Αρχική Κόσμος Άνδρας ανακάλυψε ότι ζούσε με σφαίρα κολλημένη στο λαιμό για 77 χρόνια

Άνδρας ανακάλυψε ότι ζούσε με σφαίρα κολλημένη στο λαιμό για 77 χρόνια

Ένας 95χρονος Κινέζος βετεράνος πολέμου ανακάλυψε πρόσφατα ότι ζούσε για σχεδόν οκτώ δεκαετίες με μια σφαίρα στο λαιμό του.

Αφού έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Σαντόνγκ της Κίνας, ο Ζάο Χε δεν ανέφερε κανένα σύμπτωμα στην οικογένειά του που ανησυχούσε.

Δεν ένιωσε πόνο, αλλά μετά από λίγο, ο βετεράνος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε να νιώθει μια ελαφριά ενόχληση στο λαιμό του, οπότε ο γιος του αποφάσισε να τον πάει στο νοσοκομείο για έλεγχο.

Αφού άκουσαν για την πτώση του, οι γιατροί συνέστησαν να κάνει ακτινογραφία, για να διασφαλίσουν ότι δεν είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στον λαιμό του. Μόνο που αντί για κάταγμα, η ακτινογραφία αποκάλυψε ένα ξένο αντικείμενο στο λαιμό του άνδρα, μια παλιά σφαίρα.

Ο 95χρονος άνδρας είπε στους γιατρούς ότι είχε ενταχθεί στον κινεζικό στρατό ως έφηβος και πολέμησε σε δύο πολέμους – ενάντια στους Ιάπωνες εισβολείς κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου (1931-1945) και στο πλευρό της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας ( 1950-1953). Υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό, αλλά δεν θυμόταν τίποτα για την περίπτωση της σφαίρας στο λαιμό του.

.
.

«Τραυματίστηκε ενώ μετέφερε έναν τραυματισμένο σύντροφο σε ένα ποτάμι κατά τη διάρκεια μιας από τις μάχες. Υπάρχουν σκάγια και σε άλλα μέρη του σώματός του», είπε ο γαμπρός του άνδρα, Γουάνγκ.

Ο ίδιος ο Ζάο εκτιμά ότι η σφαίρα βρισκόταν στο λαιμό του από το 1944, όταν χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ διέσχιζε ένα ποτάμι. Η σφαίρα φέρεται να μπήκε από την αριστερή πλευρά της μύτης, τρύπησε την άνω γνάθο του και βγήκε έξω από τα δόντια του προτού σφηνώσει στο λαιμό του.

Αφού εξέτασαν τις ακτινογραφίες, οι γιατροί είπαν στον Ζάο Χε και στην οικογένειά του ότι η σφαίρα ήταν κοντά σε μερικά μεγάλα αιμοφόρα αγγεία και ότι επειδή δεν του είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, ήταν καλύτερο να την αφαιρέσει.

Ο βετεράνος του πολέμου συμφώνησε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην Ευρώπη

Ράπισμα από τη Eurostat αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται...

Αλβανία: Πρόθυμοι νεαροί ρισκάρουν τα πάντα για ένα νέο μέλλον στη Βρετανία

Ο γιος της Μόνικα Μουλάι ήταν στο δεύτερο έτος του κολεγίου του στην Αλβανία, σπούδαζε για να γίνει μηχανολόγος μηχανικός, όταν αποφάσισε να κάνει...

Ηλιούπολη: Έρευνες για περισσότερα θύματα του προπονητή βιαστή – Νέες αποκαλύψεις

Σχεδόν βέβαιοι είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση ότι τα θύματα του 44χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη είναι περισσότερα από...

Στεγαστικά δάνεια σε νέους: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τα στεγαστικά χαμηλότοκα δάνεια της ΔΥΠΑ.Οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα...