Αρχική Οικονομία Από Πάσχα η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποιες οι προϋποθέσεις

Από Πάσχα η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποιες οι προϋποθέσεις

Εκπτωτικά κουπόνια θα μοιράσει τελικά στους πολίτες η κυβέρνηση για την επιδότηση νέων ηλεκτρικών συσκευών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, και προβλέπει ως προϋπόθεση την ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα:

Η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.

● Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, και προβλέπει ως προϋπόθεση την ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

● Τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών σε 200.000 νοικοκυριά, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πως θα γίνει η αίτηση

Η διαδικασία αίτησης υπαγωγής θα γίνεται εύκολα και γρήγορα, με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και απευθείας στα καταστήματα λιανικής.

Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.

Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Έφυγε» ο θρυλικός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, τελευταίος επιζών του Β’ΠΠ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, θρύλος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Έλληνας πιλότος,«έφυγε»...

Οικοδομική δραστηριότητα: Αυξημένος αριθμός αδειών, αλλά μειωμένος όγκος στο 8μηνο

Μεικτή εικόνα παρουσίασε τον Αύγουστο η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να καταγράφει άνοδο, αλλά με μειωμένο όγκο, εν...

Κιβωτός του Κόσμου: 280 ακίνητα και 10 εκατ. ευρώ έχει η οργάνωση – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαχειρίζονταν 27 εκατ. ευρώ από χορηγίες χωρίς κανέναν έλεγχο από καμία Αρχή – Ως άλλος… Νώε ο πατέρας Αντώνιος σε δύο τοιχογραφίες στον...

Απίστευτη κατάσταση στο Ίλιον: Περιμένουν από τις 4:00 στο υποθηκοφυλακείο για να πάρουν σειρά

Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για «Ελλάδα 2.0» και εκσυγχρονισμό του κράτους, η κατάσταση που επικρατεί στο υποθηκοφυλακείο στο Ίλιον...

Γεμάτα τα σεντούκια της «Κιβωτού» – Βρήκαν 12,5 εκατ. σε λογαριασμούς και ακόμη ψάχνουν

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της Κιβωτού του Κόσμου, ανέδειξαν καταθέσεις… 12.500.000 ευρώ! Στους τουλάχιστον 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του...