Αρχική Πολιτική Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Αντιδήμαρχοι: Έρχεται Τροπολογία για την παράταση της θητείας τους

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου η 1η συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το Νομοσχέδιο–“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει πλήθος αυτοδιοικητικών διατάξεων  .

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε στους Βουλευτές ότι πρόκειται να κατατεθεί μία Τροπολογία.

Από όσα περιέγραψε, σαφώς προκύπτει ότι και η Τροπολογία θα έχει ομοίως το χαρακτήρα “σκούπας”, δηλαδή θα περιλαμβάνει πολλές διατάξεις για διάφορα σκόρπια θέματα.

Μεταξύ αυτών -σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο Υπουργός- θα περιλαμβάνεται και νομοθετική παρέμβαση για τους Αντιδημάρχους και το ζήτημα της παράτασης της θητείας τους.

« Τακτοποιείται ένα ζήτημα για την παράταση θητείας Αντιδημάρχων που έχει ανακύψει, καθώς οι δημαιρεσίες για τους Αντιδημάρχους έχουν μεταφερθεί για τις 9/1 », ανακοίνωσε επί λέξει ο Μάκης Βορίδης.

Κατά τα λοιπά, για τις υπόλοιπες διατάξεις τις πολυτροπολογίας, από την ενημέρωση του Υπουργού προς τους Βουλευτές της Επιτροπής, σταχυολογήσαμε ότι θα περιλαμβάνονται και οι εξής:

– «μία διάταξη με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε γονείς τέκνων που νοσούν τα τέκνα με covid-19, προκειμένου να έχουν δυνατότητα λήψεως αδείας, αφορά τους Υπαλλήλους του Δημοσίου»

– «ένα ζήτημα το οποίο ρυθμίζεται για την μετακίνηση προσωπικού αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που τις έχουν λειτουργήσει τα Επιμελητήρια και πρέπει να μεταφερθεί προσωπικό. Γιατί, τώρα έχουν λυθεί αυτές οι εταιρείες, επομένως έχει μείνει μία εκκρεμότητα εκεί. Άρα, υπάρχει μία τακτοποίηση σε αυτό»

– «μία διάταξη, η οποία έχει να κάνει με προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους Δήμους σε προσωπικό, σε σχέσεις που είναι αμειβόμενες και συμμετέχουν με αντάλλαγμα εδώ και οι δεχόμενοι την υπηρεσία»

– «μία προθεσμία που δίνεται για την ολοκλήρωση των μετατάξεων που έχουν γίνει με την Κινητικότητα»

– «μια πρόβλεψη με την οποία δίνεται η δυνατότητα παραστάσεως πολιτικής αγωγής σε φιλοζωικά σωματεία. Είχε ανακύψει ένα ζήτημα για την νομιμοποίηση της παραστάσεως των σωματείων αυτών μετά τις νέες διατάξεις που έχουμε εφαρμόσει, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο. Επομένως, χρειαζόμαστε μια μεταβατικότητα εκεί, ώστε να καλύψουμε το κενό στην παράσταση της πολιτικής αγωγής»

– «μία διάταξη ακόμα, η οποία αφορά τον τρόπο αναγνώρισης της υπηρεσίας των αποσπώμενων ή μετατασσόμενων από Υπηρεσίες του Δημοσίου σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εμφανίστηκε η «Όμικρον 2» -Είναι πιο μεταδοτική

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με πλήρη ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη, στη Δανία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο...

Κέρδισε 2,3 εκατ. με ένα σκρατς που αγόρασε τελευταία στιγμή: «Δεν θα ξανάρθω», είπε στο αφεντικό του

Την ζωή του να αλλάζει από τη στιγμή στην άλλη είδε ένας 61χρονος εργάτης εργοστασίου στο Καρλάιλ…Ο Ίαν Μπλακ μόλις είχε...

«Έλεγε να τον βλέπω σαν πατέρα μου» κι ύστερα τη βίαζε – Φρίκη από τη μαρτυρία του κοριτσιού για τον ιερέα

Σοκάρει η υπόθεση του βιασμού ανήλικης από ιερέα στα Πατήσια, με τη φερόμενη δράση του να διαρκεί για περίπου έξι μήνες και να ξεκινά από το...

Κορονοχρέη: Πότε λήγει η προθεσμία – Ποιοι μπαίνουν και ποιοι αποκλείονται από τη ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων

Στις 26 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί σε περίπου 820.000 οφειλέτες της Εφορίας που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση για την...

ΗΠΑ: Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη – Μεταδόθηκε live σε κανάλι

Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε κατά την καταδίωξή του από την αστυνομία του Λος Άντζελες με το αστυνομικό ελικόπτερο να καταγράφει τη στιγμή του...