Αρχική Κόσμος Απόκοσμο σκηνικό: Ιστοί από αράχνες έχουν σκεπάσει περιοχή της Αυστραλίας -Ποια εξήγηση...

Απόκοσμο σκηνικό: Ιστοί από αράχνες έχουν σκεπάσει περιοχή της Αυστραλίας -Ποια εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες

Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της Αυστραλίας, καθώς τεράστια «πέπλα» από ιστούς αράχνης καλύπτουν την ύπαιθρο της χώρας.

Παχιά στρώματα από ιστούς αραχνών έχουν καταγραφεί σε όλη την περιοχή Gippsland εν μέσω έντονης βροχής και επακόλουθων πλημμυρών στη Βικτώρια. Το τρομακτικό πέπλο που καλύπτει θάμνους, γρασίδι και πινακίδες, δείχνει τις προσπάθειες των αραχνών να φύγουν από τα νερά των πλημμυρών και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ψηλότερα εδάφη.

Στις φωτογραφίες, που κοινοποιήθηκαν στο Reddit, υπήρχε η εξής λεζάντα: «Εάν οι πλημμύρες δεν ήταν αρκετές, σας δίνω την αποκάλυψη της αράχνης».

Η νοτιοανατολική πολιτεία έχει καταστραφεί από τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ωστόσο, παρά τον τρόμο που προκάλεσαν οι εικόνες αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής Dieter Hochuli από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά αυτή από τις αράχνες δεν ήταν ασυνήθιστη μετά τις πλημμύρες.

«Κατασκευάζουν έναν ιστό που είναι λίγο διαφορετικός από αυτούς με τους οποίους είμαστε πιο εξοικειωμένοι», είπε στο 7 News. Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ δυνατών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα ζώα που περνούν κρυφά τη ζωή τους στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε – μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος».

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως ballooning, κατά το οποίο οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες ώθησαν τις αράχνες να καλύψουν τμήματα της γης με «σύννεφα» από ιστούς αράχνης για να προσπαθήσουν να προστατευθούν από τις υγρές συνθήκες.

Αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αυστραλία, μετά το πρόβλημα με τους αρουραίους που βασανίζουν ολόκληρες κοινότητες, καθώς εδώ και μήνες τρώνε τις καλλιέργειές τους. Επίσης, έχουν σημειωθεί και επιθέσεις ποντικών σε ανθρώπους. Όπως αναφέρει η Sun, η σύζυγος ενός αγρότη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα αφού τη δάγκωσε ένα ποντίκι στο μάτι.

Είναι ένα από τα πολλά θύματα της μάστιγας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, αναφέρουν οι Times.
Καθώς ο αυστραλιανός χειμώνας είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με αρουραίους και ποντίκια που αναζητούν θερμότερα μέρη για να ζήσουν, καταστρέφοντας σπίτια και αυτοκίνητα από τα καλώδια που τρώνε.

Ακολουθήστε το Gargalinoionline στο Google News και στο Facebook

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Φεβρουαρίου σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 13ης Ιανουαρίου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων...

Δεν υπάρχει αυτό που σκαρφίστηκε ένας 31χρονος για να κερδίζει σχεδόν 200 ευρώ την ώρα

Αυτό που κάνει χρειάζεται αρκετή υπομονήΟ Freddie Beckitt από το Λονδίνο χρεώνει 20 λίρες την ώρα για να σταθεί στην ουρά...

Πότε θα δυναμώσει η μουσική και θα επιτραπεί η διασκέδαση μέχρι πρωίας – Σε δύο δόσεις η άρση των μέτρων

Βήματα σταδιακής άρσης των μέτρων στην εστίαση και στα γήπεδα σχεδιάζουν κυβέρνηση και ειδικοί, με βάση την πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες...

Tούρκος οδηγός διαλύει μια Ferrari 458 μέσα σε ελάχιστα μέτρα (Video)

Μερικά μέτρα ασφάλτου αρκούν για να γίνει το κακό, όταν ο ενθουσιασμός περισσεύει και η έλλειψη της απαιτούμενης εμπειρίας πίσω από...

Γραφήματα: Η δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σήμερα και στο μέλλον

Η δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) σήμερα, και η εκτιμώμενη μέσα στα επόμενα χρόνια παρουσιάζονται σε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα γραφήματα που έχουν αναρτηθεί...