Αρχική Κόσμος Από τη Βαυαρία στη Νέα Τάξη Πραγμάτων: Η μυστική ιστορία των Ιλλουμινάτι

Από τη Βαυαρία στη Νέα Τάξη Πραγμάτων: Η μυστική ιστορία των Ιλλουμινάτι

Οι Illuminati απέκτησαν γρήγορα οπαδούς μεταξύ των διανοουμένων και των ελευθερόφρονων στη Βαυαρία, με πολλούς να εντάσσονται στις τάξεις της ομάδας.

Οι Illuminati είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια μυστική ομάδα ατόμων που υποτίθεται ότι έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή στις παγκόσμιες υποθέσεις. Με την πάροδο των ετών, η ομάδα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών θεωριών συνωμοσίας, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι βρίσκονται πίσω από τα πάντα, από παγκόσμιους πολέμους μέχρι οικονομικές κρίσεις.

Οι ρίζες των Illuminati μπορούν να εντοπιστούν στη Βαυαρία στα τέλη της δεκαετίας του 1700. Ιδρύθηκε από έναν άνδρα με το όνομα Adam Weishaupt, ο οποίος ήταν καθηγητής νομικής και πρώην Ιησουίτης. Ο Weishaupt ήταν βαθιά απογοητευμένος από την Καθολική Εκκλησία και επιδίωξε να δημιουργήσει μια μυστική κοινωνία που θα προωθούσε τον ορθολογισμό, την επιστήμη και τις αξίες του διαφωτισμού.

Οι Illuminati απέκτησαν γρήγορα οπαδούς μεταξύ των διανοουμένων και των ελευθερόφρονων στη Βαυαρία, με πολλούς να εντάσσονται στις τάξεις της ομάδας. Στα μέλη της περιλαμβάνονταν μερικές από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής κοινωνίας, όπως πολιτικοί, συγγραφείς και επιστήμονες.

Ωστόσο, η επιρροή και η δύναμη των Illuminati ήταν βραχύβια. Το 1785, η βαυαρική κυβέρνηση ανακάλυψε την ύπαρξη της ομάδας και την απαγόρευσε, αναγκάζοντας τα μέλη της να εγκαταλείψουν τη χώρα. Πολλοί από αυτούς συνέχισαν να διαδίδουν τις ιδέες και τις αρχές των Ιλλουμινάτι σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Παρά τη σύντομη ύπαρξή τους, οι Illuminati συνέχισαν να απασχολούν τη φαντασία των θεωρητικών συνωμοσίας και των μελετητών. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ομάδα δεν διαλύθηκε ποτέ πραγματικά, αλλά αντίθετα πέρασε στην παρανομία και συνέχισε να λειτουργεί μυστικά. Άλλοι πιστεύουν ότι έχουν υιοθετηθεί από σκοτεινές φιγούρες στον κόσμο της οικονομίας και της πολιτικής, οι οποίες χρησιμοποιούν το όνομα και τον συμβολισμό της ομάδας για να προωθήσουν τις δικές τους ατζέντες.

Μια από τις πιο επίμονες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τους Illuminati είναι ότι αποτελούν μέρος μιας μυστικής συμμορίας που ελέγχει τις παγκόσμιες υποθέσεις. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα ελέγχεται από μια μικρή ομάδα ελίτ.

Αν και υπάρχουν ελάχιστα συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, η ιδέα μιας σκιώδους ομάδας που ελέγχει τις παγκόσμιες υποθέσεις έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι επισημαίνουν την επιρροή ισχυρών πολυεθνικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ άλλοι βλέπουν μια σκοτεινή συνωμοσία πίσω από τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις.

Το αν οι Illuminati εξακολουθούν να υπάρχουν και να ασκούν πραγματική εξουσία είναι θέμα συζήτησης. Ωστόσο, η κληρονομιά τους μπορεί να γίνει αισθητή ακόμη και σήμερα με τη μορφή μυστικών εταιρειών, θεωριών συνωμοσίας και της γοητείας για τον αποκρυφισμό και το άγνωστο. Καθώς συνεχίζουμε να περιηγούμαστε σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο και διασυνδεδεμένο κόσμο, η ιδέα μιας μυστικοπαθούς ομάδας που ελέγχει τους μοχλούς της εξουσίας παραμένει ισχυρή, τροφοδοτώντας εικασίες και ίντριγκες για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζευγάρι συνταξιούχων έκλεισε 51 κρουαζιέρες γιατί τους βγήκε φθηνότερο από έναν οίκο ευγηρίας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Νέα Υόρκη: Η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI στην παγκόσμια σατανιστική αίρεση «764»

Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο...

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τα διαζύγια: 4 στους 10 χώρισαν μέσα στο lockdown

Πανδημία… διαζυγίων καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και μετά από αυτή, σύμφωνα με τα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με...

Τα νέα ραβασάκια της Εφορίας – Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...