Αρχική Πολιτική Αντωνία Μπούζα: “Ο κ. Περιφερειάρχης, προσπαθεί εναγώνια, να αποτινάξει τη «ρετσινιά» του...

Αντωνία Μπούζα: “Ο κ. Περιφερειάρχης, προσπαθεί εναγώνια, να αποτινάξει τη «ρετσινιά» του υβριστή”

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ                            Καλαμάτα 29 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Θύτες που παριστάνουν τα θύματα και απαντήσεις για …τσιπούρες που διαλύουν τουριστικά την Πελοπόννησο

Μετά τα όσα ειπώθηκαν στα δύο τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια, εντάθηκε η ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  1. Διεφάνη κυρίως πως ο κ.Περιφερειάρχης, προσπαθεί εναγώνια, να αποτινάξει τη «ρετσινιά» του υβριστή, μετά τα όσα υβριστικά κατά καιρούς εκστομίζει εναντίον της Παράταξης της Νέας Πελοποννήσου, του επικεφαλής της κ.Πέτρου Τατούλη και της οικογενείας του, αλλά και των λοιπών στελεχών της .

Ουδείς ξεχνά όμως λόγια σαν …θα μας σούρει,  πτώματα, θίασο,  λασπιτζή, διεφθαρμένους, καρκίνωμα λαϊκισμού κ.α. πολλά που δεν χωρούν σε ένα κείμενο. Στη συνέχεια, με μαεστρία, επιχειρεί να θυματοποιηθεί καίτοι θύτης, επαναλαμβάνοντας συνέχεια πως υβρίζεται, αναφερόμενος πιθανώς στην δημοκρατική κριτική που του ασκείται.

  1. Μετά την επερώτησή μου για τον αλιευτικό τουρισμό, όπου δεν έλαβα καμία απάντηση διαφάνηκε πως στον τουρισμό βαδίζουμε στα τυφλά, χωρίς όραμα και σχέδιο, ενώ μέσα σε 2 χρόνια απραξίας έχουν κατασπαταληθεί 3 εκατομ. ευρώ, χωρίς καν στοιχειώδη απολογισμό.

Λέξη δεν ακούστηκε ως απάντηση για την δήθεν καμπάνια αλιευτικού τουρισμού, για τα έξοδα, τη συμμετοχή στις δαπάνες και υποτίμηση του  LEADER  Αλιείας με την απαράδεκτη εμπλοκή του σε άσχετη καμπάνια, την απουσία αλιέων παρά μόνο της περιοδεύουσας κουστωδίας αιρετών , υπαλλήλων κλπ .

Βέβαια, εκεί που σοκαριστήκαμε, ήταν τα όσα ακούστηκαν περί… τσιπούρων , αερολιμένα κ.α .

Ακούσαμε λοιπόν και πρέπει να μάθει και η κοινωνία:

α. Πώς οι επερωτήσεις δηλ. η δημοκρατική διαδικασία ελέγχου των δράσεων και των εξόδων, είναι απλά  «καημός» για να μην παράξει έργο κυρίως στον τουρισμό η Περιφερειακή Αρχή.

β. Πως ο Ιχθυοτουρισμός δεν είναι υπαρκτή έννοια εναλλακτικής μορφής τουρισμού αλλά αφορά τουρίστες  και ….τσιπούρες!!!! που παρακολουθούν την αναπαραγωγή άλλων  ψαριών,

γ. Πως πάνω από 1000 ψαράδες …σπρώχνονται να  υλοποιήσουν τη …φαεινή ιδέα του αλιευτικού τουρισμού, που παρεπιπτόντως  πουθενά δεν έχει συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας .

δ. Πως το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλος», δεν αποτελεί κύρια πύλη της Πελοποννήσου και  δεν είναι σημαντικό για την Πελοπόννησο.

ε. Πως για την Περιφ. Αρχή του κ.Νίκα , το συνέδριο των ΑΒΤΑ , που δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε ποτέ να το κερδίσει η Ελλάδα  και είχε  ως αποτέλεσμα τη θεαματική αναγνωρισιμότητα του προορισμού Mythical Peloponnese, έφερε τη BRITISH AIRWAYS στην Καλαμάτα και άνοιξε τον ανταγωνισμό μεταξύ κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών, που ήρθαν στην Πελοπόννησο, υπήρξε ανούσια και προκλητική σπατάλη. Ταυτόσημες δηλ. απόψεις  με το Γόντικα του ΚΚΕ που θεωρεί τον τουρισμό απεχθή δραστηριότητα  των καπιταλιστών.

Αυτά ακούνε στον ΕΟΤ και ειλικρινά ένα σοκ το έχουν πάθει.

Ιδίως όταν μετά την επιτυχία της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη να κερδίσει και το άλλο σπουδαίο συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων DRV  για την Πελοπόννησο, που μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει ποτέ η Ελλάδα και που ο ΕΟΤ χαρακτήρισε Εθνική επιτυχία, όσα ειπώθηκαν από τον κ. Περιφερειάρχη και την υπεύθυνη τουρισμού, σοκάρουν.

Ο κ.Περιφερειάρχης, νομίζει πως πληρώνει τις διακοπές των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και η  συνεργάτης του, πως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό και γι΄αυτό θα διατεθεί ένα σεμνό ποσό , διότι η γερμανόφωνη αγορά αφορά μόνο το 20% των αφικνουμένων στην Πελοπόννησο .

Αντιλαμβάνεται και ο πιο άσχετος με τον τουρισμό, πως δυστυχώς η τουριστική Πελοπόννησος οδεύει σε συρρίκνωση και περιθωριοποίηση με τέτοια μυαλά.

Ευτυχώς που πήρε την ευθύνη και ανέλαβε ο ΕΟΤ τα πάντα για το συνέδριο DRV , ενώ πιέστηκε από ανώτατο πολιτειακό παράγοντα  της Κυβέρνησης, η Περιφέρεια, να τηρήσει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κορυφαίο αυτό τουριστικό γεγονός.

Ένα γεγονός που κερδίσαμε σαν Περιφ.Αρχή  με κόπο και δουλειά  και παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, μετά τη συνάντηση κόλαφο που είχαν το Νοέμβριο 2019 οι Γερμανοί εκπρόσωποι του DRV  με τον κ.Περιφερειάρχη, όπου αποχώρησαν εμφανώς σοκαρισμένοι από όσα άκουσαν .

Ελπίζω να γίνει αντιληπτή πως η ευθύνη είναι μεγάλη για τον τόπο, οι εμμονές δεν βοηθούν, ενώ από όποια θέση βρισκόμαστε, οφείλουμε να τον υπηρετούμε .

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστήμονες επινόησαν παράξενο νέο υλικό που γίνεται πιο σκληρό όταν το χτυπάς (βίντεο)

Τα ηλεκτρονικά wearables και οι αισθητήρες θα μπορούσαν μια μέρα να κατασκευαστούν από ένα υλικό που σκληραίνει καθώς χτυπιέται...

Εξιχνιάστηκε δολοφονία βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά από 56 χρόνια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ο Σιδηρούς Θόλος του Ισραήλ αρέσει στην Αθήνα – Από πού θα τον αγοράσουμε

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Όλα τα ονόματα

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, η οποία βρίσκεται σε...

Ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα -Δείτε πώς θα είναι

Το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της πόλης θα αναδεικνύει ο σταθμός Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αποτελεί τον ομορφότερο...