Αρχική Κόσμος Ανακαλύφθηκε η «πρώτη» τουαλέτα με καζανάκι – Χρησιμοποιήθηκε πριν από… 2.400 χρόνια

Ανακαλύφθηκε η «πρώτη» τουαλέτα με καζανάκι – Χρησιμοποιήθηκε πριν από… 2.400 χρόνια

Στην επαρχία Shaanxi της Κίνας ανακαλύφθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, η πρώτη τουαλέτα με καζανάκι, ηλικίας 2.400 ετών και αποκαλύφθηκε αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χειροκίνητη τουαλέτα βρέθηκε στα ερείπια ενός παλατιού που βρίσκεται στην Yueyang και οι ίδιοι πιθανολογούν πως χρησιμοποιούνταν ήδη από την περίοδο των εμπόλεμων κρατών (424 π.Χ.) και μέχρι τη δυναστεία Qin (221 έως 206 π.Χ.).

Στην επαρχία Shaanxi της Κίνας ανακαλύφθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, η πρώτη τουαλέτα με καζανάκι, ηλικίας 2.400 ετών και αποκαλύφθηκε αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χειροκίνητη τουαλέτα βρέθηκε στα ερείπια ενός παλατιού που βρίσκεται στην Yueyang και οι ίδιοι πιθανολογούν πως χρησιμοποιούνταν ήδη από την περίοδο των εμπόλεμων κρατών (424 π.Χ.) και μέχρι τη δυναστεία Qin (221 έως 206 π.Χ.).

«Είναι η πρώτη και μοναδική τουαλέτα με καζανάκι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Κίνα» σύμφωνα με τον Liu Rui, ερευνητή του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. «Όλοι στον χώρο έμειναν έκπληκτοι και μετά όλοι μας ξεσπάσαμε σε γέλια» αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Rui, η χειροκίνητη τουαλέτα θεωρούνταν «πολυτελές» αντικείμενο, τουλάχιστον για τον ηγεμόνα. Από την άλλη πλευρά, ο υπηρέτης ήταν υποχρεωμένος να κατεβάζει τα απόβλητα του αφέντη του με νερό.

Ο καινοτόμος για την εποχή του σχεδιασμός της τουαλέτας ήταν τέτοιος, έτσι ώστε η «λεκάνη» να βρίσκεται μέσα, ενώ ένας σωλήνας οδηγούσε τα απόβλητα σε έναν εξωτερικό λάκκο. Όπως αναφέρεται στο New York Post, η τουαλέτα ίσως και να χρησιμοποιήθηκε από τον Qin Xiaogong, ο οποίος έζησε από το 381 έως το 338 π.Χ., ή ακόμη και από τον πατέρα του, Qin Xian’gong (424 έως 362 π.Χ.), όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές της υπόθεσης σημειώνουν, επίσης, πως το άνω μισό της κατασκευής δε βρέθηκε στην ανασκαφή, οπότε δεν είναι σαφές αν ο χρήστης καθόταν ή καθόταν οκλαδόν όταν χρησιμοποιούσε την τουαλέτα. Ο Rui υπέθεσε ότι οι χρήστες έπρεπε να κάθονται οκλαδόν, με βάση τα αρχεία των τουαλετών από τη Δυτική Δυναστεία Χαν (206 π.Χ. έως 24 μ.Χ.). «Η τουαλέτα με καζανάκι είναι απτή απόδειξη της σημασίας που έδιναν οι αρχαίοι Κινέζοι στην υγιεινή», δήλωσε ο Rui.

Πριν από την ανακάλυψη της τουαλέτας Yueyang, πιστεύεται ότι η πρώτη τουαλέτα με καζανάκι ανακαλύφθηκε από τον Sir John Harrington τον 16ο αιώνα. Η ανασκαφή της Yueyang στην Κίνα συνεχίζεται από το 2012.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...