Αρχική Κόσμος Apple: Απαντά στις κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος Ρώσων χρηστών

Apple: Απαντά στις κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος Ρώσων χρηστών

«Η εταιρεία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με καμία κυβέρνηση» λέει η Apple

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε εχθές, 1 Ιουνίου 2023 ότι αποκάλυψε ένα σχέδιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) με χρήση αγνώστου μέχρι σήμερα κακόβουλου λογισμικού για να διεισδύει σε τηλέφωνα της Apple.

Η FSB, που διαδέχτηκε την επί σοβιετικής εποχής KGB, υποστήριξε ότι μολύνθηκαν πολλές χιλιάδες τηλέφωνα Apple, περιλαμβανομένων εκείνων Ρώσων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία κατασκοπείας, είχαν στοχοθετηθεί τηλέφωνα που ανήκουν σε ξένους διπλωμάτες με έδρα τη Ρωσία αλλά και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πλέον είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως επίσης το Ισραήλ, τη Συρία και την Κίνα.

Ωστόσο, αργότερα η εταιρεία Apple διέψευσε τα όσα ισχυρίζεται σε ανακοίνωση της η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφαλείας, πως, δηλαδή, οι συσκευές iPhone χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκοπεία Ρώσων χρηστών προς το συμφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Η εταιρεία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με καμία κυβέρνηση για να εγκαταστήσει παγίδες λογισμικού σε οποιοδήποτε προϊόν «Apple» και δεν θα το κάνει ποτέ», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, αναφέρει το Reuters.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι μισές από τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του...

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία τον Οκτώβρη; Τα δεδομένα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με ψύχρα ξεκίνησε η ημέρα σήμερα στα βόρεια και στα δυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open,...