Αρχική Κόσμος Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια για χτύπημα πυρηνικών στη Σελήνη, «σκουληκότρυπες» και εξωγήινη...

Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια για χτύπημα πυρηνικών στη Σελήνη, «σκουληκότρυπες» και εξωγήινη τεχνολογία

Το καταργημένο πλέον Πρόγραμμα Αναγνώρισης Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών (AATIP) της αμερικανικής κυβέρνησης δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα «παράξενων, πειραματικών τεχνολογιών» όπως «μανδύες αορατότητας», «συσκευές αντιβαρύτητας», «διαβατές σκουληκότρυπες» και μια πρόταση για τη «διάνοιξη σήραγγας στο φεγγάρι με πυρηνικά όπλα», σύμφωνα με δεκάδες έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Vice.

Τα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδόν 1.600 σελίδες εκθέσεων, προτάσεων, συμβάσεων και σημειώσεων συναντήσεων, αποκαλύπτουν μερικές από τις πιο παράξενες προτεραιότητες του AATIP – ενός μυστικού προγράμματος του Υπουργείου Άμυνας που έτρεξε από το 2007 έως το 2012, αλλά έγινε γνωστό στο κοινό μόλις το 2017, όταν ο πρώην διευθυντής του προγράμματος παραιτήθηκε από το Πεντάγωνο.

Εκείνη τη χρονιά, το AATIP έγινε συνώνυμο με τα UFO, χάρη σε πολλά, πλέον, περίφημα βίντεο ενός αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφους που κινείται με φαινομενικά αδύνατους τρόπους, τα οποία ο πρώην διευθυντής Luis Elizondo διέρρευσε στον Τύπο μετά την παραίτησή του.

 

Αλλά τα νέα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η AATIP έκανε περισσότερα από το να ερευνά απλώς αναφερόμενες συναντήσεις με ΑΤΙΑ. Ολόκληρη η κρύπτη με τα 51 έγγραφα, τα οποία αποκτήθηκαν από το Vice μέσω ενός αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA) που υποβλήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σκουληκότρυπες, αστροπύλες και εξωγήινοι τεχνολογία

Η θέας της Γης από τη Σελήνη

Ίσως το πιο ενδιαφέρον μεταξύ των εγγράφων είναι οι αρκετές δεκάδες Έγγραφα Αναφοράς Αμυντικών Πληροφοριών (DIRDs), τα οποία συζητούν τη βιωσιμότητα διαφόρων «προηγμένων τεχνολογιών ίσως και εξωγήινης προέλευσης». Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει εκθέσεις σχετικά με «διαβατές σκουληκότρυπες, αστροπύλες και αρνητική ενέργεια», «επικοινωνίες βαρυτικών κυμάτων υψηλής συχνότητας», «κίνηση δίνης, σκοτεινή ενέργεια και χειραγώγηση επιπλέον διαστάσεων» και πολλά άλλα θέματα που θα ακούγονται οικεία στους οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας.

Πολλές από τις εκθέσεις τονίζουν τις μη πρακτικές δυνατότητες εφαρμογής προηγμένων τεχνολογιών. Στην έκθεση DIRD για την απόκρυψη της αορατότητας, για παράδειγμα, οι συντάκτες (τα ονόματα των οποίων έχουν αποσιωπηθεί σε όλες τις εκθέσεις) γράφουν ότι «οι τέλειες συσκευές απόκρυψης είναι αδύνατες επειδή απαιτούν υλικά όπου η ταχύτητα του φωτός πλησιάζει το άπειρο». Ωστόσο, οι συσκευές απόκρυψης που καθιστούν τα αντικείμενα αόρατα σε αισθητήρες που βασίζονται σε μικροκύματα, όπως τα ραντάρ και οι ανιχνευτές κίνησης, είναι «σίγουρα εφικτές για την παρούσα τεχνολογία», γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η έκρηξη πυρηνικών για διάνοιξη σήραγγας στη Σελήνη

Εκτοξευση πυραύλου

Άλλες εκθέσεις δεν αποφεύγουν τις τολμηρές, ενίοτε εξωφρενικές προτάσεις για την υλοποίηση προηγμένων τεχνολογιών. Σε μια έκθεση σχετικά με την «πρόωση αρνητικής μάζας», οι συντάκτες προτείνουν ένα σχέδιο για την αναζήτηση εξαιρετικά ελαφρών μετάλλων στο κέντρο της σελήνης, τα οποία μπορεί να είναι «100.000 φορές ελαφρύτερα από το ατσάλι, αλλά εξακολουθούν να [έχουν] την αντοχή του ατσαλιού». Για να φτάσουν στο κέντρο της σελήνης, οι συγγραφείς προτείνουν την ανατίναξη μιας σήραγγας μέσα από τον σεληνιακό φλοιό και τον μανδύα με τη χρήση θερμοπυρηνικών εκρηκτικών.

Φυσικά, οι ΗΠΑ δεν έχουν ανατινάξει το φεγγάρι με πυρηνικά και δεν δείχνουν καμία άμεση πρόθεση να το κάνουν- οι επερχόμενες αποστολές Artemis της NASA σχεδιάζουν να επιστρέψουν άνθρωποι στο φεγγάρι για πρώτη φορά από την εποχή του Απόλλωνα, με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης ανθρώπινης παρουσίας εκεί. Ο κλυδωνισμός του φεγγαριού με πυρηνικές εκρήξεις θα αποδεικνυόταν πιθανότατα αντίθετος προς αυτή την αποστολή.

Δεν είναι σαφές αν αυτά τα έγγραφα DIRD οδήγησαν ποτέ σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες. Σύμφωνα με το Vice, ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του AATIP βασίστηκε στην έρευνα με σύμβαση από μια ιδιωτική εταιρεία που ονομάζεται Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS).

Αυτή η τελευταία απόρριψη εγγράφων FOIA καταφθάνει μόλις τρεις εβδομάδες αφότου η βρετανική ταμπλόιντ The Sun απέκτησε περισσότερες από 1.500 σελίδες εγγράφων που σχετίζονται με υποτιθέμενες συναντήσεις με UFO που καταγράφηκαν από το AATIP. Μεταξύ των εγγράφων περιλαμβανόταν μια έκθεση σχετικά με τις υποτιθέμενες βιολογικές επιπτώσεις των συναντήσεων με UFO στους ανθρώπους. Η έκθεση απαριθμούσε την παράλυση, την «προφανή απαγωγή» και την «ανεξήγητη εγκυμοσύνη» ως αναφερόμενες παρενέργειες των υποτιθέμενων συναντήσεων με UFO, είχε αναφέρει προηγουμένως το Live Science.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πελοπόννησος: “Άρχισαν τα όργανα με την καύση σκουπιδιών” λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Δελτίο τύπου Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι στο τέλος μελέτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφήνει ορθάνοιχτη την προοπτική καύσης σκουπιδιών...

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας» -Τι αλλαγές θα γίνουν

Σε τελικό στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται ο νέος «Τειρεσίας», που θα καταγράφει όλα τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το...

Ώρα μηδέν για επιστροφή της μάσκας και μέτρα ξανά

Σε έξαρση βρίσκεται για ακόμα μια φορά η πανδημία στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να κάνει χθες έκτακτη ενημέρωση για την...

Νεα απάτη στη Μεσσηνία – Επιτήδειοι τάζουν επιδοτήσεις

Επιδότηση 4.500 ευρώ το χρόνο για… έξι χρόνια τάζουν απατεώνες σε καταστηματάρχες της Καλαμάτας, δήθεν ως κρατική ενίσχυση για τα δεινά του πολέμου στην...

Καπραβέλος για μεταλλάξεις: Η Όμικρον 5 πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2 – Όσοι μολύνονται το περνούν πιο βαριά

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο η έξαρση είναι αποτέλεσμα της απουσίας κάθε στοιχειώδους μέτρου προστασίας.Στην πορεία της πανδημίας και στις μεταλλάξεις του κοροναϊού αναφέρθηκε ο...