Αρχική Ελλάδα Αντιεμβολιαστές έναντι αμοιβής ζητούν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test

Αντιεμβολιαστές έναντι αμοιβής ζητούν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας: Γιατροί δέχονται πιέσεις από αντιεμβολιαστές να εκδώσουν εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού και θετικά rapid test, όπως αποκαλύπτει, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Άννα Μαστοράκου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ιδιώτες αλλά και επιχειρηματίες πιέζουν ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων να δηλώσουν ψευδώς «θετικά» αποτελέσματα στα rapid test, τα οποία στη συνέχεια δύνανται να εξασφαλίσουν εξάμηνο πιστοποιητικό νόσησης και απαλλαγή από την υποχρέωση της διενέργειας rapid test με δαπάνη των πολιτών, όπως ορίζει ο νέος νόμος.

Παρόμοιες πιέσεις δέχονται και οι γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι επιτήδειοι τους προτείνουν “εικονικούς εμβολιασμούς” έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως, είπε η κ. Μαστοράκου στην iatropedia.gr, αν και στον ΠΙΣ, καταφτάνουν τέτοιες πληροφορίες, κανένας γιατρός δεν δέχεται να καταγγείλει επώνυμα σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται.

Ανησυχητικές διαστάσεις

Η ίδια, υποστηρίζει ότι το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις:

«Πλέον γίνεται χαμός. Παίρνουν πάρα πολλά τηλέφωνα και λένε: “πόσα θέλεις για να μου δώσεις ένα ψεύτικο rapid test” ή “πόσα θέλεις για να με δηλώσεις ότι έχω εμβολιαστεί” χωρίς φυσικά να προσέρχεται για εμβολιασμό. Ειδικά τώρα τελευταία με τα rapid test που πλέον θα είναι υποχρεωτικά από 13 Σεπτέμβρη, υπάρχει μια πίεση του τύπου: “πόσα θες γιατρέ, γιατί δεν θέλω να έρχομαι. Με ένα πεντάευρο είσαι ικανοποιημένος να με δηλώσεις στο σύστημα ότι έχω κάνει;”. Έτσι ώστε να παίρνει ο ενδιαφερόμενος αυτό που θέλει και να γλιτώνει ο γιατρός τα αναλώσιμα και τα εργατικά», τονίζει η αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

Πιέσεις και για μαζικά ψεύτικα πιστοποιητικά

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιχειρηματίες, επιχειρούν να επιτύχουν ακόμη και συνολικές διαπραγματεύσεις με τους γιατρούς, οι οποίοι «έχουν μείνει εμβρόντητοι», όπως σημειώνει η κ. Μαστοράκου.

«Υπήρξαν και επιχειρηματίες που επιχείρησαν να κάνουν διαπραγμάτευση με διαγνωστικά κέντρα για το προσωπικό τους. Δηλαδή, λένε παραδείγματος χάριν: “έχω 50 άτομα προσωπικό ανεμβολίαστους, πόσα θέλεις να μου τους δηλώνεις όλους ότι έκαναν rapid;”. Έχουμε μείνει άφωνοι πραγματικά. Δηλαδή τους προτείνουν, αντί να τους δίνουν 500 ευρώ την εβδομάδα για να κάνουν τα rapid test, να τους δίνουν 150 ευρώ χωρίς κόπο, έξοδα και εργασία, για να τους δηλώνουν όλους και να μην υποβάλλονται καθόλου σε τεστ», υποστηρίζει η γιατρός, η οποία είναι και η ίδια ιδιοκτήτρια ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου στην Πάτρα.

«Θα χαθεί η μπάλα»

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου «είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που γίνεται». Όπως εξηγεί «δεν υπάρχουν καταγγελίες έγγραφες. Όλη αυτή η συζήτηση, επειδή όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πάρα πολύ επικίνδυνη, είναι όλη προφορική. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Ωστόσο, κυκλοφορεί “ενημέρωση” μέσα στην κοινωνία, αν έχουν “τρυπώσει” κάποιοι και που έχουν καταφέρει να “τρυπώσουν”. Κάποιοι έχουν κάνει αναφορά ακόμη και για νοσοκομεία, ότι κατάφεραν να πάρουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμών. Αλλά είναι πολύ σποραδικά τα περιστατικά που ακούγονται».

Εάν αυτή η κατάσταση πάρει διαστάσεις, θα διαμορφωθεί μια «στρεβλή» εικόνα της πανδημίας κι αυτό δεν αποκλείεται να επιφέρει καίριο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Επίσης, το σίγουρο είναι ότι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν από τους δήθεν «εμβολιασμένους» ή «αναρρώσαντες», λέει η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου:

«Πραγματικά θα χαθεί η εικόνα. Χάνεται η “μπάλα” για όλα. Και για την επιδημιολογική επιτήρηση και για την ασφάλεια, για όλα. Εγώ γι’ αυτό το καταγγέλλω. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο από τη στιγμή που δίνουμε όλοι μία μάχη, κάποιο κομμάτι της κοινωνίας να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες. Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που βιώνουμε», σημειώνει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά M&M της διάσημης σοκολάτας

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνουν τα αρχικά «M» στα M&M’s; Λοιπόν, θα σας το αποκαλύψουμε.Ήξερες ότι θα είχες μια απόλαυση, αν άκουγες...

Ιράν: Απολύθηκε διευθυντής Τράπεζας επειδή εξυπηρέτησε γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα

Ο διευθυντής ιρανικής τράπεζας απομακρύνθηκε από τη θέση του επειδή εξυπηρέτησε γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα, μετέδωσε σήμερα μέσο ενημέρωσης του...

Σέρρες: Κάτοικοι χωριού απειλούν να δεθούν στις γραμμές του τρένου

Οι κάτοικοι στην Ροδόπολη στις Σέρρες, ζητούν να λυθεί το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα που χρειάζονται. Όπως λένε η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και οι ίδιοι είναι...

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας...

Συντάξεις: Οι τελικοί δικαιούχοι των αυξήσεων – Ποιοί μένουν εκτός

Αύξηση 7,75% αναμένεται να δουν από το νέο έτος οι συνταξιούχοι της χώρας. Ειδικότερα, περίπου 1.724.713 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις...