Αρχική Κόσμος Απίστευτο ρεκόρ: Έκανε 2.616 χλμ. με ένα γέμισμα

Απίστευτο ρεκόρ: Έκανε 2.616 χλμ. με ένα γέμισμα

Ζευγάρι Αυστραλών οδήγησε “φυσιολογικά” ένα πετρελαιοκίνητο Volkswagen Passat καταναλώνοντας μόλις 2,8 λτ./100 χλμ.

Οι κινητήρες πετρελαίου, ειδικά όσοι είναι χαμηλού κυβισμού, βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης. Το μερίδιο αγοράς αρχίζει και μετακινείται από τα πετρελαιοκίνητα, στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά, και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να τα αποχαιρετήσουμε.

Long Distance Record 2012 2

Πριν από 10 χρόνια και ειδικά στην αγορά της Ευρώπης, ο πετρελαιοκινητήρας ήταν ο βασιλιάς. Εκτιμήθηκε επίσης και στις Η.Π.Α., αλλά οι συνάνθρωποι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού είναι ταγμένοι κατά κύριο λόγο στη βενζίνη.

Το 2012 όμως, ένα Volkswagen Passat SE TDI σημείωσε στις Η.Π.Α. το ρεκόρ μεγαλύτερης αυτονομίας με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ: τα περίπου 73 λίτρα (μαζί με τον λαιμό) πετρελαίου ήταν αρκετά για να καλύψει 2.616 χλμ.

Το ζευγάρι των Αυστραλών John και Helen Taylor σημείωσε αυτό το απίστευτο ρεκόρ σε ένα ταξίδι μεταξύ του Χιούστον του Τέξας και του Στέρλινγκ της Βιρτζίνια. Σε τρεις ημέρες, το ζευγάρι κάλυψε περισσότερα από 2.600 χιλιόμετρα και αυτό που κάνει το ρεκόρ ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι η απόσταση διανύθηκε με φυσιολογικό τρόπο οδήγησης. Χωρίς διάφορα κόλπα ή πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Long Distance Record 2012 3

Το ζευγάρι των Αυστραλών κουβαλούσε στο αυτοκίνητο περίπου 54 κιλά αποσκευές και οδηγούσαν εναλλάξ. Ποτέ όμως δεν οδηγούσαν περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα, διατηρώντας μέση ταχύτητα ταξιδιού περίπου 61 χλμ./ώρα.

Το ταξίδι των Taylor με το Passat TDI έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και ελέγχους. Τα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν ελέγχθηκαν από την αστυνομία του Τέξας, ενώ βεβαιώθηκε ότι στα μοτέλ που έμειναν ο John και η Helen δεν έγινε κάποια παρατυπία. Τέλος, οι Αρχές της Βιρτζίνια επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο αν σκεφτεί κανείς ότι το Passat με τον 2λιτρο TDI των 140 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είχε δηλωμένη μέση εργοστασιακή κατανάλωση στους Οργανισμούς Μεταφορών των Η.Π.Α. τα 5,6 λτ./100 χλμ..

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...

90χρονος βελονιστής επιτέθηκε σεξουαλικά σε 28χρονη αφού της προκάλεσε «μερική παράλυση»

Ένας βελονιστής 90 ετών, από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τις βελόνες του ώστε να «προκαλέσει μερική παράλυση»...

Airbnb: Πόσοι και ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...