Αρχική Πολιτική Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου η 1η συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το Νομοσχέδιο–“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει πλήθος αυτοδιοικητικών διατάξεων  .

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε στους Βουλευτές ότι πρόκειται να κατατεθεί μία Τροπολογία.

Από όσα περιέγραψε, σαφώς προκύπτει ότι και η Τροπολογία θα έχει ομοίως το χαρακτήρα “σκούπας”, δηλαδή θα περιλαμβάνει πολλές διατάξεις για διάφορα σκόρπια θέματα.

Μεταξύ αυτών -σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο Υπουργός- θα περιλαμβάνεται και νομοθετική παρέμβαση για τους Αντιδημάρχους και το ζήτημα της παράτασης της θητείας τους.

« Τακτοποιείται ένα ζήτημα για την παράταση θητείας Αντιδημάρχων που έχει ανακύψει, καθώς οι δημαιρεσίες για τους Αντιδημάρχους έχουν μεταφερθεί για τις 9/1 », ανακοίνωσε επί λέξει ο Μάκης Βορίδης.

Κατά τα λοιπά, για τις υπόλοιπες διατάξεις τις πολυτροπολογίας, από την ενημέρωση του Υπουργού προς τους Βουλευτές της Επιτροπής, σταχυολογήσαμε ότι θα περιλαμβάνονται και οι εξής:

– «μία διάταξη με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε γονείς τέκνων που νοσούν τα τέκνα με covid-19, προκειμένου να έχουν δυνατότητα λήψεως αδείας, αφορά τους Υπαλλήλους του Δημοσίου»

– «ένα ζήτημα το οποίο ρυθμίζεται για την μετακίνηση προσωπικού αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που τις έχουν λειτουργήσει τα Επιμελητήρια και πρέπει να μεταφερθεί προσωπικό. Γιατί, τώρα έχουν λυθεί αυτές οι εταιρείες, επομένως έχει μείνει μία εκκρεμότητα εκεί. Άρα, υπάρχει μία τακτοποίηση σε αυτό»

– «μία διάταξη, η οποία έχει να κάνει με προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους Δήμους σε προσωπικό, σε σχέσεις που είναι αμειβόμενες και συμμετέχουν με αντάλλαγμα εδώ και οι δεχόμενοι την υπηρεσία»

– «μία προθεσμία που δίνεται για την ολοκλήρωση των μετατάξεων που έχουν γίνει με την Κινητικότητα»

– «μια πρόβλεψη με την οποία δίνεται η δυνατότητα παραστάσεως πολιτικής αγωγής σε φιλοζωικά σωματεία. Είχε ανακύψει ένα ζήτημα για την νομιμοποίηση της παραστάσεως των σωματείων αυτών μετά τις νέες διατάξεις που έχουμε εφαρμόσει, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο. Επομένως, χρειαζόμαστε μια μεταβατικότητα εκεί, ώστε να καλύψουμε το κενό στην παράσταση της πολιτικής αγωγής»

– «μία διάταξη ακόμα, η οποία αφορά τον τρόπο αναγνώρισης της υπηρεσίας των αποσπώμενων ή μετατασσόμενων από Υπηρεσίες του Δημοσίου σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συναγερμός για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια – Πέφτει η στάθμη του νερού

Η καταστροφή του φράγματος Καχόβκα δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες για το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όπως προειδοποιεί η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας...

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος ύστερα από σκληρή, πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν από τις 5 Μαΐου στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του...

Αναφιώτικα: Το «κρυμμένο νησί» της Αθήνας -Η ιστορία των ασβεστωμένων σπιτιών

Η μικροσκοπική, γραφική γειτονιά των Αναφιώτικων ακριβώς πάνω από την Πλάκα και κάτω από την Ακρόπολη συχνά παραβλέπεται από τους επισκέπτες...

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ influencers και «μαύρες» πωλήσεις

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Nord Stream: Η έρευνα για το σαμποτάζ δείχνει και προς Πολωνία – Αποκάλυψη της WSJ

Την Πολωνία φαίνεται πως χρησιμοποίησαν ως βάση οι σαμποτέρ που ανατίναξαν τους Nord Stream, τους αγωγούς που μετέφεραν αέριο από τη...