Αρχική Οικονομία Άνοδο-ρεκόρ 142% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο!

Άνοδο-ρεκόρ 142% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο!

Σε μονομαχία μεταξύ Toyota και Peugeot εξελίσσεται η αγορά το πρώτο 3μηνο ενώ μεγάλη έκπληξη αποτέλεσαν οι τριψήφιες πωλήσεις της Tesla χωρίς δίκτυο.

Άνοδο-ρεκόρ 142% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Μάρτιο του 2021 έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρυσι ανατρέποντας ριζικά τα μέχρις στιγμής δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η οποία στο πρώτο δίμηνο κατέγραφε πτώση.

Ωστόσο ο Μάρτιος παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα φαίνεται ότι λειτούργησε υπέρ των εταιρειών αυτοκινήτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr διατέθηκαν πάνω από 9.000 οχήματα σημειώνοντας το πραγματικά εντυπωσιακό ποσοστό ανόδου.

Ειδικότερα οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο ανήλθαν σε 9.040 μονάδες έναντι 3.745 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι τον Μάρτιο είχαμε επίσης το πρώτο lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού.

Από την άλλη μεριά βέβαια τις πωλήσεις «οδηγούν» οι ιδιώτες καταναλωτές και όχι οι εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης καθώς το 53% του συνόλου των ταξινομήσεων αφορούν σε ιδιώτες καταναλωτές και το υπόλοιπο 47% σε εταιρείες leasing.

Επίσης Toyota και Peugeot εξακολούθησαν τη δική τους μονομαχία και τον Μάρτιο με τη διαφορά μεταξύ τους να μειώνεται συνεχώς… Άλλωσε τον Μάρτιο μόνο οι δύο συγκεκριμένες μάρκες κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 1.000 μονάδων και επιπλέον τρεις τις 500 μονάδες.

Παρόλα αυτά η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την Tesla η οποία τον Μάρτιο διέθεσε πάνω από 160 καινούρια αυτοκίνητα δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά σε ανταγωνιστικές μάρκες οι οποίες διαθέτουν πολλά παραδοσιακά καταστήματα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία ενώ αντίθετα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πουλάει τα μοντέλα της online και βέβαια χωρίς να έχει κάποιο φυσικό κατάστημα ή αρκετά εξουσιοδοτημένα συνεργεία!

Με αυτό τον τρόπο η Tesla δείχνει το δρόμο που είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν αρκετές εισαγωγικές εταιρείες που περιλαμβάνει τις online απευθείας πωλήσεις σε εταιρείες και καταναλωτές χωρίς την ύπαρξη δικτύου.

Κάποιοι άλλοι πάντως έκαναν λόγο για σωρευμένες παραγγελίες που παραδόθηκαν τον Μάρτιο με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εταιρεία να εμφανίσει πολύ υψηλές πωλήσεις. Όπως και να έχει το θέμα είναι ότι τα Tesla δεν είναι φθηνά αυτοκίνητα και οι πελάτες τα αποκτούν μέσω του Διαδικτύου χωρίς να έχουν επισκεφθεί κάποιο κατάστημα και τα έχουν δοκιμάσει (test-drive) για λίγες ώρες.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις νέων ΙΧ ανήλθαν σε 6.772 σημειώνοντας πτώση 13,8% ενώ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 18,9%. Ωστόσο η άνοδος 141% του Μαρτίου σίγουρα θα έφερε χαμόγελα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Στο επίπεδο έτους στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις νέων ΙΧ καταγράφουν επιτέλους άνοδο 11,1% καθώς έχουν διατεθεί 23.654 οχήματα έναντι 21.279 αυτοκινήτων το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Πρωτιά της Toyota για τρίτο συνεχόμενο μήνα

H Toyota κατάφερε τον τρίτο μήνα του 2021 να σημειώσει τις υψηλότερες πωλήσεις και να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με 1.152 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 62% σε σχέση με τις πωλήσεις του αντίστοιχου μήνα του 2020.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Peugeot με 1.070 αυτοκίνητα σημειώνοντας άνοδο 375% και στην τρίτη θέση Hyundai με 795 μονάδες και άνοδο 133%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η VW με 626 αυτοκίνητα σημειώνοντας άνοδο 80% και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Opel με 501 οχήματα αλλά με ακόμη υψηλότερο ποσοστό ανόδου 186%.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Nissan με 459 αυτοκίνητα (119%), η Citroen με 453 (124%), η Suzuki με 439 (275%), η Mercedes-Benz με 297 (172%) και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Ford με 373 αυτοκίνητα με άνοδο 218% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Εντύπωση μας προκάλεσαν οι επιδόσεις της Land Rover καθώς διαπιστώσαμε ότι τον Μάρτιο διατέθηκαν 42 αυτοκίνητα με αποτέλεσμα η μάρκα να καταγράφει άνοδο 110% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Επίσης τον Μάρτιο πουλήθηκαν 10 Jaguar, 6 Porsche και 1 Maserati.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχεται πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ -πρώην ΟΑΕΕ περιόδου 2023- 2024. Οι αιτήσεις αναμένεται...

Έρχονται πρόστιμα μαμούθ για τους μεθυσμένους οδηγούς -Πώς θα υπολογίζονται, γιατί θα μετράει το εισόδημα

Λιθουανία και Πολωνία απαιτούν από ορισμένους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες να τοποθετήσουν στο όχημά τους μια συσκευή τύπου αλκοολομέτρου, ενώ η Δανία...

Εκλογική Άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται όσοι πάνε να ψηφίσουν, νέα απόφαση

Τη χορήγηση άδειας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές...

Λας Βέγκας: UFO κατέγραψε κάμερα αστυνομικού – «Εξωγήινοι 3 μέτρα με μεγάλα γυαλιστερά μάτια»

Κάτοικος κάλεσε την αστυνομία έντρομος και δήλωσε πως δύο εξωγήινοι βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού του.Πλάνα από κάμερα αστυνομικού στο Λας...

«Το άστρο της Φούρα»: Τιμή-ρεκόρ για το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το «Estrela de Fura», ένα ρουμπίνι που είχε βρεθεί πέρυσι το καλοκαίρι στα ορυχεία καναδικής εταιρείας στη Μοζαμβίκη ειναι το μεγαλύτερο...