Αρχική Κόσμος Αποκάλυψη «βόμβα» για τα οικονομικά του Τραμπ

Αποκάλυψη «βόμβα» για τα οικονομικά του Τραμπ

Η λογιστική εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει την εταιρεία ακινήτων του πρώην προέδρου ως πελάτη και δηλώνει ότι τα οικονομικά της στοιχεία των τελευταίων δέκα χρόνων είναι αναξιόπιστα.

Η λογιστική εταιρεία Mazars USA, σε επιστολή της 9ης Φεβρουαρίου που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα ανακοίνωσε στον Οργανισμό Τραμπ, την επιχείρηση ακινήτων του πρώην προέδρου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ότι δεν πρέπει πλέον να βασίζονται στις οικονομικές της καταστάσεις για τα έτη από το 2011 έως το 2020.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης υπό τη Λετίθια Τζέιμς, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις.

Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα με ποινική έρευνα από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Η Mazars ανακοίνωσε ότι είχε βασίσει το συμπέρασμά της για τις οικονομικές καταστάσεις σε στοιχεία του Ιανουαρίου από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, τη δική της έρευνα και πληροφορίες από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές.

«Αν και δεν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι διάφορες οικονομικές καταστάσεις, στο σύνολό τους, περιέχουν σημαντικές αποκλίσεις, με βάση το σύνολο των περιστάσεων, πιστεύουμε ότι είναι πρέπουσα η συμβουλή μας προς εσάς να μη βασίζεστε πλέον σε αυτές τις οικονομικές καταστάσεις», ανέφερε η Mazars στην επιστολή, απευθυνόμενη στον επικεφαλής νομικό υπάλληλο στον Οργανισμό Τραμπ, Αλαν Γκάρτεν, σύμφωνα με το Reuters.

Η λογιστική εταιρεία είπε επίσης ότι δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον Οργανισμό Τραμπ.

Ειδικότερα, η Mazars ανέφερε ότι δεν θα ενεργεί πλέον ως λογιστική εταιρεία του Τραμπ, επικαλούμενη σύγκρουση συμφερόντων που δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Η λογιστική εταιρεία είπε ότι η μόνη εργασία που δεν ολοκληρώθηκε ήταν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ και της Μελάνια Τραμπ.

Ο βασικός λογιστής του Τραμπ, Ντόναλντ Μπέντερ, έχει καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου που ερευνούσε τον Οργανισμό Τραμπ, είπαν πηγές στο CNN.

Η επιστολή της λογιστικής εταιρείας συμπεριλήφθηκε σε κατάθεση προς το δικαστήριο από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, το οποίο ζητά από τον Τραμπ κι άλλα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Επίσης ζητά κατάθεση από τον ίδιο, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και την Ιβάνκα Τραμπ.

Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για την Πέμπτη.

«Αν και είμαστε απογοητευμένοι που η Mazars επέλεξε να διαχωρίσει την πορεία της, η επιστολή της στις 9 Φεβρουαρίου 2022 επιβεβαιώνει ότι μετά από μεταγενέστερη αναθεώρηση όλων των προηγούμενων καταστάσεων οικονομικής κατάστασης, το έργο της Mazars εκτελέστηκε σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα λογιστικά πρότυπα και αρχές και ότι τέτοιες δηλώσεις οικονομικής κατάστασης δεν περιέχουν ουσιώδεις αποκλίσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ για την υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης και το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν ερευνούν την ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων του Τραμπ για να προσδιορίσουν εάν κάποιοι ασφαλιστές, δανειστές ή άλλα απρόσωπα ή οντότητες παραπλανήθηκαν.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν σε καταθέσεις ότι εξέφραζε τη γνώμη του για τις αξίες ορισμένων ακινήτων και πως ήταν κυρίως ο οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Αλεν Βάισελμπεργκ, εκείνος που αποφάσιζε για τα τελικά νούμερα.

Ο Mazars ανέφερε ότι ο Τραμπ ήταν υπεύθυνος για τις αποτιμήσεις, σημειώνοντας επίσης ότι από πολλές απόψεις τέτοιες αποτιμήσεις δεν συμμορφώνονταν με τους λογιστικούς κανόνες των ΗΠΑ.

Οι Αρχές διερευνούν εάν οι Τραμπ διόγκωσαν τις αξίες ακινήτων για να λάβουν τραπεζικά δάνεια και εάν μείωσαν τις αξίες για να πληρώσουν χαμηλότερους φόρους.

Ούτε ο Τραμπ ούτε τα παιδιά του έχουν κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ινδονησία: Στη φυλακή όποιος κάνει σεξ και δεν είναι παντρεμένος

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να υιοθετηθεί στην Ινδονησία ο νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος θα τιμωρεί, μεταξύ άλλων, με ετήσια ποινή φυλάκισης όποιον έχει...

Θεοδώρα Δούρου: Η 29χρονη πιλότος του Mirage που «τρέμουν» οι Τούρκοι

Το ότι έχουμε μερικούς από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο, οι οποίοι διακρίνονται σε κάθε είδους πολυεθνική άσκηση που συμμετέχουν, είναι κάτι που γνωρίζουμε...

Ουκρανία: Φόβοι για νέα μεγάλη ρωσική επίθεση – Βομβαρδιστικά μαζεύονται σε βάση

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη δραστηριότητα στη βάση Ένγκελς-2, με πάνω από 20 βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας (Tu-95, Tu-160) να φαίνονται να προετοιμάζονται.«Ο...

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή σε πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σεβής, παρήγγειλε γενικευμένο, πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, του πατέρα Αντωνίου,...

Έρχονται νέα μέτρα προστασίας για χρέη σε πιστωτικές

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία με το Συμβούλιο σχετικά με νέα μέτρα που προστατεύουν τους καταναλωτές από χρέη πιστωτικών καρτών, υπεραναλήψεις και δάνεια...