Αρχική Κόσμος Air New Zealand: Γιατί η αεροπορική της Νέας Ζηλανδίας θα ζυγίζει τους...

Air New Zealand: Γιατί η αεροπορική της Νέας Ζηλανδίας θα ζυγίζει τους επιβάτες της

Πρώτα θα ζυγίζονται και μετά θα επιβιβάζονται τις προσεχείς εβδομάδες οι επιβάτες διεθνών πτήσεων του εθνικού αερομεταφορέα της Νέας Ζηλανδίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Air New Zealand, η όλη διαδικασία αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πτήσεων και θα γίνεται εντελώς διακριτικά.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας οι πληροφορίες για τους επιβάτες θα συλλέγονται ώστε να υπολογίζεται το βάρος και η ισορροπία των αεροσκαφών στη διάρκεια των πτήσεων. «Είναι μια απλή διαδικασία, σε προαιρετική βάση και παρέχοντάς μας πληροφορίες για το βάρος σας, μας βοηθάτε να σας εξυπηρετούμε κάθε φορά με πτήσεις ασφαλείς και αποτελεσματικές», ανέφερε η διοίκηση της Air New Zealand.

Το βάρος των επιβατών δεν θα εμφανίζεται στην οθόνη

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι αποθαρρυντική εμπειρία για τους επιβάτες να πατούν στη ζυγαριά. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν θα είναι ορατή η ένδειξη. Κανένας δεν θα μπορεί να δει το βάρος τους, ούτε καν εμείς! Θα γίνεται εντελώς ανώνυμα», τόνισε ο μάνατζερ της αεροπορικής εταιρείας.

Πέρα από τους επιβάτες θα ζυγίζονται τα πάντα στο αεροσκάφος, από το φορτίο μέχρι τα γεύματα και τις αποσκευές. Σύμφωνα με την Air New Zealand το μέτρο ίσχυε ήδη εδώ και δύο χρόνια για τις εσωτερικές πτήσεις, αλλά πλέον η εταιρεία εστιάζει την προσοχή τους και στους επιβάτες διεθνών πτήσεων, οι οποίοι καλούνται να ζυγίζονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Όκλαντ μέχρι τις 2 Ιουλίου, που διαρκεί η έρευνα. Στόχος να έχουν ζυγιστεί μέχρι τότε τουλάχιστον 10.000 επιβάτες, όπως απαιτεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της τελευταίας παρέχονται διάφορες δυνατότητες στις αεροπορικές εταιρείες να υπολογίζουν το βάρος των επιβατών. Μία δυνατότητα είναι να διεξάγουν τακτικές έρευνες, όπως αυτές της Air New Zealand, για να υπολογίζουν το μέσο βάρος, ενώ μια άλλη είναι να αποδέχονται ένα τυπικό βάρος που ορίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Προς το παρόν το τυπικό βάρος που έχει οριστεί από τις Αρχές για επιβάτες ηλικίας άνω των 13 ετών είναι τα 86 κιλά, μαζί με τις χειραποσκευές. Οι Αρχές αύξησαν για τελευταία φορά το μέσο βάρος των επιβατών το 2004. Μέχρι τότε ήταν 77 κιλά.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι… κατσίκες στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια: Έτσι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες

Κι όμως η λύση για να μην απειλούνται τα αστικά κέντρα από τις δασικές φωτιές είναι απλή: αφήστε την...

Κακοκαιρία Elias: Ένα με τη θάλασσα η παραλία του Βόλου -Χιλιάδες τόνοι νερού και λάσπης στο κέντρο της πόλης

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται στο κέντρο του Βόλου, λόγω της κακοκαιρίας «Elias». Οπως αναφέρουν πληροφορίες του thenewspaper.gr, η στάθμη της θάλασσας...

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει με την πλήρη καταγραφή των POS – Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

«Καμπανάκι» ΙΣΑ για την έξαρση των ιώσεων, οι συστάσεις για τα μέτρα προστασίας

Η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέσων προφύλαξης, από τον κορονοϊό και τις υπόλοιπες εποχικές λοιμώξεις που έχουν έξαρση...

ΕΦΚΑ: Οι τελικές διατάξεις για τις συντάξεις

Οριστικοποιήθηκαν οι δυο κρίσιμες ασφαλιστικές διατάξεις για την απασχόληση των συνταξιούχων και για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένους με...