Αρχική Ελλάδα Αθήνα-Τρίκαλα σε κάτω από 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμο το νότιο...

Αθήνα-Τρίκαλα σε κάτω από 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμο το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65;

Η επίλυση της εμπλοκής στη σήραγγα Όθρυος αναμένεται να λειτουργήσει ως επιταχυντής των έργων στο νότιο τμήμα του E65.

Θεαματική μείωση του χρόνου ταξιδιού στο Αθήνα-Τρίκαλα θα σηματοδοτήσει η ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου E65 (Κεντρικής Ελλάδας), το οποίο συνδέει τη Λαμία με την Ξυνιάδα Δομοκού.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, επήλθε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της εταιρείας «Κεντρική Οδός» σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε τμήμα 4 χιλιομέτρων (πριν τη σήραγγα Όθρυος).

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η παράκαμψη του τμήματος που παρουσιάστηκε η εμπλοκή και το μόνο που απομένει είναι η έκδοση της σχετικής απόφασης από το Υπ. Υποδομών, η οποία θα σημάνει την εκκίνηση των έργων και στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόοδος στο σύνολο του έργου του νότιου τμήματος του E65 έχει υπερβεί το 85% και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024. Το τμήμα 14,5 χιλιομέτρων, από τη Λαμία έως τον ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παράδοση του έργου (μήκους 32,5 χλμ.) τον Ιανούριο του 2022, αλλά προκλήθηκε καθυστέρηση τόσο λόγω της εμπλοκής στη σιδηροδρομική σήραγγα Όθρυος, όσο και των προβλημάτων που προκάλεσε ο κορωνοϊός και η αύξηση του κόστους των υλικών.

Το νότιο αυτό τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 σε αριθμούς:
• Συνολικό μήκος νότιου τμήματος: 32,5 χλμ.
• 1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ. , ανά κλάδο
• 15 Γέφυρες • 5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις
• 1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)
• 62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας
• 3 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας) & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.)
• 1 αμφίπλευρος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι) • 1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Καρπενήσι) • 1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι) • 1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)
• 1 μετωπικό σταθμό διοδίων στο 17χλμ.
• 1 αμφίπλευρο

Σε εξέλιξη, τέλος, βρίσκονται τα έργα και στο βόρειο τμήμα του E65 που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. Έχει μήκος 70,5 χλμ. και μόλις ολοκληρωθεί (σ.σ. εκτιμάται τον Αύγουστο του 2024) το ταξίδι από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, όταν σήμερα απαιτούνται πάνω από 3 ώρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Αν και οι εικόνες της «Πριγκίπισσας Qajar» έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια, η αληθινή ιστορία αυτής της πριγκίπισσας με μουστάκι...

Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του...

Εκλογές: Γιατί μπορεί να ανατραπούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Παρά το γεγονός ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη «ζεστό» οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τον Κυριάκο...

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στο 11,4% τον Φεβρουάριο 2023

Στο 11,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο 2023 έναντι του 13% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το...

Νέο Δώρο Πάσχα 2023: Ο υπολογισμός με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη -που φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου- έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2023 σε...