Αρχική Πολιτική Ανθρωπιστική βοήθεια για την Κούβα ζητά ο Θ. Πετράκος

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Κούβα ζητά ο Θ. Πετράκος

ΝΑ  ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» 

   ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε , κύριε Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Παίρνουμε μια πρωτοβουλία η οποία πιστεύουμε ότι ξεπερνάει ιδεολογικές και πολιτικές  διαφορές και βασίζεται στον παγκόσμιο ιδανικό της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης μιας και βρισκόμαστε στην παγκόσμια πανδημία του Covid-19.  Είναι γνωστό ότι   η Κούβα σώζει ζωές, με τις ανθρωπιστικές αποστολές της να δρουν σε μια σειρά από χώρες ήδη πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.Τα στοιχεία λένε ότι  η Κούβα είναι ο νούμερο 1 δωρητής στον τομέα της υγείας. Έχει διασώσει μέσα σε 15 χρόνια, με άμεσο και επαληθεύσιμο τρόπο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές.

Η ίδια ωστόσο υφίσταται τις συνέπειες ενός δολοφονικού αποκλεισμού-εμπάργκο, που της στερεί την πρόσβαση σε αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό, όπως οι σύριγγες. Για το σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί Πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» της πρωτοβουλίας MediCuba.

Ο  φονικός  αποκλεισμός ,  ενισχύθηκε από τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ο «αποκλεισμός» ξυπνά μνήμες από την ελληνική ιστορία, όπως η απόπειρα να πνιγεί η επανάσταση στο Μεσολόγγι. Σήμερα όμως  αμερικανικός αποκλεισμός λαμβάνει χώρα σε μια ιστορική φάση παγκοσμιοποίησης των αγορών, όπου καμία χώρα δεν έχει αυτάρκεια στην παραγωγή της και όλα τα κράτη αναγκάζονται να προβούν σε εισαγωγές.

Σήμερα η Κούβα βρέθηκε να έχει δικά της εμβόλια, αλλά όχι σύριγγες, καθώς η ελβετική εταιρεία που προμήθευε την Κούβα με ιατροφαρμακευτικά είδη εξαγοράστηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης Τραμπ από μια με έδρα τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σταματήσει να προμηθεύει τη Κούβα . Όμως χάρη στην διεθνή αλληλεγγύη, η Κούβα έχει καλύψει το 1/3 των αναγκών της.  Επειδή  όμως οι ανάγκες ωστόσο δεν σταματούν ποτέ, καθώς η πανδημία και ο αποκλεισμός συνεχίζονται έχουμε υποχρέωση  ως άνθρωποι  να εντείνουμε την αλληλεγγύη μας .  Το πιο εύκολο θα ήταν    η κυβέρνηση να επιτρέψει την αποστολή χρημάτων στην Κούβα μέσω των συστημικών τραπεζών.  Μέχρι να γίνει όμως αυτό  μόνος δρόμος είναι η οικονομική στήριξη για αγορά υλικών  να υποστηρίξουμε την Πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης .

Η Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το MediCuba είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 13 Σεμπτεμβρίου περίπου 8,7 εκατομμύρια σύριγγες καθώς και ιατρικά και νοσοκομειακά εφόδια, χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη. Η ιστοσελίδα Prensa Rebelde μας ενημερώνει ότι επί του παρόντος, πραγματοποιείται ένας γενικευμένος και ελεγχόμενος εμβολιασμός του πληθυσμού στο νησί, με στόχο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 όλος ο πληθυσμός να έχει εμβολιαστεί. Ομοίως, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι, μόλις μόλις ολοκληρωθούν τα εμβολιαστικά προγράμματα του τρέχοντος κύκλου, θα διαθέσουν τα εμβόλια στις πιο φτωχές και ευάλωτες χώρες, ώστε να μπορέσουν να εμβολιάσουν τους αντίστοιχους πληθυσμούς τους.

Στοιχεία του λογαριασμού ευρώ του Κοινού Ταμείου MediCuba-Europe, για την αποστολή χρημάτων για την καμπάνια:

IBAN: CH61 0900 0000 9104 0331 5
SWIFT: POFICHBEXXX (Postfinance – Bern)
mediCuba-Europa – 6996 Miglieglia (Suiza)

Στη συμπλήρωση της Αιτιολογίας προς τον Δικαιούχο συνίσταται η χρήση του όρου «GRECIA», ώστε η στήριξη εκ μέρους του ελληνικού λαού να είναι μετρήσιμη.

Με κάθε 1 ευρώ μπορούν να αγοραστούν 5 σύριγγες και να σωθούν 5 ζωές Κουβανών. Κάθε ευρώ μετράει λοιπόν, για να ανταποδώσουμε στην Κούβα την αλληλεγγύη που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να αποφασίσουμε να ενισχύσουμε την Πανευρωπαϊκή καμπάνια Αλληλεγγύης στην Κούβα «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» της πρωτοβουλίας MediCuba. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσουμε όλες και όλοι σε αυτή την καθαρά ανθρωπιστική πρόσκληση που απευθύνουμε.

Οι  προτείνοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι 

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Καλαμάτα 28  Οκτωβρίου 2021

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Bιασμός 24χρονης: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις και τα πρώτα ευρήματα DNA

Oλοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί η...

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ελλείψεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Η κακοκαιρία “Ελπίς” χτύπησε και τα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Για το θέμα μίλησε ο έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά, Παράσχος Κατωμέρης στο...

ΗΠΑ: Εκτός της λίστας μεταμοσχεύσεων επειδή είναι ανεμβολίαστος – Τι υποστηρίζει η οικογένειά του

Ένας 31χρονος άνδρας στις ΗΠΑ αφαιρέθηκε από τη λίστα μεταμοσχεύσεων επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.Ο DJ Ferguson...

Τα ακραία φαινόμενα που χτύπησαν την Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο σε φωτογραφίες

Τα όσα ζούμε το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα δεν είναι μία εικόνα από το μέλλον της κλιματικής κρίσης αλλά μία εικόνα από το ζοφερό...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Από το 2008 είχε να πέσει τόσο χιόνι στην Αθήνα μέσα σε μία ημέρα

Ένα ρεκόρ 14 ετών κατέρριψε η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία «έντυσε» στα λευκά όλη την Αθήνα!Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα,...