Αρχική Αστυνομικά Από τα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία στην Πελοπόννησο τον Ιανουάριο τα τρία στη...

Από τα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία στην Πελοπόννησο τον Ιανουάριο τα τρία στη Μεσσηνία

Τρία θανατηφόρα τροχαία με τέσσερις νεκρούς σημειώθηκαν στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, όταν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν (μαζί με της Μεσσηνίας) τέσσερα.

Ταυτόχρονα τον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν και πάρα πολλές επικίνδυνες παραβάσεις από οδηγούς.

Θανατηφόρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν τον Ιανουάριο 14 τροχαία ατυχήματα με 22 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα: Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία με πέντε νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο με δύο σοβαρά τραυματίες και εννέα ελαφρά τροχαία με 15 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία έγιναν τρία θανατηφόρα τροχαία που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ένα σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες και τρία ελαφρά τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οι παραβιάσεις προτεραιότητας.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 663 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.309 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 153 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.334 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.564 για υπερβολική ταχύτητα, 254 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 166 για ΚΤΕΟ, 157 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 47 για αντικανονικό προσπέρασμα, 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 36 για παραβίαση σηματοδότη, 16 για αντικανονικούς ελιγμούς, 11 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της “Hellenic Train”

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η έρευνα του Εφέτη –...