Αρχική Πολιτική Αντωνία Μπούζα: «Προτιμούν τις πίτες…»

Αντωνία Μπούζα: «Προτιμούν τις πίτες…»

«Μέσα στην ευφορία των εορτών και των πρωτοχρονιάτικων πιτών, οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, που έχουν επιφορτιστεί με την  παραγωγή έργου στον τόπο, άφησαν σε δεύτερη μοίρα την ευθύνη τους, με αποτέλεσμα πολλά ζητήματα που απαιτούν ελάχιστο χρόνο αλλά  μόνο έννοια για την κοινωνία και τα προβλήματά της, να καθυστερούν και να δυσκολεύουν τους πολίτες.

Η έλλειψη φωτισμού και φροντίδας σε διάφορους οδικούς άξονες του τόπου μας, δυσκολεύουν την ασφαλή χρήση των οδών από πεζούς και οχήματα.

Επειδή ως ένα επιπλέον μέτρο πίεσης, για ένταση της αποτελεσματικότητας και απόδοσης έργου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων και η δημοσιοποίηση προβλημάτων, που μας καταγγέλλουν οι πολίτες, ο κ.Περιφερειάρχης συχνά πυκνά εκφράζει την ενόχλησή του και μας ψέγει (συνήθως με απρεπείς χαρακτηρισμούς), επειδή εκτελούμε το καθήκον μας, θεωρώντας πως η κριτική στην αποτελεσματικότητα της διοίκησής του αποτελεί ύβρη προς το πρόσωπό του!

Φυσικά είναι πρωτοφανής αυτή η άποψη περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου.

Οι πολίτες όμως καταφεύγουν συνεχώς στα αιρετά μέλη της Νέας Πελοποννήσου και στον Πέτρο Τατούλη, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κινούμενοι στους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας.

Δρόμοι χωρίς διαγραμμίσεις ή με απόλυτη εγκατάλειψη κοπής της φυτικής βλάστησης ούτε καν τους καλοκαιρινούς μήνες, με εργολαβίες περί «ταπιτιδίων» που έχουν ήδη ανοίξει εκεί που έχουν εφαρμοστεί και με απόλυτα σκοτάδια σε κόμβους, που δημιουργούν ποικίλα προβλήματα.

Ενδεικτικά αναφέρω τον κόμβο στο χωριό Καζάρμα προς Πετρίτσι, τον κόμβο Χατζή και τον συνδετήριο οδικό άξονα του αυτοκινητοδρόμου Α7, που από τον Μάιο του 2022 είναι κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

Μάλιστα, σεβόμενη την εντολή των πολιτών παρακολουθώ τα ζητήματα αυτά και με έγγραφό μου την 12-12-2022 προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και το Δήμαρχο Μεσσήνης, ζητούσα την αποκατάσταση της βλάβης, σε κάποια από τα ανωτέρω αναφερόμενα.

Φυσικά κ.Περιφερειάρχα δεν δημοσιοποιήθηκε τότε αυτή η επισήμανση ούτε η επιστολή, την οποία όμως εκ του αποτελέσματος αγνοήσατε.

Δηλαδή ακόμη περιμένω τόσο εγώ όσο και οι πολίτες απάντηση και αποκατάσταση!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυτές είναι οι θρυλικές θεάσεις UFO που προβληματίζουν τους ειδικούς – «Όλα ήταν… μπαλόνια»

Πληθαίνουν οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στα ΑΤΙΑ – Ποιες είναι όμως οι πιο γνωστές θεάσεις UFO που ακόμα προβληματίζουν τους ειδικούς; –...

Αύξηση 15% στις πτήσεις για Ελλάδα, σε σχέση με το 2019

Στην ιδιαίτερη δυναμική με την οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο...

Ακρίβεια: Τα πέντε καθημερινά προϊόντα που πληρώνουμε χρυσάφι

Τι κι αν ο πληθωρισμός έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, οι καταναλωτές στην Ελλάδα συνεχίζουν να πληρώνουν «χρυσάφι»...

Διεθνής ανησυχία για τα πυρηνικά στη Λευκορωσία -«Επικίνδυνη και ανεύθυνη η στάση της Ρωσίας», λέει το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη« την στάση της Ρωσίας μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη...

Πληγή για την Ελλάδα η έλλειψη καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας

Η «γενιά των 800 ευρώ» επιστρέφει. Με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά αλλά και τη μείωση της ανεργίας, η...