Αρχική Αστυνομικά Απολογισμός δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας για το έτος 2021

Απολογισμός δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας για το έτος 2021

Στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης  Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, κατά το έτος 2021, πραγματοποιήθηκαν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελιών πολιτών οι εξής δράσεις από τα αρμόδια τμήματα:

Α. Τμήμα Αστυνόμευσης και Φύλαξης

 • Δέχθηκε 2.333 τηλεφωνικές καταγγελίες – αιτήματα πολιτών – διαβιβάσεις Ε.ΣΥ.Κ, όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχοι έλεγχοι από την Υπηρεσία ή διαβιβάστηκαν στις καθ’ ύλην  αρμόδιες Υπηρεσίες.
 • Διενήργησε 320 κατ’ οίκον επισκέψεις και  πραγματοποίησε 386 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.
 • Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση συνολικά σε 350 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (10 Δημοτικά Σχολεία της πόλης).
 • Παρείχε σε 72 περιπτώσεις συνδρομή  σε άλλες υπηρεσίες (Τεχνική Υπηρεσία, Γεωτεχνικών, Απορριμμάτων και Οχημάτων, Πρόνοια) του Δήμου.
 • Συμμετείχε σε 18 δράσεις Πολιτικής Προστασίας
 • Διενέργησε 150 αυτοψίες σχετικά με εγκαταλειμμένα.
 • Εκτέλεσε 107 Περιπολίες (πρωινές και απογευματινές) στις Δημοτικές Κοινότητες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τάξης  στους κατοίκους αυτών.

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι αφορούν όλες τις ασκούμενες από τη Δημοτική Αστυνομία αρμοδιότητες. Ειδικότερα διενεργήθηκαν:

 • Καθημερινοί έλεγχοι βασικών οδών της πόλης από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και έλεγχοι μετά από καταγγελίες πολιτών. Βεβαιώθηκαν συνολικά 10.020 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
 • 189 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων περί καθαριότητας και περιβάλλοντος. Έγιναν συστάσεις και στις περιπτώσεις που δεν συμμορφώθηκαν βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις περί κανονισμού καθαριότητας.
 • Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σχετικά με την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, συντάχθηκαν 750 εκθέσεις αυτοψίας περί χρήσης  κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, οικοδομικά υλικά καθώς και περί τελών καθαριότητας και φωτισμού.
 • 182 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων για τα ζώα συντροφιάς. Έγιναν συστάσεις και στις περιπτώσεις που δεν συμμορφώθηκαν συντάχθηκαν 4 πράξεις βεβαίωσης προστίμων.
 • 122 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων περί υπαίθριου εμπορίου, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σε 15 περιπτώσεις κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.

Το έτος 2021 στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού – Covid19, το προσωπικό της Υπηρεσίας πραγματοποίησε επιτήρηση εισόδου πολιτών στα Δημοτικά Καταστήματα καθώς και σε χώρους εκδηλώσεων του Δήμου. Επίσης προέβη σε τακτικές ενημερώσεις πολιτών και εμπόρων στις Αγορές του Δήμου, για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Επιπρόσθετα  διεξήχθησαν πεζές περιπολίες για την ενημέρωση των πολιτών ως προς τη χρήση μάσκας και την ενημέρωση  Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) για τον τρόπο λειτουργίας τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Διενεργήθηκαν 71 αυτοψίες για παραχώρηση πρόσθετου κοινοχρήστου χώρου σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.).

Β. Ενιαίο Συντονιστικό  Κέντρο (Ε.ΣΥ.Κ)

Από την 25/05/2021 έχει τεθεί σε λειτουργία το ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Ε.ΣΥ.Κ) στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας-Ενεργειών Ελληνικής & Δημοτική Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας. Το  τηλεφωνικό κέντρο του Ε.ΣΥ.Κ. δέχθηκε συνολικά 2.054 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών εκ των οποίων οι 1.857 διαβιβάστηκαν στο Τμήμα Αστυνόμευσης και Φύλαξης και 197 στην ΕΛ.ΑΣ. Οι 1.305 αφορούσαν παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 19 εγκαταλελειμμένα οχήματα, 153 τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και 577 λοιπών περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων μεταξύ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 242 κοινές δράσεις ήτοι 40 εποχούμενες περιπολίες με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας για την εξάλειψη της αντικοινωνικής στάθμευσης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ακόμα, 64 πεζές περιπολίες εντός πόλεως από κοινού με το  Α.Τ. Καλαμάτας, 60 κλιμάκια ελέγχου στην υπαίθρια αγορά στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο και στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά, με αντικείμενο την αστυνόμευση και την καταπολέμηση του περεμπορίου  και τέλος 78 κοινές δράσεις περιπολίας σε τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Γ. Τμήμα Ελέγχων και Αδειοδοτήσεων

 • 1.152 επιδόσεις εγγράφων του Δήμου Καλαμάτας καθώς και άλλων Δημοτικών και Δημοσίων Αρχών.
 • 120 Βεβαιώσεις εγκατάστασης ΚΥΕ
 • 170 έλεγχοι πιστοποιήσεων ΚΥΕ
 • 160 άδειες παραγωγών λαϊκής
 • 25 άδειες υπαίθριου εμπορίου
 • 45 άδειες κοινόχρηστου χώρου περιπτέρων
 • 20 περιπτώσεις επιβολής  κυρώσεων  (πρόστιμα – σφραγίσεις)

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα σταφύλια της οργής: Η Ιαπωνία δυσκολεύεται να προστατεύσει τα φρούτα της από τις αντιγραφές των Κινέζων

Η πολύτιμη ποικιλία λευκού σταφυλιού, που καλλιεργεί ο Γιούκι Νακαμούρα στην Ιαπωνία, χρειάστηκε 33 χρόνια για να αναπτυχθεί. Όμως...

Μητέρα έκανε ένεση για αδυνάτισμα και κόντεψε να πεθάνει – Τη διαφήμιζαν στα social media

Μια 45χρονη μητέρα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, όταν έκανε «μαϊμού» ένεση αδυνατίσματος που είχε αγοράσει από το...

Πού θα κάνουν Χριστούγεννα φέτος οι Έλληνες – Οι top χειμερινοί προορισμοί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στην 5η χειρότερη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα για τους μισθούς – Οι μόνοι που βγάζουμε λιγότερα σε σχέση με το 2009

Έχουμε τον 5ο χειρότερο μισθό στην Ευρώπη. Ξεπερνάμε μόνο τον Βούλγαρο, τον Ούγγρο, τον Ρουμάνο και τον...

20% πιο ακριβό το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ακριβότερο θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτή, με την αύξηση να κυμαίνεται από 10 έως 20%. Φέτος το...