Αρχική Ελλάδα Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Γιατρό – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Γιατρό – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» όπου καθιερώνεται ο προσωπικός γιατρός για κάθε Έλληνα Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr , το άνοιγμα της πλατφόρμας για την εγγραφή των πολιτών οι οποίοι θα επιλέγουν το γιατρό τους, θα γίνει την 1η Αυγούστου, αν και σε 3-4 περιφέρειες αυτό δεν θα είναι εφικτό και θα δοθεί παράταση, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και η Αττική.

Το Υπουργείο Υγείας μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Για τις περιφέρειες όπου δεν θα ανοίξει πλατφόρμα λόγω μη επάρκειας ιατρών, θα δοθεί παράταση τόσο για την εγγραφή γιατρών στο πρόγραμμα, όσο και για τους πολίτες.

Σίγουρα έχουν εγγραφεί πάνω από 500 γιατροί, αριθμός που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, και ότι μόνο όσοι γιατροί υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να γίνουν Προσωπικοί. Ιδιώτες μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να συμμετέχουν.

Τι αλλάζει με τον προσωπικό γιατρό

Ο προσωπικός γιατρός θα είναι πλέον εκείνος στον οποίο θα απευθύνονται οι πολίτες και δωρεάν θα συνταγογραφούν φάρμακα, θα παίρνουν οδηγίες, και σε επίπεδο πρόληψης, παραπεμπτικό για εξετάσεις ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη.

Όλες οι υπηρεσίες θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Ο προσωπικός γιατρός μπορεί να είναι:

α) γιατρός Κέντρου Υγείας, Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) ή άλλης δημόσιας δομής ΠΦΥ,

β) οικογενειακός γιατρός που παρέχει ήδη τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας όπως προβλέπει ο νόμος 4461/2017,

γ) γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιδιώτης γιατρός. Θα είναι γενικοί γιατροί ή παθολόγοι αλλά δεν αποκλείονται γιατροί άλλων ειδικοτήτων που παρακολουθούν χρονίως πάσχοντες.

Οι πολίτες που εγγράφονται υποχρεωτικά σε προσωπικό ιατρό, δύνανται να εγγράφονται σε αυτόν μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

Οδηγίες για την εγγραφή

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα εγγραφής πολιτών σε προσωπικό ιατρό με τους κωδικούς taxisnet. Η διεύθυνση είναι προκαταχωρημένη από το μητρώο του ΑΜΚΑ με δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων αυτής.

Εμφανίζεται λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα προσωπικών ιατρών. Οι προσωπικοί ιατροί που έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους εμφανίζονται με την ένδειξη «μη διαθέσιμος».

Ο πολίτης επιλέγει προσωπικό ιατρό και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στον συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας του.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την καρδιά – Τι βρέθηκε

Στην ανάκληση της παρτίδας 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (διάλυμα για έγχυση) προχώρησε ο ΕΟΦ σήμερα, Δευτέρα (20/3).Ειδικότερα, όπως αναφέρει...

Γρίπη των πτηνών: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Η επιστημονική κοινότητα είχε ξαφνιαστεί όταν ήρθε στη ζωή μας η COVID-19. Σε αντίθεση με την πανδημία που ξέσπασε στο τέλος...

Θεσσαλονίκη: Πατέρας κλείδωσε τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Τις βραδινές ώρες της Κυριακής, στην ευρύτερη περιοχή του Μελισσοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, ένας πατέρας είχε κλειδωθεί μαζί με τα παιδιά του...

Market pass: Νέες πληρωμές σήμερα -Ποιοι καλούνται να διορθώσουν τα στοιχεία τους

Νέες πληρωμές αναμένονται σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου για τους δικαιούχους Market pass του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων, των πολιτών που υπέβαλαν...

Τι σημαίνει το μπλε χρώμα σε φανάρι – Πού θα το συναντήσουμε και για ποιον λόγο

Οι οδικοί φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης κυκλοφορίας έχουν τρία βασικά χρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις περισσότερες (σχεδόν) χώρες του πλανήτη, προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.Η...