Αρχική Ελλάδα Άρση μέτρων: Σε ποιους χώρους αναμένεται να είναι υποχρεωτική η μάσκα και...

Άρση μέτρων: Σε ποιους χώρους αναμένεται να είναι υποχρεωτική η μάσκα και το καλοκαίρι

Τι συζητά η επιτροπή

Τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με κομβικές ημερομηνίες να είναι η 1η Μαΐου και η 1η Ιουνίου.

Βάσει αυτού, θα να κάνουμε Πάσχα με τα υπάρχοντα μέτρα, ωστόσο, από την 1η Μάϊου τα περισσότερα εξ αυτών αναμένεται να αρθούν.

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από 1η Μάϊου

  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
  • Από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στην εργασία τους θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα
  • Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία
  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 καταργείται το όριο σε κάθε κλειστό χώρο

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Ανάμεσα σε όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγεία ήταν και το τέλος στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Το ζήτημα της μάσκας θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι θα διευκρινίσουν πού είναι αναγκαία η χρήση της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική για τα σχολεία, για όσο διάστημα θα παραμείνουν ανοικτά μετά τις πασχαλινές εορτές.

Μάσκα θα φορούν και οι επιβάτες των ΜΜΜ αλλά και των ταξί, ενώ δεδομένη θεωρείται η υποχρεωτικότητα για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η επιτροπή συζητά η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική και μετά την 1η Ιουλίου στους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ και των κομμωτηρίων, ενώ εξετάζει ακόμη να παραμείνει υποχρεωτική και από τους πελάτες των σουπερμάρκετ, όχι όμως και στους πελάτες των κομμωτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη άρση των μέτρων αναμένεται να επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...

Μάθε πού ψηφίζεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αντίστροφη μέτρησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν – όπου απαιτηθεί, την αμέσως...

Ακρίβεια: Πότε θα δούμε τα καρτελάκια με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα νέα καρτελάκια...