορηματικά και το προσχέδιο του «εδαφικού σχεδίου».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τη Μεγαλόπολη και την Ελλάδα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πώς το TikTok διαβάζει τις σκέψεις

Ο αλγόριθμος της επιτυχημένης εφαρμογής σύντομων βίντεο TikTok έχει τέσσερις στόχους, όπως εξηγούν σε εσωτερικό έγγραφο οι Κινέζοι δημιουργοί του: πρόσκαιρη αξία για τον χρήστη, μακροχρόνια...

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αλλαγή στην εφάπαξ εξόφληση – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Σε παράταση της εφάπαξ καταβολής του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής, προσανατολίζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία πρέπει να γίνει...

«Στα σκαριά» η πρώτη πόλη που θα επιπλέει στη θάλασσα – Πώς θα μοιάζει (Photos)

Ιστορική συμφωνία υπεγράφη για τη δημιουργία της πρώτης βιώσιμης επιπλέουσας πόλης στον κόσμο.Ο δήμος της πόλης Busan στη Νότια Κορέα, ο...

Γαλάτσι: Οι τρεις δολοφονίες πυγμάχων, τα κοινά σημεία και ο ακήρυχτος πόλεμος

Ο 35χρονος πυγμάχος που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι είναι  ο τρίτος πυγμάχος που δολοφονείται από «επαγγελματίες» τον τελευταίο χρόνο στην ΑττικήΈνας ακόμα κρίκος στην αιματοβαμμένη...

Μακελειό στην Κένυα: Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του και πέντε περαστικούς

Κενυάτης αστυνομικός σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την αστυνομία.Ο αστυνομικός σκότωσε πρώτα...