Ένας παιδικός τάφος της Ολόκαινου περιόδου ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο παιδιών 8.000 ετών. Τα χέρια και τα πόδια του παιδικού σκελετού που βρέθηκε, που ήταν ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και οκτώ ετών είχαν αφαιρεθεί, ενώ βρέθηκε κόκκινη βαφή στα μάγουλά του και μία πέτρα κάτω από το κεφάλι του.
Η πρακτική της αφαίρεσης των άνω και κάτω άκρων πριν από την ταφή έχει παρατηρηθεί και σε άλλες ταφές της ίδιας χρονικής περιόδου.
«Η ύπαρξη σκελετών χωρίς μακρά οστά είναι μια πρακτική που έχει τεκμηριωθεί και σε αρκετές άλλες ταφές από την ίδια χρονική περίοδο στην Ιάβα, το Μπόρνεο και τη Φλόρες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε τάφο ενός παιδιού», είπε ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων.
Η ανακάλυψη αυτή στο σπήλαιο Μακπάν στο νησί Αλόρ της Ινδονησίας, αναμένεται να ρίξει φως στο πώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής αντιμετώπιζαν τα παιδιά.
«Συγκρίνοντας άλλες ταφές ενήλικων της ίδιας χρονικής περιόδου με αυτήν την ταφή παιδιών, ελπίζουμε να καταρτίσουμε ένα χρονολόγιο και να έχουμε μια γενική εικόνα των ταφικών πρακτικών σε αυτήν την περιοχή από 12.000 έως 7.000 χρόνια πριν, για τα οποία μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ελάχιστα» προσέθεσε.
Η Σοφία Σάμπερ Κάρο, παλαιοντολόγος από την Αυστραλία, δήλωσε ότι το φύλο και η ακριβής ηλικία του παιδιού εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο. Ενώ τα δόντια του αντιστοιχούν σε εκείνα ενός παιδιού ηλικίας έξι έως οκτώ ετών, ο σκελετός είναι πιο κοντά σε αυτόν ενός παιδιού τεσσάρων ή πέντε ετών.
Πηγή: Daily Mail
Πηγή: gargalianoionline.gr