Αρχική Οικονομία Αλλάζω συσκευή: Νέες ανακοινώσεις – Αύξηση στους δικαιούχους κατά 200.000

Αλλάζω συσκευή: Νέες ανακοινώσεις – Αύξηση στους δικαιούχους κατά 200.000

Καλά νέα για όσους θέλουν να αλλάξουν συσκευή, καθώς με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» θα είναι ακόμη περισσότεροι οι δικαιούχοι για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου (10/9), οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται κατά 200.000.

Ήδη έχουν εξαργυρωθεί χιλιάδες vouchers για την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών, με τη δημοφιλέστερη, από τις τρεις που μπορούν να αλλάξουν, να είναι τα κλιματιστικά. Ακολουθούν τα ψυγεία και τέλος οι καταψύκτες.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά τα ωφελούμενα νοικοκυριά του προγράμματος είναι 220.000 από τα 879.000 που δήλωσαν συμμετοχή.

Πρόβλημα για όσους έχασαν το κινητό τους

Μετά την καθυστέρηση στα sms με τα vouchers έρχονται νέα προβλήματα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο «Αλλάζω συσκευή» απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των νέων συσκευών είναι ο αριθμός κινητού που έχει δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα, καθώς χωρίς αυτόν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το κινητό χρησιμοποιείται ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ωφελούμενου (Φυσικού Προσώπου – κατόχου του κινητού) κατά τη διαδικασία αγοράς και συγκεκριμένα, για την αποστολή κωδικού μίας χρήσης μέσω του οποίου δίδεται η συναίνεση δέσμευσης επιταγής από συγκεκριμένο έμπορο.

Όμως, υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν λάβει το SMS, έχουν εκδώσει την επιταγή αλλά έχουν χάσει το κινητό τους τηλέφωνο και κατά συνέπεια τον αριθμό τους και έτσι αδυνατούν να ολοκληρώσουν την αγορά.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει λύση και τα voucher δεν θα ακυρωθούν πριν τις 16 Σεπτεμβρίου, αν προβούν στην ακόλουθη ενέργεια.

Θα πρέπει δηλαδή να κάνετε εξής:

  • Εάν μία εγκεκριμένη αίτηση απωλέσει το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κινητό, δε θα έχει τη δυνατότητα λήψης κωδικού μίας χρήσης και επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης με επιδότηση.
  • Στην περίπτωση αυτή, ο ωφελούμενος θα πρέπει να εισέλθει ξανά στην ηλεκτρονική του αίτηση (ακόμα και μετά την έγκριση της αίτησης ή/και την έκδοση των επιταγών) και να εισάγει-επιβεβαιώσει ένα νέο αριθμό κινητού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη αίτηση στο Πρόγραμμα (μπορεί να το γνωρίζει διότι στις περιπτώσεις εισαγωγής ήδη υπάρχοντος αριθμού βγαίνει σχετικό ενημερωτικό μήνυμα).

Οι προθεσμίες για αγορά

Η προθεσμία για την αγορά κλιματιστικού, ψυγείου και καταψύκτη λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου. Μετά την εκπνοή της ημερομηνίας αυτής το voucher ακυρώνεται.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Η παράδοση των παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση στους εμπόρους πρέπει να έχει γίνει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Χρηματοδότηση για φωτοβολταϊκά

Όπως ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, «εξασφαλίζουμε τον αναγκαίο χώρο στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται πια ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς».

Και προανήγγειλε χρηματοδότηση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών:

Πρόκειται για 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια.

Για το νέο πρόγραμμα αναμένονται ανακοινώσεις από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Ανεβαίνουν» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τα μικρομεσαία εισοδήματα

Αυξήθηκαν κατά 16.865 πρόσωπα οι οφειλέτες προς τις εφορίες οι οποίοι έχουν χρέη από 50 έως 500 ευρώ και αφορούν μικρομεσαία εισοδήματα κατά κύριο λόγο....

Νέα Σμύρνη: Έτσι, ξάφρισαν πέντε θυρίδες τράπεζες τρεις Κολομβιανοί -Έφυγαν από την Ελλάδα μετά το «χτύπημα»

Την υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Νέα Σμύρνη εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ..Πρόκειται για διάρρηξη που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου...

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Νομοσχέδιο ανατρέπει τα Κωλύματα Εκλογιμότητας

Τα “πάνω-κάτω” φέρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., στο τελευταίο λεπτό πριν φύγει, στα κωλύματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, με το Άρθρο 12 Νομοσχεδίου...

Anadolu: Δώρισε κάμερες σε Έλληνες δημοσιογράφους που καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους στους σεισμούς

Το πρακτορείο Ανατολή (Anadolu), σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους από την Ελλάδα, δώρισε κάμερες σε δημοσιογράφους των οποίων ο...

Καιρός: Έρχονται χιόνια την επόμενη εβδομάδα – Πού θα… «χειμωνιάσει» από την Τρίτη

Χαλάει ξανά ο καιρός από την επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τρίτη θα σημειωθούν νεφώσεις με...