Αρχική Κόσμος Αλλάζουν όλα στο αυτοκίνητο – Η νέα επαναστατική πατέντα που θα σώσει...

Αλλάζουν όλα στο αυτοκίνητο – Η νέα επαναστατική πατέντα που θα σώσει χιλιάδες ζωές

Μηδενική θα είναι η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού στο εσωτερικό ενός μοντέλου της Ford χάρη στους αερόσακους που θα τοποθετούνται στην οροφή του αυτοκινήτου και θα περιβάλλουν οδηγό και επιβάτες.

Ένα επαναστατικό σύστημα παθητικής προστασίας πρόκειται να τοποθετήσει η Ford στα μελλοντικά μοντέλα της, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ενός σοβαρού τραυματισμού μετά από τροχαίο ατύχημα.

Τα πρώτα σκίτσα τα οποία κατέθεσε η Ford με σκοπό να κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία, μαρτυρούν τον τρόπο λειτουργίας των επαναστατικών αερόσακων, οι οποίοι βρίσκονται επί της ουσίας τοποθετημένοι πάνω από τα κεφάλια οδηγού και επιβατών.

Ford Airbags

Η μπλε οβάλ φίρμα πρωτοπορεί εξελίσσοντας ένα επαναστατικό σύστημα αερόσακων, το οποίο θα τοποθετείται στην οροφή του αυτοκινήτου και θα αναπτύσσεται σε περίπτωση σύγκρουσης περιμετρικά του οδηγού και των επιβατών, διαμορφώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα αδιαπέραστο «κουκούλι» ασφαλείας.

Σε περίπτωση ατυχήματος, οι αερόσακοι αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο ώστε να περιβάλλουν πλήρως κάθε επιβάτη, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία τόσο για το κεφάλι όσο και για τον θώρακα.

Ford Airbags

Επί της ουσίας, λοιπόν, μηδενίζεται η πιθανότητα ενός σοβαρού τραυματισμού, καθώς τα κρίσιμα τμήματα του ανθρώπινου σώματος είναι πλήρως προστατευμένα. Με τους «ατομικούς» αερόσακους οροφής ίσως να καταργηθεί και η αναγκαιότητα τοποθέτησης πλευρικών αερόσακων ή ακόμα και των αερόσακων τύπου κουρτίνας, εξασφαλίζοντας στους κατασκευαστές μεγαλύτερη σχεδιαστική και μη ευελιξία.

Μάλιστα, κρίνοντας από τη διάταξη των καθισμάτων στα πρώτα σκίτσα της Ford θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο σύστημα προορίζεται για τα αυτόνομα οχήματα της μπλε οβάλ φίρμας, τα οποία αργά ή γρήγορα θα διεκδικήσουν μια θέση στην καθημερινότητά μας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρόστιμο €230.000 σε γνωστή εταιρία επειδή πωλούσε σχολικά είδη με υψηλότερο περιθώριο κέρδους

Πρόστιμο 230.150 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην εταιρεία «BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.», επειδή διέθεσε σχολικά...

Επίδομα προσωπικής διαφοράς για 750.000 συνταξιούχους – Οι προϋποθέσεις

Να σημειωθεί πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι κύριες συντάξεις θα αυξηθούν με βάση το 50% του αθροίσματος...

Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την Tesla και τη Fourier Intelligence

Τις δυνατότητές τους επιδεικνύουν τα ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla (Optimus) και της Fourier Intelligence από τη Σιγκαπούρη...

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι ‑ Παλεύουν με τις λάσπες και έμειναν χωρίς νερό

Οι εικόνες με τα πλημμυρισμένα σπίτια και τα αυτοκίνητα μέσα στις λάσπες σοκάρουν, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Το σύστημα υδροδότησης...

Πάτρα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών – Βρέθηκαν κρυμμένα 100 χιλιάδες ευρώ!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας βρισκόταν από χθες το πρωί σε εξέλιξη υπό τις...