Αρχική Πολιτική Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Συστράτευση κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

Σε συστράτευση για να αποτραπεί η βίαιη, όπως τονίζει, απολιγνιτοποίηση, καλεί η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο στην ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας.

«Η απόφαση του ΑΔΜΗΕ να κρατήσει ανοιχτή και τη Μονάδα 3 της Μεγαλόπολης μαζί με τη Μονάδα 4, μας δικαιώνει και επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μας για τους κινδύνους ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, αλλά και τον διορισμένο Πρόεδρο της ΔΕΗ, οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν το άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που τονίζουμε και εμείς σαν παράταξη εδώ και ενάμιση χρόνο, ότι ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πέραν των άλλων καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα έχει για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην επάρκεια, ασφάλεια και ευστάθεια του ηλεκτρενεργειακού συστήματος της χώρας.

Συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ μας δικαιώνει όλους, όσους αντιτιθέμεθα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, να επαναφέρουμε το θέμα της παράτασης του χρόνου λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης μέχρι το 2034 και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος δεν συμπαρατάχθηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΠεΣυΠ και ακολουθεί τις καταστροφικές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον, με δεδομένη τη συνολική και ριζική αντίθεση μας στο master plan και απόρριψή του, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο και το προσχέδιο «του εδαφικού σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης» και ζητάμε και εμείς μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης και να αποσυρθεί και να κατατεθεί νέο σχέδιο, στο οποίο οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα του Δημοτικού Μεγαλόπολης και των φορέων και των εργαζομένων και απορρίπτουμε κατηγορηματικά και το προσχέδιο του «εδαφικού σχεδίου».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τη Μεγαλόπολη και την Ελλάδα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο

Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

Όλοι οι όροι για τα άτοκα στεγαστικά δάνεια ως και 150.000 ευρώ

Μέσα στον Μάρτιο ενεργοποιείται το πρόγραμμα που θα επιτρέψει σε νέα ζευγάρια να αγοράσουν την δική τους κατοικία ακόμη και με...

Ήθελε νεκρό τον σύντροφό της – Τον σκότωσε με τη βοήθεια του γιου τους

Ήταν βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2021. Ο Matthew Rodwell βρισκόταν στο σπίτι της συντρόφου του Kerry Peckham. Μια απρόσμενη επίσκεψη τον έκανε να...

Σαρακοστιανό καλάθι: Ερχεται στις 22 Φεβρουαρίου με ορίζοντα ως το Πάσχα

Το νέο εποχικό καλάθι του νοικοκυριού, εκείνο που θα περιλαμβάνει προϊόντα για τη Σαρακοστή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου,...

Πινακοθήκη: Ποιος κατέδωσε τον ελαιοχρωματιστή της «κλοπής του αιώνα»

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την «κλοπή του αιώνα» από την Εθνική πινακοθήκη όταν ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής, Γιώργος Σαρμαντζόπουλος κατάφερε να αρπάξει τρία...