Αρχική Ελλάδα Ανάρπαστα τα καυσόξυλα -Τιμές «φωτιά» το χειμώνα

Ανάρπαστα τα καυσόξυλα -Τιμές «φωτιά» το χειμώνα

Με τις τιμές της ενέργειας να βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ, ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος ειδικά στο ζήτημα της θέρμανσης. Όλο και περισσότεροι φαίνεται να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανσή τους και μια από τις πλέον δημοφιλείς είναι τα καυσόξυλα.

Τεράστια είναι η ζήτηση για τα καυσόξυλα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. «Η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πρώτη φορά έχουμε τόσο μεγάλη ζήτηση. Όλος ο κόσμος, που όπως μας λένε, ανησυχούν για την ενεργειακή κρίση, έχει στραφεί στο ξύλο με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένες τιμές αλλά και έλλειψη ξύλου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης μάνδρας καυσόξυλων Κώστας Τσιλχοροζίδης, ενώ όσον αφορά τις τιμές μας είπε ότι είναι αυξημένες και εκτιμά ότι θα ανέβουν κι άλλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τιμές σε καυσόξυλα αυτήν την περίοδο διαμορφώνονται: ο Μεσές από 85 ευρώ πέρυσι σε 120 με 130 ευρώ το κυβικό φέτος και η οξιά από 75 ευρώ σε 110 με 120 ευρώ τη φετινή περίοδο.

Top 10 Jobs From The Old Days That No Longer Exist

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι οι μάνδρες με καυσόξυλα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

«Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και σοβαρότατες γιατί τα ξύλα φεύγουν ενώ παράλληλα έρχονται έμποροι και από άλλους Νομούς και περιοχές, μέχρι και από τη Βουλγαρία και χτυπάνε τις τιμές στις δημοπρασίες. Έτσι τα ξύλα φεύγουν εκτός Νομού» είπε ο κ. Τσιλχοροζίδης που υπογράμμισε ότι φέτος έχει σταματήσει το φαινόμενο να φέρνουν ξύλα και από τη Βουλγαρία αφού εκεί υπάρχουν πλέον κάποιοι περιοριστικοί όροι για να καλύψουν πρώτα τις δικές τους ανάγκες.

Όσο για το αν υπάρχει κίνδυνος οι μάνδρες να μείνουν από ξύλα ο κ. Τσιλχοροζίδης είπε: «Σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα. Με τη ζήτηση που υπάρχει και τις συνθήκες που διαμορφώνονται φέτος δεν θα φτάσουν τα ξύλα. Όσοι θέλουν καυσόξυλα πρέπει να τα προμηθευτούν σύντομα ενώ αυτήν την περίοδο θα είναι δύσκολο να βρούνε την ποσότητα που θέλουν και στο θέμα της ξηρασίας γιατί αυτά που θα βρούνε θα είναι υγρά. Δεν θα μπορούμε να δίνουμε γιατί δεν θα μπορούμε να βρίσκουμε μεγάλες ποσότητες» είπε ο ιδιοκτήτης μάνδρας με καυσόξυλα.

Όσον αφορά τα πέλλετ, επίσης οι τιμές έχουν εκτοξευθεί από 300 ευρώ σε 550 ευρώ τον τόνο ενώ στα πιο οικονομικά η τιμή πήγε από 170 με 200 ευρώ στα 450 ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Αν και οι εικόνες της «Πριγκίπισσας Qajar» έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια, η αληθινή ιστορία αυτής της πριγκίπισσας με μουστάκι...

Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του...

Εκλογές: Γιατί μπορεί να ανατραπούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Παρά το γεγονός ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη «ζεστό» οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τον Κυριάκο...

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στο 11,4% τον Φεβρουάριο 2023

Στο 11,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο 2023 έναντι του 13% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το...

Νέο Δώρο Πάσχα 2023: Ο υπολογισμός με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη -που φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου- έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2023 σε...