Αρχική Πολιτική Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου η 1η συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το Νομοσχέδιο–“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει πλήθος αυτοδιοικητικών διατάξεων  .

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε στους Βουλευτές ότι πρόκειται να κατατεθεί μία Τροπολογία.

Από όσα περιέγραψε, σαφώς προκύπτει ότι και η Τροπολογία θα έχει ομοίως το χαρακτήρα “σκούπας”, δηλαδή θα περιλαμβάνει πολλές διατάξεις για διάφορα σκόρπια θέματα.

Μεταξύ αυτών -σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο Υπουργός- θα περιλαμβάνεται και νομοθετική παρέμβαση για τους Αντιδημάρχους και το ζήτημα της παράτασης της θητείας τους.

« Τακτοποιείται ένα ζήτημα για την παράταση θητείας Αντιδημάρχων που έχει ανακύψει, καθώς οι δημαιρεσίες για τους Αντιδημάρχους έχουν μεταφερθεί για τις 9/1 », ανακοίνωσε επί λέξει ο Μάκης Βορίδης.

Κατά τα λοιπά, για τις υπόλοιπες διατάξεις τις πολυτροπολογίας, από την ενημέρωση του Υπουργού προς τους Βουλευτές της Επιτροπής, σταχυολογήσαμε ότι θα περιλαμβάνονται και οι εξής:

– «μία διάταξη με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε γονείς τέκνων που νοσούν τα τέκνα με covid-19, προκειμένου να έχουν δυνατότητα λήψεως αδείας, αφορά τους Υπαλλήλους του Δημοσίου»

– «ένα ζήτημα το οποίο ρυθμίζεται για την μετακίνηση προσωπικού αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που τις έχουν λειτουργήσει τα Επιμελητήρια και πρέπει να μεταφερθεί προσωπικό. Γιατί, τώρα έχουν λυθεί αυτές οι εταιρείες, επομένως έχει μείνει μία εκκρεμότητα εκεί. Άρα, υπάρχει μία τακτοποίηση σε αυτό»

– «μία διάταξη, η οποία έχει να κάνει με προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους Δήμους σε προσωπικό, σε σχέσεις που είναι αμειβόμενες και συμμετέχουν με αντάλλαγμα εδώ και οι δεχόμενοι την υπηρεσία»

– «μία προθεσμία που δίνεται για την ολοκλήρωση των μετατάξεων που έχουν γίνει με την Κινητικότητα»

– «μια πρόβλεψη με την οποία δίνεται η δυνατότητα παραστάσεως πολιτικής αγωγής σε φιλοζωικά σωματεία. Είχε ανακύψει ένα ζήτημα για την νομιμοποίηση της παραστάσεως των σωματείων αυτών μετά τις νέες διατάξεις που έχουμε εφαρμόσει, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο. Επομένως, χρειαζόμαστε μια μεταβατικότητα εκεί, ώστε να καλύψουμε το κενό στην παράσταση της πολιτικής αγωγής»

– «μία διάταξη ακόμα, η οποία αφορά τον τρόπο αναγνώρισης της υπηρεσίας των αποσπώμενων ή μετατασσόμενων από Υπηρεσίες του Δημοσίου σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το επιχρυσωμένο σπίτι επιχειρηματία στο Βιετνάμ είναι μια ωδή στον χρυσό

Ένας επιχειρηματίας στο Καν Θο, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή για το μοναδικό σπίτι του, το...

Τα μαργαριτάρια του Κατάρ – Η άγνωστη ιστορία της χώρας που φιλοξενεί το Μουντιάλ

Στο λιμάνι της Ντόχα, το πολυτελές γιοτ μήκους 1.100 ποδιών (335 μέτρων) που έχει αγκυροβολήσει, είναι ένα από τα πλωτά ξενοδοχεία που φιλοξενούν μερικούς...

Ανατροπή αυτοκινήτου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (βίντεο)

Έχασε τον έλεγχο οδηγός αυτοκινήτου στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου με αποτέλεσμα να δει τα πάνω – κάτω. Το αυτοκίνητο αναποδογυρίστηκε, αλλά...

Η «βόμβα» των νέων κόκκινων στεγαστικών προκαλεί τρόμο – Τι είναι το «ισπανικό μοντέλο»

Το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά τα δάνεια και τους δανειολήπτες, εξήγησε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...

Βρετανία: Μητέρα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον παιδόφιλο που βίασε τους τρεις γιους της

Η Σάρα Σαντς βλέπει ακόμα τους 11χρονους δίδυμους γιους της Άλφι και Ρις να τρέχουν μέσα στο σπίτι. Ήταν ένα συνηθισμένο...