Αρχική Πολιτική Ανακοίνωση Αθλητικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα της Γ’...

Ανακοίνωση Αθλητικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης

Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά το ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της, ήταν η επανέναρξη του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες και παροχές προς τους συλλόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στάθηκε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών που ήθελαν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, απαιτώντας παράλληλα την απαιτούμενη στήριξη προς αυτούς και τους συλλόγους από την πολιτεία.

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε πως η ΕΠΟ και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο τον υφυπουργό αθλητισμού, δε στάθηκαν αρωγοί στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ’Εθνικής, καθώς δεν παρείχαν κανενός είδος βοήθεια και στήριξη προς τους συμμετέχοντες συλλόγους και ποδοσφαιριστές.

Ειδικότερα στην περιοχή μας, όλες οι ομάδες του 9ου Ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν και οι μεσσηνιακές (ΑΟ Διαβολιτσίου και Πάμισος Μεσσήνης) είχαν εκδώσει κοινή ανακοίνωση από τον Νοέμβριο του 2020. Σε αυτή αναφέρονται ξεκάθαρα οι όροι των ομάδων για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, καθώς και αιτήματα για οικονομική ενίσχυση σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Από τις απαιτήσεις των συλλόγων, η ΕΠΟ και οι αρμόδιοι φορείς δεν ικανοποίησαν ούτε μια.

Αντιθέτως, ανάγκασαν τις ομάδες να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα – «εξπρές» του ενός γύρου, μετά από τετράμηνη αποχή από τις προπονήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ψυχική και σωματική υγεία των ερασιτεχνών αθλητών.

Ανακοινώσεις κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος με τους όρους που έγινε εξέδωσαν τόσο ο ΑΟ Διαβολιτσίου, όσο και ο Πάμισος Μεσσήνης και το κυριότερο η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Είναι προφανές πως η οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι σύλλογοι οφείλουν να καλύπτουν τα έξοδα για δύο rapid test την εβδομάδα για κάθε μέλος της ομάδας. Επιπλέον, τα μεταφορικά έξοδα για τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αυξημένα, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο επιβάλλει λιγότερα άτομα ανά όχημα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερα από το προβλεπόμενο.

Όλα αυτά ενώ μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία, με μηδενικά έσοδα από εισιτήρια και πολύ μειωμένες εισφορές από χορηγίες, καθώς οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις είναι πολύ λιγότερες, λόγω της γενικότερης κρίσης που επέφερε η πανδημία και η κακή διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Σε αυτά προστίθεται η διεξαγωγή με μη ισότιμους όρους των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, κάτι που αναφέρει στη σημερινή της επιστολή προς την ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού, η ομάδα του Πάμισου Μεσσήνης.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, αντιλαμβάνεται κανείς πως η συμμετοχή και μόνο ενός ερασιτεχνικού σωματείου σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο είχε μόνο να χάσει σε κάθε επίπεδο, αποτελεί ένα σπουδαίο κατόρθωμα και μια νίκη των ερασιτεχνών που αγαπούν το ποδόσφαιρο και προσφέρουν σε αυτό.

Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η ΕΠΟ και οι αρμόδιες αρχές είναι να αποφασίσει τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδας και την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία τους. Δε θα πρέπει να  ξεχνάμε πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλου του αθλητικού οικοδομήματος και θα πρέπει να στηριχθεί ανάλογα από την πολιτεία και να δοθεί η πρέπουσα σημασία από το υφυπουργείο αθλητισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνει ότι θα στέκεται  πάντα στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων, των αθλητών και των συμμετεχόντων στα δρώμενα, καλώντας  την πολιτεία και κάθε αρμόδιο να πράξουν  το ίδιο, με γνώμονες την αξιοκρατία και την πραγματική στήριξη και αναπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αθλητική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Απελαύνεται από την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Απορρίφθηκε η αίτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για να λάβει βίζα παραμονής στην Αυστραλία.Η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των τριών δικαστών, που επικύρωσαν ουσιαστικά την...

«Βόμβες» Κούγια για το τροχαίο του Μονογυιού – «Έχω στοιχεία που πρέπει να ξέρουν οι αρχές»

Για τη σχέση του με τον αδικοχαμένο, Τζώρτζη Μονογυιό, αλλά και για τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και όπως...

Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύονται οι φωτογραφικές μηχανές και κάμερες στην Καπέλα Σιξτίνα

Ως το «σπίτι» μερικών από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό είναι ένας από τους...

Πρόστιμο 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Ποιοι εξαιρούνται

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961...

Νέα επιβάρυνση για τους κατόχους ΙΧ δεκαετίας- Ποιους αφορά

Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 1.000 ευρώ και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 5b θέλει να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.Στόχος του, λέει, να μειωθούν οι αθρόες...