Αρχική Κόσμος Απίστευτο! Εντοπίστηκε ένα νέο είδος ανθρώπου στην Ινδονησία

Απίστευτο! Εντοπίστηκε ένα νέο είδος ανθρώπου στην Ινδονησία

Μπροστά σε ένα εύρημα που αλλάζει τα δεδομένα για τους ανθρωπολόγους, βρέθηκε μια ομάδα επιστημόνων που ερευνούσαν ένα σπήλαιο στην Ινδονησία: Ανακάλυψαν σκελετούς που ανήκουν σε ένα είδος ανθρώπου που μέχρι τώρα δεν είχε εντοπιστεί και μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι αυτά  τα πλάσματα μπορεί να ζουν στις ζούγκλες μέχρι και σήμερα.

Ήταν το 2003 όταν οι Βρετανοί επιστήμονες ερευνούσαν το ασβεστολιθικό σπήλαιο Λιανγκ Μπούα στο απομακρυσμένο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανθρώπινο σκελετό που ήταν θαμμένος στο έδαφος. Η προσεκτική εξέταση του ευρήματος οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι βρίσκονταν «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα νέο είδος του ανθρώπινου γένους.

Liang Bua team

Ο σκελετός ανήκε σε γυναίκα που είχε ύψος περίπου ενός μέτρου και οι επιστήμονες αποκάλεσαν το είδος αυτό «Χόμπιτ», από το έργο του Τόλκιν. Η επιστημονική ονομασία είναι Homo floresiensis.

Ο καθηγητής Πίτερ Μπράουν, του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας δήλωσε ότι θα ήταν λιγότερο έκπληκτος αν είχε ανακαλύψει εξωγήινο.

Liang Bua team

Το συγκεκριμένο είδος ανθρώπου είναι πιθανότατο να συνυπήρχε στο νησί με τον σύγχρονο άνθρωπο και μάλιστα ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μέλη φυλής που ίσως εξακολουθεί να κρύβεται στη ζούγκλα του νησιού!

Οι έρευνες των επιστημόνων στο σπήλαιο Λιανγκ Μπούα έφεραν στο φως συνολικά 13 σκελετούς με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτοί οι «χόμπιτ» είχαν ύψος που έφτανε μέχρι το 1,2 μέτρα.

Liang Bua team

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την ανακάλυψη και την τεκμηρίωση της παρουσίας του Homo floresiensis στο νησί Φλόρες, εξακολουθούν να κυκλοφορούν φήμες και να εκφράζονται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες αυτό το είδος ανθρώπου δεν χάθηκε ποτέ και πιθανώς να υπάρχει κάποια φυλή που ζει στα απομακρυσμένα βουνά της ανατολικής Ινδονησίας.

Ο Δρ Γκρέγκορι Φορθ, Βρετανός καθηγητής ανθρωπολογίας δήλωσε ότι υπάρχουν μαρτυρίες περίπου 30 ατόμων που λένε πως είδαν αυτή την φυλή σε απομακρυσμένα σημεία της ζούγκλας. «Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ένα ανθρώπινο είδος που δεν είναι sapiens έχει επιζήσει στο νησί Φλόρες μέχρι σήμερα ή έστω μέχρι πολύ πρόσφατα», δήλωσε ο καθηγητής Γκρέγκορι Φορθ.

Η τελευταία μαρτυρία ανήκει σε μία κάτοικο του νησιού Φλόρες, που υποστήριξε ότι το 2017 είδε να διασχίζει ένα χωράφι ένας άνθρωπος που έμοιαζε με πίθηκο.

Ένας άλλος χωρικός, ο Τέγκου, που ζει στο νησί, ισχυρίστηκε ότι είδε ένα πλάσμα «με ανθρώπινο πρόσωπο, του οποίου το γυμνό σώμα ήταν σκεπασμένο με λεπτές τρίχες σαν κουταβιού». Ο Τέγκου είπε πως αυτό το πλάσμα «δεν θα μπορούσε να είναι πίθηκος, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι και άνθρωπος», σύμφωνα με τον Δόκτωρα Φορθ.

Το 2017 επίσης μοτοσυκλετιστές στη βόρεια Σουμάτρα κατέγραψαν σε βίντεο την εμφάνιση ενός γυμνού άνδρα, ο οποίος μόλις τους είδε εξαφανίστηκε στην πυκνή ζούγκλα. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύεται ότι ανήκει στην φυλή Μάντε.

Το βέβαιο είναι πως τα ευρήματα στο σπήλαιο Λιανγκ Μπούα του νησιού Φλόρες υποχρεώνουν τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τις υφιστάμενες θεωρίες για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: 6 «μυστικά» για λιγότερο φόρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η...

Η στιγμή που 13χρονος μαχαιρώνει θανάσιμα καθηγήτρια γιατί σταμάτησε καβγά με συμμαθητή του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση...