Αρχική Ελλάδα ΑΒ Βασιλόπουλος: Αποσύρει επείγοντος γνωστό προϊόν μετά από σκάνδαλο

ΑΒ Βασιλόπουλος: Αποσύρει επείγοντος γνωστό προϊόν μετά από σκάνδαλο

Χαμός στα ράφια του ΑΒ Βασιλόπουλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εσωτερικό της σημείωμα προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα ΑΒ Food, Shop & Go και Shop & Go Shell, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος τους ζητά να αποσύρουν άμεσα προϊόντα της τυροκομικής εταιρείας La Farm, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο της φέτας. Στην περίπτωση των καταστημάτων ΑΒ, η ανάκληση γίνεται κεντρικά.

Την επιστολή έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr. Φέρει ημερομηνία 17 Νοεμβρίου και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι είναι απαραίτητο άμεσα να διενεργηθεί ανάκληση τεσσάρων κωδικών, λόγω εντοπισμού ποιοτικού προβλήματος».

Η ανάκληση αφορά τους κωδικούς: Φέτα ΠΟΠ Πίνδου δοχείο, ΑΒ Φέτα ΠΟΠ Πίνδου σε άλμη 400 γρμ., Βιολογική Φέτα Πίνδος σε άλμη 400 γρμ. και Φέτα ΠΟΠ Πίνδος Βαρελίσια σε άλμη 400 γρμ.

Τα προϊόντα, μετά την απομάκρυνσή τους από τον χώρο πώλησης και τους αποθηκευτικούς χώρους, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα πρέπει να τοποθετηθούν στον χώρο δεσμευμένων προϊόντων με σήμανση: «Δεσμευμένα Είδη – Προς Επιστροφή» και να καταχωρηθούν τα τεμάχια που θα αποσυρθούν στο σύστημα επιστροφών με την παρατήρηση «Μαζική Επιστροφή/Ανάκληση». Στις μαζικές επιστροφές, αναφέρεται στο σημείωμα, θα πρέπει να αποστέλλονται μόνο τα είδη που αναγράφονται στο έντυπο και όχι άλλα προϊόντα παρόμοια της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Όπως σημειώνει το Euro2day (ρεπορτάζ Αλ. Γκίτση), «…το όνομα της τρικαλινής τυροκομικής επιχείρησης La Farm, συμφερόντων της οικογένειας Πλεξίδα, έχει εμπλακεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παραποίησης του εθνικού προϊόντος. Στις 12 Νοεμβρίου, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν γνωστό ότι αφαιρείται οριστικά η πιστοποίηση της επιχείρησης La Farm για το προϊόν Φέτα ΠΟΠ. Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο η προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης της La Farm για το προϊόν ΦΕΤΑ ΠΟΠ.

Πάντως, τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική ανάκληση, η τρικαλινή τυροκομική επιχείρηση είχε δύο δικαστικές νίκες. Την πρώτη, στις 11 Νοεμβρίου, όπου το Διοικητικό Εφετείο διέτασσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΕΛΓΟ Δήμητρα, για την προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης που είχε προηγηθεί και τη δεύτερη, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, όταν και πάλι το Διοικητικό Εφετείο, στο οποίο προσέφυγε η τρικαλινή τυροκομική επιχείρηση, εξέδωσε προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την απόφαση του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Το Διοικητικό Εφετείο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που θα γίνει σε κανονική συνεδρίαση του δικαστηρίου το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης μένει να φανεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η La Farm, από τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και της επιβλήθηκε η προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης για τη Φέτα ΠΟΠ μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, οπότε το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την απόφαση του ΕΛΓΟ Δήμητρα που προέβλεπε την οριστική ανάκληση, η εταιρεία δεν μπορούσε να παράγει φέτα.

Άρα, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, η τρικαλινή εταιρεία μπορεί να παράγει φέτα και πάλι από τις 19 Νοεμβρίου. Το δε προϊόν θα μπορεί να πουληθεί, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετά από δύο τουλάχιστον μήνες. Τόσος είναι ο συνολικός χρόνος ωρίμανσης της φέτας, βάσει της νομοθεσίας που θεωρείται ότι το προϊόν έχει αποκτήσει το άρωμα και τα γευστικά χαρακτηριστικά του».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πώς είναι σήμερα η ζωή των κρατουμένων στις φυλακές του Γκουαντάναμο

Η Ναυτική Βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο, που βρίσκεται στην Κούβα, τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1903, στο πλαίσιο της τροπολογίας...

Ο Δημήτρης Καμπόσος απέλυσε τον ειδικό σύμβουλο για την απρεπή ανάρτηση του

Η ανάρτηση του ειδικού συμβούλου περιλαμβάνει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την κοπέλα που καταγγέλλει επώνυμα τον βιασμό της, ένα θέμα που έχει...

Τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη: 40χρονη έκανε τον σταυρό της, βούτηξε στον ποταμό Oredezh και χάθηκε για πάντα (βίντεο)

H 40χρονη μητέρα δύο παιδιών βούτηξε σε μία τρύπα που είχε δημιουργηθεί από τον πάγο, αλλά τα ρεύματα την παρέσυραν.Η δικηγόρος...

Δείτε την αλατιέρα… πρότυπο για την Ευρώπη της Καρδίτσας (video)

Σε απόλυτη… ετοιμότητα είναι η αλατιέρα πρότυπο της Καρδίτσας. Πρωτοεμφανίστηκε στο μεγάλο χιονιά το 2018 και -μάθαμε- ότι ήταν απόλυτα αποτελεσματική,...

ΕΝΦΙΑ: Για ποιους χτυπάει φέτος η καμπάνα

Σε αγώνα ταχύτητας για τη διαμόρφωση του νέου ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν από την άνοιξη πάνω από 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων αποδύονται...