Αρχική Οικονομία Αρχές Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα «Πάσχα»

Αρχές Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα «Πάσχα»

Την ώρα που η ακρίβεια «καίει» τις τσέπες των καταναλωτών το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα ή κουπόνι 100 ευρώ για τρόφιμα !!!

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το «έκτακτο επίδομα του Πάσχα» είναι:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά και το πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα επηρεάσει τις τιμές της ενέργειας

Τα σενάρια που συζητούνται είναι :

-Επανάληψη του κοινωνικού μερίσματος των Χριστουγέννων

-Διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ σύνταξη), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ (600 + 600 ευρώ σύνταξη) και περιουσία έως 200.000 ευρώ.

-Εφάπαξ επίδομα με κλιμακούμενο ποσό…θα λαμβάνει υπόψιν τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου οι φτωχότεροι συνταξιούχοι να λάβουν περισσότερα.

-Επίδομα με… δόσεις

Το σενάριο αυτό θέλει το κράτος να έρχεται να ενισχύει το εισόδημα του ευάλωτου νοικοκυριού με ένα σταθερό ποσό όχι όμως για ένα αλλά π.χ. για δυο μήνες, αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται καθώς απαιτεί πολλά κονδύλια.

-Επίδομα και σε χαμηλόμισθους και ανέργους

Στο σενάριο αυτό θα υποστηριχθούν χαμηλόμισθοι και όσοι δεν έχουν εργασία και πάλι ωστόσο φαντάζει δύσκολη λόγω μάλιστα και της επικείμενης αύξησης του Κατώτατου μισθού.

Πάντως αυτοί που θα το πάρουν σίγουρα, όπως και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άνεργοι.

Ωστόσο, δεν θα είναι λίγοι οι πολίτες που θα μείνουν στην απέξω εξαιτίας της θέσπισης όχι μόνο εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτήριων.

Πηγές πάντως αναφέρουν πως η καταβολή της ενίσχυσης οποία κι αν είναι θα γίνει αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αρχές Απριλίου .

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κιβωτός του Κόσμου: Οκτώ χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου

Ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, εν μέσω...

Θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στο ερώτημα πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ μετά την απόφαση του ΣτΕ έρχονται να απαντήσουν οι πρώτες πληροφορίες.Θα...

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε 19χρονη να δει την εκτέλεση του πατέρα της

Η αμερικανική Πολιτεία του Μιζούρι αναμένεται να εκτελέσει σήμερα έναν θανατοποινίτη με την 19χρονη κόρη του να μην της επιτρέπεται να...

Τράπεζα της Ελλάδος: Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν με υψηλό ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του έτους

Με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 12,2% και των παλαιών στο 10,5%.Με βάση την...

Βρήκε 51 χρόνια μετά την κόρη της που είχε απαχθεί

Μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες βρέθηκε στο Fort Worth αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε η οικογένειά της...