Αρχική Οικονομία Από Πάσχα η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποιες οι προϋποθέσεις

Από Πάσχα η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποιες οι προϋποθέσεις

Εκπτωτικά κουπόνια θα μοιράσει τελικά στους πολίτες η κυβέρνηση για την επιδότηση νέων ηλεκτρικών συσκευών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, και προβλέπει ως προϋπόθεση την ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα:

Η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.

● Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, και προβλέπει ως προϋπόθεση την ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

● Τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών σε 200.000 νοικοκυριά, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πως θα γίνει η αίτηση

Η διαδικασία αίτησης υπαγωγής θα γίνεται εύκολα και γρήγορα, με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και απευθείας στα καταστήματα λιανικής.

Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.

Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κολομβία: Εκδίδει την αδελφή βαρόνου του καρτέλ Clan del Golfo στις ΗΠΑ

Οι αρχές της Κολομβίας εξέδωσαν χθες Παρασκευή στις ΗΠΑ αδελφή του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα, γνωστού επίσης ως...

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου – Το 90% άγγιξε η πληρότητα των πλοίων

Με πληρότητα των πλοίων που σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 70% έως 90% ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού από...

Νέα voucher για γρήγορο ίντερνετ: Επέκταση του προγράμματος Super Fast BroadBand

Επέκταση του προγράμματος με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για νέα voucherΤο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την ενίσχυση του προγράμματος για Υπερυψηλές...

Πανελλαδικές 2022: Εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων

«Πτώση των βάσεων» αναμένεται να σημειωθεί στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με το φροντιστή-εκπαιδευτικό, Γιώργο Χατζητέγα.Ωστόσο, ο  κ. Χατζητέγας περιμένει να απορριφθεί το 1/3 των υποψηφίων από...

Χιλή: Πληρώθηκε κατά λάθος 286 φορές τον μισθό του και εξαφανίστηκε

Λάθη γίνονται ακόμα και στις μισθοδοσίες. Τις περισσότερες φορές βέβαια το πλεόνασμα επιστρέφεται, ωστόσο στην περίπτωση ενός άντρα από τη Χιλή φάνηκε να ισχύει...